Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.További információ 
Ár:
9.900 Ft
7.820 Ft
Kedvezmény: 2.080 Ft
Kedvezmény: 21%
Menny.:

Teamcoaching rendszerszemlélettel

Ár:
9.900 Ft
7.820 Ft
Kedvezmény: 2.080 Ft
Kedvezmény: 21%
Menny.:
Gyártó: Z-Press Kiadó
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Elérhetőség: Azonnal, raktárról
Várható szállítás: 2022. május 18.
Akció vége:

COACHING KÖNYVHÉT:  -21% kedvezmény minden saját kiadású COACHINGKÖNYVÜNKRE MÁJUS 23. HÉTFŐ éjfélig! 


Transzformációt eredményező kollektív vezetői képességek fejlesztése


A magyar kiadás az eredeti mű negyedik kiadása alapján készült: Leadership Team Coaching | Developing collective transformational leadership

► Többféle új teamcoaching-megközelítés, módszer és eszköz

Könyvismertető

Peter Hawkins: TEAMCOACHING RENDSZERSZEMLÉLETTEL
Transzformációt eredményező kollektív vezetői képességek fejlesztése

 

A szervezetek akkor a legeredményesebbek, ha a sikerért felelős csapatok összehangoltan, dinamikus kapcsolatban dolgoznak a szervezet többi részével. A szervezet vezetői számára a csapatcoaching vagy a vezetői csapatok fejlesztése, a coaching gyakorlatának és technikáinak ismerete kiemelten fontos a legjobb eredmény létrehozásához. Peter Hawkins könyve ehhez kínál egy minden részletre kiterjedő térképet, elmagyarázza a bármilyen típusú szervezet esetében alkalmazható, a nemzetközi és virtuális csapatok, a közvetlen döntéshozók és a cégek elnökségi testületének, a projekt- és ügyfelekért felelős csapatainak fejlesztéséhez szükséges kulcsfontosságú, praktikus eszközöket és technikákat.

A könyv negyedik, teljes egészében átdolgozott kiadása új anyaggal bővült az agilis csapatmunka és a mesterséges intelligencia területén, valamint megtanítja a csapatok vezetőit a saját csapataikat coacholni. Esettanulmányokat közöl és bepillantást enged sok sikeres szervezet gyakorlatába, tanácsot ad a legjobb csapatcoach kiválasztásához, segít a csapatközpontú kultúra létrehozásában és a gyakori hibák elkerülésében. Felsővezetők és coachok nélkülözhetetlen forrása.

MIT TALÁLUNK A KÖNYVBEN?

 • A csapatok változó kihívásainak részletes leírását, kifejtését. Megtudhatjuk mi a különbség az eredményes csapatok, a kiváló teljesítményt nyújtó csapatok és a kiváló értéket teremtő, transzformációt megvalósító csapatok között.
 • Peter Hawkins részletesen bemutatja a sikeres csapat mindennapi gyakorlatára vonatkozó „öt diszciplína” modelljét.
 • A szerző világossá teszi a teamcoaching körüli terminológiát, így megtudhatjuk, mit nevezünk pontosan csapatcoachingnak, és a következő területek is pontos definíciót kapnak, tisztázva az esetleges kavarodásokat: csoportcoaching, csapatfejlesztés, csapatépítés, folyamat-tanácsadás, a csapat közös munkájának facilitálása, csapatcoaching, vezetői csapatok coachingja, vezetői csapatok transzformációt eredményező coachingja, rendszerszemléletű csapatcoaching.
 • A szerző részletesen bemutatja a coachingkapcsolat folyamatának modelljét, a csapatcoach szerepét, a rendszerszemléletű csapatcoachingot; megismerhetjük hogyan is néz ki a különböző típusú (projekt-, innovációs és ügyfélkapcsolati) csapatok coachingja; bepillantást nyerünk a virtuális csapatok coachingjába és az online térben végzett coachingba.
 • A rendszerszemléletű csapatcoaching következő szakaszában megismerhetjük, hogy mi van a kiváló teljesítményű csapaton túl; hogyan hozzunk létre csapatokra épülő kultúrát; milyen a csapatok kapcsolatának, a csapatok változó hálózatának, valamint a partnerségek, startupok és kisvállalkozások hálózatainak coachingja.
 • A szerző részletesen kitér a rendszerszemléletű csapatcoaching ökológiai dimenzióira, továbbá a megosztott vezetés létrehozására, a csapat tagjainak kiválasztására, fejlesztésére és coachingjára.
 • Megtudhajuk mikor érdemes külső coachot alkalmazni, és mikor érdemes a coachingot a csapat tagjai közül választott coachcsal végezni. Választ találunk arra is, hogyan érdemes megtalálni, kiválasztani és dolgozni egy csapatcoachcsal.
 • A csapatcoachcsá válás fejlődési folyamatát is felfedezhetjük a könyvben, mint ahogy a csapatcoaching szupervíziójának különböző kontextusait is, valamint a csapatcoaching szupervíziójának hatlépéses modelljét.
 • A könyv utolsó részében a szerző többféle megközelítést, módszert, eszközt és technikát mutat be. Találhatunk itt pl. a pszichológiai biztonságra vonatkozó kérdőívet, a kiváló értéket teremtő csapatok működését felmérő kérdőívet, a leíró elemzés folyamatának összefoglalását stb.
 • A könyv végén a csapatcoachokban felmerülő alapvető dilemmákat és kérdéseket tisztázza a szerző, javaslatokat tesz a jövőbeni lépésekre, továbbá a rendszerszemléletű csapatcoachingról tett „egymondatos” állításai, illetve a szó- és kifejezésjegyzék összefoglalják a legfontosabbakat.

