Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ 
Ár:
7.490 Ft
Menny.:

Az 500 legjobb coaching-kérdés

Ár:
7.490 Ft
Menny.:
Várható szállítás: 2024. július 23.

Nagy munkatankönyv kezdők és haladók számára, coaching-képességeik fejlesztésére


✓ Részletesen bemutatja a coaching filozófiáját és folyamatát
✓ Coaching megközelítésű probléma-feldolgozás és -megoldás
✓ Szemléletes, közérthető nyelvezet, humoros hangvétel
✓ Módszertani magyarázatok, 100 kiinduló és 400 követő kérdés

Könyvismertető

Az 500 legjobb coaching-kérdés

Nagy munkatankönyv kezdők és haladók számára, coaching-képességeik fejlesztésére

"Bölcs választ csak okos kérdésre kaphatsz." (Johann Wolfgang Goethe)

„Az 500 legjobb coaching-kérdés” sokkal többet tartogat olvasói számára, mint amennyit a címe ígér. Nemcsak azért, mert a német nyelvterület egyik vezető coachának, Martin Wehrlenek nagy sikerű munkatankönyvéről van szó, amely bevezetőiben, magyarázataiban, vagy feladataiban szó szerint további több száz kérdésnek ad helyet, hanem azért is, mert részletesen bemutatja a coaching filozófiáját és folyamatát is. Egyedülálló módon vezeti végig az olvasót egy-egy kérdést alapul véve egy lehetséges probléma coaching megközelítésű feldolgozásán és megoldásán. Mind a 100 kiinduló kérdéshez további négy követő kérdést kínál és kitér a kérdés tartalmi és nyelvi hátterére is. Kérdésenként egy-egy profi-tippel is szolgál, ami mindannyiszor egyben egy újabb coaching technikát is takar. Különlegessége a „nehéz válasz” rubrika, ahol abban nyújt segítséget, miként lehet továbblendíteni a coaching-folyamatot, amikor a kliens válasza már-már megakasztani látszik azt. Több mint 100 feladatot és jó néhány példát felsorakoztatva bőséges lehetőséget kínál a gyakorlásra, gondolkodásra és önfejlesztésre.

Szemléletes, közérthető nyelvezete és gyakran humoros hangvétele által nemcsak kezdő és gyakorló coachok, coach-képző intézmények és coaching-szemléletű vezetők tudják sikerrel forgatni, hanem bárki, aki több önismeretre vágyik és sikeresebben szeretne megbirkózni mindennapi gondjaival.

„Mit gondol, problémája hány százalékban tisztán bosszúság – és hány százalékban lehetőség arra, hogy egy régóta esedékes változtatást meglépjen?” (84. kérdés)

Ami a hegedűsnek a hegedűje, az a coachnak a kérdezés: eszköz, amely nélkül nem tudja gyakorolni a hivatását. Kliensünk válaszai és megoldásai csak annyira lehetnek jók, amennyire az előtte elhangzó kérdések. A kérdésekre ugyanez vonatkozik, mint a hegedűjátékra: hangokat előcsalogatni bárki tud, de muzsikálni csak az igazi virtuózok. Akik varázslatosan ütik meg a megfelelő hangot, új ötleteket hívnak táncra a lélek parkettjén, és megkomponálják a változás magával ragadó dallamát. A professzionális kérdezéstechnika egy tapintatot, tapasztalatot és mesteri gyakorlatot igénylő művészet. 

És hogy honnan veszi majd észre, hogy megfelelően kérdezett-e? A válaszokból! Inspirálja kliensét kérdéseivel, és ígérem: inspiráló válaszokat fog kapni! Lepje meg kliensét kérdéseivel, és ígérem: meglepő válaszokat fog kapni! De sose untassa kliensét kiszámítható kérdésekkel, mert akkor ... igen, pontosan: unalmas és kiszámítható válaszokat fog kapni! 

A módszertani magyarázatok segítenek eligazodni abban, hogy a 100 kiinduló és 400 követő kérdés milyen ötletekre épül, milyen nyelvi eszközökkel dolgozik, és hogyan lehet profi módon bevetni őket a gyakorlatban.

Milyen kérdéstípusokkal foglalkozik a könyv? 

Kérdéstípusok: hipotetikus kérdés, cirkuláris kérdés, rendszerre vonatkozó kérdés, átkeretező kérdés, erőforrás-kérdés, cél-kérdés, megoldásra irányuló kérdés, visszacsatoló kérdés, elmélyítő kérdés, árnyaló kérdés, pontosító kérdés, provokatív kérdés, paradox kérdés, egyensúly kérdés, intuitív kérdés, érzelmekre ható kérdés, gyakorlatba átvezető kérdés. 

SZERZŐ

Martin Wehrle 
A német nyelvterület egyik legnépszerűbb, üzleti coachként dolgozó humán szakembere. Coachként csaknem az összes német nagyvállalat vezetőivel dolgozott már együtt. Saját vezetői tapasztalataira is építve Hamburgban megalapította "Karriereberater-Akademie" elnevezésű coach- és karrier-tanácsadói iskoláját. Karrier- és coaching szakkönyvei, csakúgy, mint a munka világából merített humoros hangvételű anekdota-gyűjteményei előkelő helyet foglalnak el a bestseller-listákon. Eddig 12 nyelvre fordították le őket, most a magyar olvasók is megismerkedhetnek egyik alapművével, "Az 500 legjobb coaching-kérdés"-sel. 

Belelapozás