Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ 
Ár:
3.900 Ft
3.400 Ft
Kedvezmény: 500 Ft
Menny.:

Kids’Skills – megoldásközpontú gyermeknevelés a gyakorlatban

Ár:
3.900 Ft
3.400 Ft
Kedvezmény: 500 Ft
Menny.:
Pipálja be és tegye a kosárba egyszerre!
Kids'Skills munkafüzet (10 db-os csomag) Kids'Skills munkafüzet (10 db-os csomag)
2.540 Ft
Mennyiségi kedvezmény
2 - 5 db vásárlása esetén
3.200 Ft / db
6 - 9 db vásárlása esetén
3.000 Ft / db
10 db felett
2.800 Ft / db
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2019. december 12.

Az AJÁNDÉK munkafüzetet minden KIDS'SKILLS könyv mellé garantáltan biztosítjuk!

Könyvcsomagban is rendelhető a Megoldásközpontú coaching gyermekekkel című könyvvel: www.z-press.hu/kids-skills-konyvcsomag

Leírás

Ben Furman: 

Kids’Skills – megoldásközpontú gyermeknevelés a gyakorlatban

Kreatív, játékos finn módszer a nehéz helyzetek és viselkedési problémák leküzdésére

________________________

Mi az a KIDS'SKILLS?

A Kids’Skills olyan megoldásközpontú módszer, mellyel segítséget nyújthatunk a gyerekeknek az érzelmeik kezeléséhez, és támogathatjuk őket a magatartási problémák leküzdésében. Jelen könyv biztos alapot ad e módszer gyakorlati alkalmazásához. 

A könyv első része megismerteti az olvasókkal a Kids’Skills módszerét, valamint háttér-információkkal szolgál, beleértve az inspirációs forrásokat és a módszer fejlődéstörténetét is.
második rész felvázolja a Kids’Skills 15 lépését, és bemutat egy teljes esettörténetet a módszer gyakorlati alkalmazásának illusztrálására.
harmadik fejezet egyéni történetekből áll, melyek révén láthatjuk, hogy a problémák milyen széles spektrumán segített túljutni a Kids’Skills. A történetek a gyerekek kora szerinti időrendben követik egymást, a hároméves kisgyerektől a tizennégy éves kamaszig.
A könyv negyedik részében a történetek a Kids’Skills közösségi alkalmazására nyújtanak példákat – gyerekcsoportokra, iskolai osztályokra vagy akár egy egész iskolai közösségre nézve.

E könyv célja az, hogy új ablakot nyisson mindazok számára, akik gyerekekkel foglalkoznak, illetve gyermeket nevelnek. Azt szemlélteti, hogy ha tisztelettel és együttműködően közeledünk a gyerekekhez, ők nemcsak készséges partnereinkké válnak, hanem képesek is megbirkózni a saját gondjaikkal.

Kinek szól a könyv?

Szülőknek, coachoknak, 3 – 12 éves korú gyermekekkel foglalkozó szakembereknek, pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak, pszichológusoknak, családterapeutáknak. Egyéni és közösségi alkalmazáshoz. Eredetileg a Kids’Skillst gyermekekkel foglalkozó szakembereknek szántuk: tanítók, tanárok, pszichológusok, nevelési tanácsadók, szociális munkások és terapeuták számára. Ez a módszer ugyanakkor olyan egyszerű és biztonságos, hogy szülők is alkalmazhatják saját gyerekeikkel, szakmai irányítás nélkül is.

Milyen korú gyerekeket céloz meg a Kids’Skills?

A Kids’Skills a 3–12 éves korú gyerekekre lett kidolgozva, de alapelvei alkalmazhatók kamaszoknál vagy akár felnőtteknél is.

Milyen problémák megoldására alkalmas?
A Kids’Skills érzelmi és magatartási problémák széles spektrumánál alkalmazható: félelmek, viselkedészavarok, koncentrációs problémák, rossz beidegződések, hisztirohamok, evéssel, alvással és szobatisztasággal kapcsolatos problémák… Úgy is mondhatjuk, hogy a Kids’Skills minden olyan helyzetben megfelelő módszer, amikor a probléma orvosolható vagy enyhíthető azáltal, hogy a gyerek konkrét készséget tanul meg.

A Kids’Skills bármilyen esetben alkalmazható, tekintet nélkül arra, hogy az adott állapot súlyosnak minősül-e vagy sem. Bevethető például olyan pszichiátriai kórképeknél, mint az autizmus, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD), a pervazív fejlődési zavarok (PDD), a depresszió és kényszerbetegségek (OCD) – mivel segít a gyerekeknek leküzdeni, illetve kontroll alatt tartani az adott zavar vagy állapot sajátos megjelenési formáit és tüneteit. Jól alkalmazható hiperaktív gyerekeknél vagy a rendszerint ADHD-s tünetnek tekintett hisztiroham esetében is.

A Kids’Skills egészében véve biztonságos módszer, legrosszabb esetben nem hat.

KIDS'SKillS módszer a gyakorlatban

A módszer gyakorlati alkalmazásához nagy segítséget nyújt a könyv mellékletében lévő munkafüzet, mely a gyermek számára készült. Lépésről lépésre végigvezet a megoldásfókuszú tanulás egyes fázisain. 

AJÁNDÉK munkafüzet a könyv mellé! A 24 oldalas irkatűzött munkafüzetből 1 db-ot most minden KIDS'SKILLS könyv mellé ajándékba adunk!

