Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ 
Ár:
4.900 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2021-11-19

Agilis és sikeres vezetés

Ár:
4.900 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2021-11-19
Gyártó: Z-Press Kiadó

Elfogyott.


Új vezetői kompetenciák és szemlélet fejlesztése 
Gyakorlat és módszertan

✓ Agilis szemléletű technikák, tippek, ötletek
✓ Innovatív megoldások agilis szemléletű csapatmunkához
✓ Módszerek és eszközök önmaga és kollégái erősítésére
✓ Reflektív kérdések a vezető személyiségfejlődéséhez

Könyvismertető

AGILIS ÉS SIKERES VEZETÉS
Új vezetői kompetenciák és szemlélet fejlesztése – gyakorlat és módszertan

 

Mi jellemzi az agilis szemléletű vezetőt?

Az agilis vezető arra törekszik, hogy hatást gyakoroljon. Vezetői szerepében inkább csapata coachaként, „edzőpartnereként” tekint magára, együttműködés, nyitott hozzáállás jellemzi munkamódját.

Ha ön úgy érzi, hogy  az egyre komplexebb változási folyamatok közben eléri saját határait, bizonytalanná válik és kételkedni kezd önmagában, akkor könyvünk segítségére lesz, hogy sikeres vezető maradjon. Az új agilis szemléletű módszerekkel és a megfelelő gondolkodásmóddal fejlesztheti vezetői kompetenciáit és hozzásegítheti csapatát a magasabb fokú önszerveződés eléréséhez.

Kinek szól a könyv? 

Éppen most indul karrierje vagy még új az ön számára a vezetői szerep? Szakmájában kiváló szakembernek számít, így jó lehetőségei vannak? Vagy fiatal vállalkozó, esetleg tapasztalt üzletvezető? Szeretné vezetői szerepét újragondolni vagy másképp alakítani? Esetleg éppen vezetői továbbképzésen vesz részt?

Ez a könyv segítségére lehet, hogy vezetőként sikeres legyen a mindennapi munkája során. Akadályozó mintákra ismer abban, ahogyan ösztönözni, dolgokat megmozgatni, alakítani kíván? A zavaros helyzetekben és változás idején bizonytalannak érzi magát – olykor kételkedik önmagában? Esetleg fel is teszi a kérdést magának: „Képes vagyok rá?”

Könyvünkben olyan módszereket, eszközöket talál, melyeket a vezetői gyakorlatban önmaga és kollégái erősítése érdekében azonnal alkalmazni kezdhet. Tippeket és ismereteket fedezhet fel a Scrum, a változás, az agilitás, az önszerveződés, a vezetés és irányítás témáihoz. A reflektív kérdések segítenek saját helyzetét felülvizsgálni, a megszokott gondolkodásmenetből kiszállni. Hiszen egy vezető személyiségfejlődésében – és mindenekelőtt az önreflexióban – látjuk a siker kulcsát.

Az agilis szemléletű technikák egyre elterjedtebbek a legkülönbözőbb területeken és funkciókban, egészen a topmenedzsmentig. Különféleképpen alkalmazzák ezen technikákat a személyzeti munka területén (kulcsszó: agilis HR), a marketing és a fejlesztés területén, a felső vezetésben - agilis vezetőcsapatok.

Tipikus agilis módszerek: 

Scrum: középpontjában komplex problémák megoldására alkalmas kreatív és adaptív csapatmódszerek állnak. 
Lean development: lényege a pazarlás folyamatos csökkentése.
Kanban: lényege az átfutási idő és a befejezetlen munkák csökkentése. 
Design thinking: kreatív csapatra építő megoldásokat tesz lehetővé a jövőbeni felhasználó szükségleteinek kielégítésére. 

A könyv tartalma: 

A könyv olvasható egyben elejétől a végéig, de akár egy-egy fejezetnél is bekapcsolódhat az érdeklődő.

► Az 1. fejezetben képet kap az új vállalati környezetről, az agilitásról és önszerveződésről.
► A 2. fejezetben az agilis szemléletű vezetésről tudhat meg többet: milyen előnyei vannak, és hogyan lehet ön az agilis megközelítés segítségével sikeres vezető. S hogy a jövőben miért lesz szükség kevesebb irányításra és lényegesen több vezetésre.
► A 3. fejezetben a jövő vezetői kompetenciáira szeretnénk érzékenyíteni: a változáskövetési képességtől az emocionális kompetenciáig. 
► A 4. és 5. fejezetben önmaga és kollégái felhatalmazására alkalmas konkrét eszközöket ismerhet meg. Megtapasztalhatja, miért hatékony, ha példával jár elöl és modellé válik kollégái számára. Hiszen az önmagán való munka a legfontosabb vezetői feladat.
► A 6. fejezetben a csapatfejlődésre vonatkozó információkat, továbbá az agilis szemléletű csapatmunkával kapcsolatos innovatív megoldásokat, módszereket talál.
► A 7. fejezetet kedvcsinálónak szánjuk a vezetéshez, s zárásként ellátjuk még egy sor hasznos útravalóval.

A könyvhöz átfogó, 54 oldalas online anyag tartozik

A munkalapokat tartalmazó melléklet hasznos segítséget jelent mindennapi munkájához és önreflexiós készsége továbbfejlesztéséhez. A könyvben letöltésre vonatkozó jelzést talál a megfelelő helyeken. Az online segédanyagok a könyvben megtalálható linkről letölthetők.

SZERZŐK

Renate Freisler 
2010 óta egyensúly szakértő. Többéves menedzserasszisztensi és vezető könyvvizsgálói munkája során megtanulta, hogyan találja meg belső egyensúlyát. Klienseit abban segíti, hogy ők is újra felfedezhessék önmaguk egyensúlyát. Strukturált munkamódját nem csupán a tréning és coaching terén alkalmazza. A munkaszervezés és szervezetfejlesztés területén vállalati „edzőpartnerként” maga is részt vesz feladatok kiadásában.

Katrin Greßer 
2005 óta foglalkozik menedzsment coachinggal és vezetőfejlesztéssel. Ügyfelei és kliensei értékelik a tanácsadás és IT területén szerzett, több mint 20 éves csapatvezetői, irodavezetői, rendezvényszervezői és erőforrás menedzseri munkatapasztalatát. Vezetőként maga is törekszik rá, hogy modell legyen kollégái számára. Arra ösztönzi vezetőtársait, hogy új utakon járjanak és igényes vállalati célokat fogalmazzanak meg, a véghezvitelben felelősen járjanak el.

Belelapozás