Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ 
Ár:
9.900 Ft
Menny.:

A csoportdinamika gyakorlata

Ár:
9.900 Ft
Menny.:
Gyártó: Z-Press Kiadó
Várható szállítás: 2024. július 23.

✓ A csoportdinamika alapkönyve (átdolgozva, bővítve)
✓ Legújabb csoportdinamikai elméleti tudás, gyakorlati szemléletű felosztásban
✓ 80 tréninggyakorlat, naprakész szakmai szókinccsel, több változatban
✓ Online letölthető útmutatók, minták a gyakorlatokhoz

Könyvismertető

A csoportdinamika gyakorlata
Gyakorlatok és modellek
80 tréninggyakorlat • 512 oldal + online letölthető anyagok

A csoportokkal és teamekkel különféle szakterületen dolgozó szakemberek ebben a könyvben sokrétű gyakorlati lehetőséget és csoportdinamikai munkamódszert találnak. A könyv az immár a 10. kiadást megért német mű alapján készült: bevált és hasznos segédeszköz mindazok számára, akik szociális területen, egészségügyben, képzésben, vezetőkkel és tanácsadó szakemberekkel való munkában maguk is munkacsoportokat és tanulócsoportokat vezetnek, csoportokat segítenek és kísérnek, vagy teamfejlesztést végeznek.

A tíz fejezet leképezi a csoportfolyamat jellemző lefutását: a tanulási folyamat kezdetét, a társas észlelést és az érzékelőképesség fejlesztését, a kommunikációs képességet és visszajelzést, az együttműködést és versengést, a csoportos döntéshozatalt és a csoportban fellépő ellentéteket, a szerepeket, normákat és a csoportban elfoglalt helyet, a kritikus jelenségeket és zavarokat a csoportfolyamatokban, a csoportfolyamatok elemzését, a tanácsadói és intervenciós kompetenciákat a csoportban, valamint a tanulási folyamat lezárását és kiértékelését.

Minden egyes fejezet tartalmaz egy bevezetést az adott témához, nyolc alapgyakorlatot (számos változatban), valamint tanulmányokat csoportdinamikai modellekkel. Minden gyakorlathoz tartozik egy keretbe foglalt áttekintő lap, amely feltünteti a gyakorlat leírásának egységes, visszatérő felosztását. Sok gyakorlathoz további magyarázat és útmutatás is tartozik.

A könyv vásárlói részére online letölthető, majd kinyomtatható formában is rendelkezésre bocsátottuk a gyakorlatok elvégzése során szükséges útmutatókat, mintákat.

SZERZŐK

Dr. habil. Klaus Antons
A pszichológiai tudományok doktora, 1942-ben született. Pszichológiai és szociológiai tanulmányai befejeztével klinikai, kutatási és oktatási területen volt segédmunkatárs, munkája középpontjában a függőségek kutatása állt. Stuttgartban nyolc éven át vezetett egy képző intézményt. 1982 óta folytat önálló tevékenységet csoportdinamikai tréningek és továbbképzések, konfliktuskezelés, személyes fejlesztés, szervezetfejlesztés, teamfejlesztés, szupervízió, coaching és a pszichoterápia területén. Család- és szociálterápiai továbbképzéseket tart, kiképző csoportdinamikai (DGGO) tréner és szupervízor (DGSv).

Heidi Ehrensperger 
1956-ban született. Diplomáját felnőttképzésből szerezte (Master in Adult and Professional Education) és csoportdinamikai tréner (DGGO). Sokéves tapasztalattal rendelkezik a leendő oktatók képzése terén. 2003 óta önálló tanácsadóként tart trénerképző, csoportdinamikai, metodikai/didaktikai szemináriumokat. Szervezetfejlesztői és megoldásfókuszú tanácsadói továbbképzést végzett. Sokrétű és szerteágazó tapasztalatokkal rendelkezik.

Rita Milesi 
1953-ban született. Diplomáját felnőttképzésből szerezte (HF) és csoportdinamikai tréner (DGGO). Sokéves tréneri és tanácsadói tapasztalattal rendelkezik a Swissairnél. 1991 óta folytat önálló tevékenységet az oktatóképzés, tanácsadás, egyéni- és csoportos szupervízió területén. Szervezetfejlesztő továbbképzést végzett.

Klaus Antons és szerzőtársainak új könyve friss csoportdinamikai tudást nyújt az Olvasónak:

Frissített, aktualizált szakmai szókincset használva, teljes mértékben igazodik a csoportdinamikai kutatások elterjedt terminológiájához.
Naprakész nyelvezetű és tartalmú gyakorlatokat tartalmaz, hogy a jelenkor tréningkihívásaiban segíthessen.
► Ha Önnek esetleg megvan a korábbi kiadás, akkor is érdemes beszereznie a most megjelent könyvet.
A tréninggyakorlatok több változatát tartalmazza, melyek kimeneteit részletesen kielemzi, így mindig tudni fogja, hogy a csoportban mi miért történt úgy, ahogy. Az elemzéseket gazdag és aktuális elméleti háttér támasztja alá.
► A gyakorlatokhoz tartozó segédanyagok online letölthetők, így biztosítva a hatékony és gyors felkészülést egy-egy képzésre, tréningre.
Aktualizált és jelentősen átdolgozott kiadás → 13 év után új megjelenés!

E klasszikussá vált könyvnek már megjelent egy korábbi magyar kiadása. Íme néhány érv, amiért érdemes beszereznie az újat is:

► A korábbi kötet 50 gyakorlatot tartalmazott, míg az új megjelenés 80 tréninggyakorlatot vázol számos megvalósítási verzióban.
► Az oldalszám-növekedés is szemlélteti a mű tekintélyes átdolgozását: a régi 342 oldal → az új kötet 512 oldalas, rendkívül igényes kivitelben.
► A szerzők a legújabb csoportdinamikai elméleti tudást biztosítják, gyakorlati szemléletű felosztásban. Egyértelmű versenyelőnyt és hasznos segítséget ad minden csoportokkal foglalkozó szakembernek.
► Az új megjelenésben a gyakorlatokhoz tartozó útmutatókat, mintákat online letöltheti, így kényelmesen és gyorsan fel tud készülni egy-egy képzésre, tréningre.

Belelapozás