Egy munkafüzet egyszeri kitöltésre alkalmas. Amennyiben Ön a munkája során szeretné használni a munkafüzetet, akkor lehetőség van 10 db-os csomagba is megvásárolni: www.z-press.hu/kids-skills-munkafuzet

 

 

A könyv magyar nyelvű kiadása a megoldásközpontú coachingképzéssel is foglalkozó, SolutionSurfers Magyarország előszavával és ajánlásával jelent meg.  

"Nagy öröm számunkra, hogy Ben Furman Kids’Skills in Action c. könyve immár magyar nyelven is elérhető. Egy olyan praktikus, kézzelfogható módszert ismerhetünk meg általa, amely megerősít bennünket abban, hogy tudjunk gyermekeinkre, tanítványainkra újra és újra hittel és bizalommal nézni, elfogadni és szeretni őket feltételek nélkül, valamint a nehézségekre, problémákra átmeneti állapotként tekinteni.

Szülőként és pedagógusként időnként úgy érezzük kevés jól működő praktikánk van arra, hogyan segítsük és tereljük gyermekeinket azon az úton, amelyen a lehető legtöbbet tudják és akarják kihozni magukból és amelynek révén kibontakozhat személyiségük. E könyv megjelenésével olyan egyszerűen alkalmazható, konkrét lépésekből álló gyakorlati eszköz kerülhet a szülők, tanárok és más, gyermekekkel foglalkozó szakemberek kezébe, amely ma hiánypótló Magyarországon.

A jelenlegi hazai viszonylatban nincs könnyű helyzetben az a pedagógus vagy szakember, aki egy iskolai osztállyal vagy akár csak egy-egy tanulóval szeretne viselkedési és érzelmi problémák megoldásán dolgozni. Tehetetlenség, eszköztelenség, időhiány – mindannyian jól ismerjük ezeket a fogalmakat. Ez a rendszerszemléletű és megoldásközpontú módszer játékos metodikájának köszönhetően kiváló eszköz arra, hogy olyan dologgal rukkoljunk elő, ami tetszik a gyerekeknek, nyitottak rá. Másik fő előnye pedig, hogy nemcsak egyénileg, hanem csoportban is alkalmazható és rövid idő alatt olyan változást érhetünk el vele, amely hosszú távon és tartósan megmarad.
Magyarországon is egyre több iskolában kísérleteznek a megoldásközpontú szemlélet és a hozzá kapcsolódó nevelési-oktatási eszközök bevezetésével, néhányukban már évek óta sikerrel alkalmazzák ezeket. Az eddig bevált eszközöket kitűnően egészíti ki a könyvben bemutatott módszer. A folyamat során nemcsak a gyermek változik és sajátít el új készségeket, hanem jelentős pozitív változások történnek abban is, ahogyan mások a gyermekre tekintenek, ahogyan megítélik őt, amilyen visszajelzéseket adnak neki. Ily módon a Kids’Skills nemcsak az adott gyermekre hat előnyösen, hanem a környezetére – osztályközösségére, családjára – is.

A Kids’Skills számos pozitív jellemzője közül rendkívül fontosnak tartjuk, hogy nagymértékben elősegíti a gyerekek önbizalmának növekedését és erősíti belső motivációjukat. Lehetőséget kínál arra is, hogy újravizsgáljuk, miként gondolkodunk a gyerekekről és azt, hogy hogyan tudunk velük együttműködni... "

Göntér Mónika és Medveczky Kata
www.kidsskills.hu
www.solutionsurfers.hu

Lapozzon bele a könyvbe:

 

 

Vélemények

5.00
5 értékelés
5
(5)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 20.
Remélem segítség lesz a munkámban, már nagyon várom
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 27.
Gyermekeim miatt vásároltam meg a könyvet, és jó döntés volt. Több elméleti könyvet is olvastam már különböző viselkedésproblémákról, de úgy tűnik ez lesz a leghasznosabb a mindennapi életünk során. A könyv röviden összefoglalja a Kids'Skills alapjául szolgáló elméleti hátteret, majd érthető magyarázatokkal felsorolja a módszer lépéseit, és számtalan konkrét példán keresztül vezeti le a használat lehetőségeit. A gyakorlatias szemlélet sokkal többet fog segíteni, mint az eddigi elméleti szakkönyvek, mert szülőként könnyebben értelmezhető és használható ez a módszer. A gyakorlatban még nem próbáltam, de a Kids'Skills megismerése egyelőre abban segített, hogy pontosan megfogalmazzam, mil yen vise lkedésterületeken elkerülhetetlen a változás, és gyerekeimnek milyen készségek elsajátítására van szüksége ahhoz, hogy kevesebb problémájuk és konfliktusuk legyen otthon, az óvodában és az iskolában. A könyvet kisfiam osztályfőnökei is nyitottan fogadták, így remélem akár az egész osztály hasznára válhat a Kids'Skills alkalmazása.
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 27.
A könyv SZUPER! Alig várom, hogy kipróbálhassam a munkám során a módszert. Tetszik, hogy rendkívül egyszerű, gyerekbarát, bevonja a szülőket. Köszönöm az ajándék munkafüzetet. Nagyon hasznos ajándék. Feltétlenül ajánlani fogom a kollégáknak is ezt a módszert. További munkájukhoz sok sikert kívánok: Orsós Károlyné
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 27.
Remélem, hogy a gyakorlatban, a munkámban fogom majd hasznosítani. Örültem annak, hogy munkafüzet is segíti a munkát.
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 27.
Drámapedagógusként érdekel a cosching szemlélet,sok hasznos olvasnivaló következtében egészen új megközelítés felé irányult a gondolkodásmódom.

Youtube videók