Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ 
Ár:
6.900 Ft
Menny.:

Erőszakmentes kommunikáció

Ár:
6.900 Ft
Menny.:
Pipálja be és tegye a kosárba egyszerre!
A szavak ablakok vagy falak A szavak ablakok vagy falak
4.500 Ft
Gyártó: Z-Press Kiadó
Várható szállítás: 2024. július 23.

A tréningkönyv felhasználásához és az elméleti tudás megszerzéséhez elengedhetetlen a Marshall B. Rosenberg: A szavak ablakok vagy falak című könyv. Ha nincs meg Önnek, tegye a kosarába, a 2 könyv csak együtt használható!


✓ Gyakorlati eszköztár az erőszakmentes kommunikációhoz
✓ Hatékony önálló és élményorientált csoportos munka
✓ Gyakorlatok beépítése a mindennapi életbe

Könyvismertető

ERŐSZAKMENTES KOMMUNIKÁCIÓ • Gyakorlati kézikönyv
Tréninggyakorlatok egyéni és csoportos munkához

 

Praktikus EMK-gyakorlókönyv kezdőknek és haladóknak

Gyakorlati alkalmazásra szánt, az életből vett tapasztalatok alapján készült könyv, amely humoros példákon keresztül nyújt hasznosítható segítséget a hétköznapokban, a Marshall B. Rosenberg-féle Erőszakmentes kommunikációhoz (EMK). Akik egyedül vágnak bele a téma tanulásába, azok is könnyedén és szellemes módon sajátíthatják el az EMK eszközrendszerét az egyszerű és érthető feladatokon keresztül, mint például:

  • hogyan tegyük szóvá aktívan és őszintén a bennünket zavaró dolgokat négy lépésben?
  • hogyan fogalmazzunk meg világos kéréseket ahelyett, hogy követelésekkel állnánk elő?
  • hogyan kezeljük és hasznosítsuk saját magunk számára a kritikát, szemrehányásokat és a hibáztatásokat?
  • hogyan fejezzük ki maradéktalanul haragunkat ahelyett, hogy hagynánk, hogy némán fejtse ki hatását?

 

Marshall B. Rosenbergtől

"Nagy örömömre szolgál, hogy most már létezik egy tréningkönyv olyan emberek számára, akik szívesen élnének az erőszakmentes kommunikáció alapelveivel összhangban. Ahhoz, hogy ennek megfelelően tudjunk élni, az erős vágy mellett némi gyakorlás is szükséges, és véleményem szerint ehhez a tréningkönyvben lévő feladatok értékes gyakorlási lehetőséget kínálnak. Néhány gyakorlat esetén az erőszakmentes kommunikáció alkalmazása önmagában gyakorolható. Más gyakorlatoknál az erőszakmentes kommunikációt olyan helyzetekben kell alkalmazni, melyekben a köztünk és mások között fennálló fájdalmas konfliktusokat oly módon szeretnénk megoldani, hogy minden résztvevő szükségletei teljesüljenek és a kapcsolat minősége erősödjön."

Hogyan a legcélszerűbb ezt a könyvet használni?

Ha ön most kezdi a folyamatot, vagy akár alapjaitól kezdve szeretné feldolgozni az EMK témakörét, a szerző azt ajánlja, hogy kövesse az időrendi sorrendet. A fejezetek egymásra épülnek, és minden fejezet rengeteg gyakorlati feladatot tartalmaz az EMK mindenkori alkalmazási területén. Ha ön már haladó, és az egyes témákkal részletesebben szeretne megismerkedni, akkor kiemelheti a leghangsúlyosabb tartalmi elemeket, hiszen minden fejezet önmagában is egy-egy egységet alkot. A gyakorlatok mindegyike alkalmas arra, hogy autodidakta módon végezzék.

Minden egység végén található a Piactér. Itt részletes javaslatok vannak arra vonatkozóan, hogyan lehet a mindennapi életbe átültetni a tanultakat egy héten keresztül. Kipróbáljuk, feldolgozzuk és beépítjük. A tapasztalatok megőrzéséhez nagyon hasznos minden élethelyzetben egy EMK-jegyzetfüzet. A Piactér egy 14 hetes programként használható, mely által napról napra egyre biztosabbak lehetünk a gyakorlati képességeinkben. Ehhez a szerző azt javasolja, hogy minden nap azonos időben szánjunk rá 15-30 percet. Ne lépjük át ezt az időkeretet, így jó esélyünk lesz arra, hogy a feladatok elvégzésében hosszabb időtávon motiváltak maradjunk. A Piactér olyan csoportok számára is használható, akik hosszabb időn keresztül rendszeresen találkoznak, és mindeközben elég idejük van arra, hogy megszerezzék a javasolt tapasztalatokat.

A „Piactér” után következnek az információk csoportokkal való feldolgozás esetére. Itt csoportos gyakorlatok találhatóak az egyes témákhoz, szemináriumokon és gyakorló csoportokban való feldolgozáshoz. A súlypont a kommunikatív, élményorientált gyakorlatokon van, annak érdekében, hogy az EMK-kommunikáció a gyakorló környezetben is megtapasztalható legyen.

A szerző rengeteg gyakorlatot mutat be, a legkülönbözőbb csoportok számára a legkülönbözőbb helyzetekben. Így ön is kiválaszthatja a saját célcsoportja számára legmegfelelőbbeket.

A fejezetek legvégén találhatóak a szerző megoldási javaslatai a fejezet gyakorlataihoz. Ezeket tekintsék javaslatoknak, mert az élő kommunikációban legtöbbször többféle megoldás kínálkozik arra, hogy kifejezzünk valamit.

SZERZŐ

Ingrid Holler

Vállalkozó, tréner, oktató, coach és mediátor, sok évnyi tapasztalattal az erőszakmentes kommunikáció területén. Az Akademie Blickwinkel vezetője.

Fontos információ a könyv használatához! 

A tréningkönyv tartalmában Marshall B. Rosenberg: A szavak ablakok vagy falak – Erőszakmentes kommunikáció című könyvét követi. A fejezeteknek ugyanaz a tematikai felépítése és a feladatok feldolgozását elmélyítő, az EMK-könyv szövegéhez kapcsolódó kérdések is gyakran visszatérnek. Ezen tréningkönyv felhasználásához, illetve szükséges alapok és elméleti tudás megszerzéséhez elengedhetetlen "A szavak ablakok vagy falak" című könyv is. Ha nincs még meg Önnek, tegye a kosarába ezt is!

Belelapozás