KINEK SZÓL A KÖNYV?

 • teamcoachoknak;
 • mindazoknak, akik vezetőfejlesztéssel vagy szervezetfejlesztési tanácsadással foglalkoznak;
 • csapatok vezetőinek (legyen az akár felsővezetői vagy középvezetők csapata, akár projekt- vagy innovációs csapat);
 • felsővezetőknek, akik saját csapataikat coacholják.

 

SZERZŐRŐL

Peter Hawkins a Henley Business School UK egyetemi tanára, alapítója és elnöke a Renewal Associates nevű cégnek. A rendszerszemléletű csapatcoaching, a vezetés és vezetésfejlesztés, a rendszerszemléletű coaching és a coaching szupervízió globális szinten vezető gondolkodója. A Global Team Coaching Institute társdékánja, valamint a Renewal Associates és az Academy of Executive Coaching (AoEC) együttműködésének keretében rendszerszemléletű teamcoachingot oktat a világ számos országában. Számos vezető nemzetközi szervezettel dolgozott együtt, közösen tervezve és megvalósítva alapvető változást eredményező projekteket, coacholta szervezetek elnökségi testületeit és vezetői csapatait. Számos sikerkönyv szerzője.

 A könyvről...

 „ Végre magyarul is elérhető Peter Hawkins teamcoaching könyve!  Ez jelenleg a legaktuálisabb könyv a témában, új szemléletmódot, eszközöket és perspektívát ad a csapatokkal való munkához. Példákat mutat arra, hogyan dolgozhatunk csapatokkal a virtuális térben, milyen előnyei vannak a sokszínű csapatnak, és új megvilágításba helyezi a járványhelyzet és a klímaválság kérdéseit. A szerző meggyőzően állítja, hogy a mai kihívások idején, a szükséges változások megvalósításához az emberiségnek jobb együttműködésre, valódi csapatmunkára van szüksége. Már nem működik az olyan átalakulás, amelynek élén egyetlen hősies vezető áll. Ez a könyv nemcsak a teamcoachok, hanem a vezetők számára is kincsesbánya, amelyhez érdemes újra és újra visszatérni; minden fejezetben található valamilyen gondolatébresztő meglátás vagy gyakorlati ötlet.  Göntér Mónika - coach, mentorcoach, főiskolai oktató

 „ A 21. század három kritikus reziliencia-kapacitása a csapatmunka, a folyamatos tanulás és a partneri kapcsolatok eredményes kialakítása. Kívánom minden olvasónak, hogy találja meg a könyvben azt a támogatást, amelyre szüksége van, hogy állja ezt a vihart, és tanulja meg, hogyan járulhat hozzá ahhoz, hogy a következő generációknak egy élhetőbb bolygót hagyjon örökül. Koczka Terézia - executive coach, a könyv fordítója

Tartalomjegyzék
 

Belelapozás

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2022. 03. 05.
Végre magyarul is elérhető Peter Hawkins teamcoaching könyve! Ez jelenleg a legaktuálisabb könyv a témában, új szemléletmódot, eszközöket és perspektívát ad a csapatokkal való munkához. Példákat mutat arra, hogyan dolgozhatunk csapatokkal a virtuális térben, milyen előnyei vannak a sokszínű csapatnak, és új megvilágításba helyezi a járványhelyzet és a klímaválság kérdéseit. A szerző meggyőzően állítja, hogy a mai kihívások idején, a szükséges változások megvalósításához az emberiségnek jobb együttműködésre, valódi csapatmunkára van szüksége. Már nem működik az olyan átalakulás, amelynek élén egyetlen hősies vezető áll. Ez a könyv nemcsak a teamcoachok, hanem a vezetők számára is kincsesbánya, amelyhez érdemes újra és újra visszatérni; minden fejezetben található valamilyen gondolatébresztő meglátás vagy gyakorlati ötlet. Göntér Mónika - coach, mentorcoach, főiskolai oktató