Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ 
Ár:
4.500 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-05-13

A szavak ablakok vagy falak

Ár:
4.500 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-05-13
Gyártó: Agykontroll Kft.

✓ Az erőszakmentes kommunikáció alapkönyve
✓ Az EMK-modell és 4 alkotóelemének részletes leírása
✓ A kommunikáció minden szintjén és a legkülönfélébb helyzetekben egyaránt hatékonyan alkalmazható

 

Könyvismertető


Dr. Marshall B. Rosenberg: 

A szavak ablakok vagy falak - Erőszakmentes kommunikáció

 

Az erőszakmentes kommunikáció (EMK) az a feledésbe merült nyelv, amelyen azok az emberek beszélnek, akik törődnek egymással és harmonikus életre vágynak. Rosenberg doktor történetek, példák és párbeszédek segítségével kínál gyakorlati megoldásokat a nehéz kommunikációs helyzetekre.

Amit megtanulhatunk a könyvből:

 • A lehetséges konfliktushelyzetek békés párbeszéddé alakítását.
 • Szakítást a dühbe és depresszióba torkolló gondolkodásmóddal.
 • Olyan kifejezésmódot, amely segít elkerülni az ellenségeskedést.
 • Az empátia gyógyító erejét felhasználva együttérzéssel kommunikálni.
 • Minden megnyilvánulásban meghallani a "köszönöm" és a "kérem" szavakat.
 • Teljesebbé tenni az életet magunk és mások számára.
 

Az EMK olyan nyelvi és kommunikációs készségeken alapszik, amelyek a legnehezebb helyzetekben is segítenek megtartani emberségünket. Valójában nincs benne semmi új. Mindaz, amit az EMK egyesít, már évszázadok óta ismert. Emlékeztet arra, amit mindig is tudtunk: miként érdemes nekünk, embereknek, egymáshoz viszonyulnunk, és segít úgy élnünk, ami valóban tükrözi is ezt a tudást. 

Az EMK megmutatja, hogyan változtathatjuk meg azt, ahogy kifejezzük magunkat, illetve ahogy másokat meghallgatunk. Eredményeként szavaink már nem csupán megszokásokon alapuló, automatikus reakciók szüleményei lesznek, hanem tudatosan megválasztott eszközök, amelyek szoros kapcsolatban állnak azzal, amit hallunk, érzünk és akarunk. Arra szoktat rá, hogy őszintén és tisztán fejezzük ki magunkat, miközben tisztelettel és együttérzéssel figyelünk a másikra. Segítségével minden eszmecsere alkalmával felismerjük saját magunk és a másik ember mélyén rejlő szükségleteit. 

Ahogy az EMK felváltja régi, rögzült kommunikációs szokásainkat, amelyek a minket érő bírálat vagy kritika hatására eddig védekezésre, visszavonulásra vagy támadásra kényszerítettek, új megvilágításba kerülnek szándékaink és kapcsolataink. Más szemmel látjuk már magunkat és beszélgetőpartnerünket. 

Az EMK használatának nem feltétele, hogy a beszélgetőpartner is értse ezt a nyelvet, sőt még az sem, hogy hajlandó legyen együttérzéssel viseltetni. Ha kitartunk az EMK alapelvei mellett, azzal a kizárólagos szándékkal, hogy együttérzéssel adjunk és kapjunk, és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ezt a partnerünkkel is tudassuk, akkor ő csatlakozni fog hozzánk a folyamatban, és elérjük, hogy mindketten együttérzéssel figyeljünk egymásra. 

Az EMK a kommunikáció minden szintjén és a legkülönfélébb helyzetekben egyaránt hatékonyan alkalmazható: 

 • párkapcsolatban,
 • családban,
 • iskolában,
 • szervezetekben és intézményekben,
 • üzleti tárgyalásokon, coaching, tréning során,
 • pszichoterápiában és lelki tanácsadásban,
 • diplomáciában.

Belelapozás