Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ 
Ár:
6.800 Ft
6.200 Ft
Kedvezmény: 600 Ft
Menny.:

Az 500 legjobb coaching-kérdés

Ár:
6.800 Ft
6.200 Ft
Kedvezmény: 600 Ft
Menny.:
Pipálja be és tegye a kosárba egyszerre!
Coaching-kincsesláda Coaching-kincsesláda
6.900 Ft 6.200 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2020. április 07.

Nagy munkatankönyv kezdők és haladók számára, coaching-képességeik fejlesztésére.

Leírás

 

"Bölcs választ csak okos kérdésre kaphatsz." (Johann Wolfgang Goethe)

„Az 500 legjobb coaching-kérdés” sokkal többet tartogat olvasói számára, mint amennyit a címe ígér. Nemcsak azért, mert a német nyelvterület egyik vezető coachának, Martin Wehrlenek nagysikerű munkatankönyvéről van szó, amely bevezetőiben, magyarázatiban, vagy feladataiban szó szerint további több száz kérdésnek ad helyet, hanem azért is, mert részletesen bemutatja a coaching filozófiáját és folyamatát is. Egyedülálló módon vezeti végig az olvasót egy-egy kérdést alapul véve egy lehetséges probléma coaching megközelítésű feldolgozásán és megoldásán. Mind a 100 kiinduló kérdéshez további négy követő kérdést kínál és kitér a kérdés tartalmi és nyelvi hátterére is. Kérdésenként egy-egy profi-tippel is szolgál, ami mindannyiszor egyben egy újabb coaching technikát is takar. Különlegessége a „nehéz válasz” rubrika, ahol abban nyújt segítséget, miként lehet továbblendíteni a coaching-folyamatot, amikor a kliens válasza már-már megakasztani látszik azt. Több mint 100 feladatot és jó néhány példát felsorakoztatva bőséges lehetőséget kínál a gyakorlásra, gondolkodásra és önfejlesztésre.
 

Szemléletes, közérthető nyelvezete és gyakran humoros hangvétele által nem csak kezdő és gyakorló coachok, coach-képző intézmények és coaching-szemléletű vezetők tudják sikerrel forgatni, hanem bárki, aki több önismeretre vágyik és sikeresebben szeretne megbirkózni mindennapi gondjaival.
 

„Mit gondol, problémája hány százalékban tisztán bosszúság – és hány százalékban lehetőség arra, hogy egy régóta esedékes változtatást meglépjen?” (84. kérdés)

Ami a hegedűsnek a hegedűje, az a coachnak a kérdezés: eszköz, amely nélkül nem tudja gyakorolni a hivatását. Kliensünk válaszai és megoldásai csak annyira lehetnek jók, amennyire az előtte elhangzó kérdések. A kérdesekre ugyanez vonatkozik, mint a hegedűjátékra: hangokat előcsalogatni bárki tud, de muzsikálni csak az igazi virtuózok. Akik varázslatosan ütik meg a megfelelő hangot, új ötleteket hívnak táncra a lélek parkettjén, és megkomponálják a változás magával ragadó dallamát. A professzionális kérdezéstechnika egy tapintatot, tapasztalatot és mesteri gyakorlatot igénylő művészet. 

És hogy honnan veszi majd észre, hogy megfelően kérdezett-e? A válaszokból! Inspirálja kliensét kérdéseivel, és ígérem: inspiráló válaszokat fog kapni! Lepje meg kliensét kérdéseivel, és ígérem: meglepő válaszokat fog kapni! De sose untassa kliensét kiszámítható kérdésekkel, mert akkor ... igen, pontosan: unalmas és kiszámítható válaszokat fog kapni! 

A módszertani magyarázatok segítenek eligazodni abban, hogy a 100 kiinduló és 400 követő kérdés milyen ötletekre épül, milyen nyelvi eszközökkel dolgozik, és hogyan lehet profi módon bevetni őket a gyakorlatban.

Milyen kérdéstípusokkal foglalkozik a könyv? 

A könyv egyedülálló módon vezeti végig az olvasót egy-egy kérdést alapul véve egy lehetséges probléma coaching megközelítésű feldolgozásán és megoldásán. Mind a 100 kiinduló kérdéshez további négy követő kérdést kínál és kitér a kérdés tartalmi és nyelvi hátterére. Kérdésenkétegy-egy profi tippel is szolgál, ami mindannyiszor egyben egy újabb coaching technikát takar. Lülönlegessége a "nehéz válasz" rublika, ahol abban nyújt segítséget, miként lehet továbblendíteni a coaching-folyamatot, amikor a kliens válasza már-már megakasztani látszik. Több mint 100 feldatot és jó néhány példát felsorakoztatva bőséges lehetőséget kínál a gyakorlásra és önfejlesztésre. 

Kérdéstípusok: hipotetikus kérdés, cirkuláris kérdés, rendszerre vonatkozó kérdés, átkeretező kérdés, erőforrás-kérdés, cél-kérdés, megoldásra irányuló kérdés, visszacsatoló kérdés, elmélyítő kérdés, árnyaló kérdés, pontosító kérdés, provokatív kérdés, paradox kérdés, egyensúly kérdés, intuitív kérdés, érzelmekre ható kérdés, gyakorlatba átvezető kérdés. 

 

LAPOZZON BELE A KÖNYVBE (klikk a képre)

A könyv szerzője

Martin Wehrle a német nyelvterület egyik legnépszerűbb, üztleti coachként dolgozó humán szakembere. Coachként csaknem az összes német nagyvállalat vezetőivel dolgozott már együtt. Saját vezetői tapasztalataira is építve Hamburgban megalapította "Karriereberater-Akademie" elnevezésű coach- és karrier-tanácsadói iskoláját. Karrier- és coaching szakkönyvei, csakúgy, mint a munka világából merített humoros hangvételű anekdota-gyűjteményei előkelő helyet foglalnak el a bestseller-listákon. Eddig 12 nyelvre fordították le őket, most a magyar olvasók is megismerkedhetnek egyik alapművével, "Az 500 legjobb coaching-kérdés"-sel. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!