Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ 
Ár:
9.900 Ft
Menny.:

Pozitív pszichológia az üzleti életben

Ár:
9.900 Ft
Menny.:
Gyártó: Z-Press Kiadó
Várható szállítás: 2024. június 18.

✓ 101 gyakorlati koncepció a pozitív pszichológia üzleti és munkahelyi alkalmazásához.
✓ Rövid, praktikus ötletek és technikák az erősségeken alapuló fejlesztéshez és a pozitív cégkultúra kialakításához.
✓ Témák: egyéni erősségek kiaknázása, a jó közérzet megteremtése, a társadalmi tőke felhalmozása, a hiteles vezetés, a szókimondó beszélgetés, a boldog csapatépítés és még sok más.
✓ Célcsoport: vezetők, menedzserek, HR-szakemberek, szervezetpszichológusok, változásmenedzserek, trénerek, tanácsadók, coachok és szervezetfejlesztési szakemberek...

Könyvismertető

POZITÍV PSZICHOLÓGIA AZ ÜZLETI ÉLETBEN

101 munkahelyi ötlet és alkalmazás

 

Egy gazdasági szervezet jóllétét közvetlenül meghatározza a benne dolgozók jólléte. Ez a gyakorlati útmutató a pszichológia és a menedzsment kutatási eredményeire alapozva megmutatja, hogyan lehet kihasználni az erősségeket, együttérzéssel vezetni és az embereket előtérbe helyezni.


MIT TALÁLUNK A KÖNYVBEN?

Ez a mindenki számára közérthető könyv kulcsfontosságú ötletek és technikák gyűjteményével segíti a pozitív pszichológiából és az erősségeken alapuló menedzsmentből származó koncepciók munkahelyi alkalmazását. A munkahelyi környezetek és kultúrák széles skáláján teszteli a különböző pozitív pszichológiai megközelítések gyakorlati használhatóságát, így a legtöbb olvasó talál magának olyan példát, amely összecseng saját munkahelyének jellemzőivel, és azok kihívásaival. Sarah Lewis az eredetileg az Appreciating Change weboldal számára írt, lényegre törő cikksorozatban mutatja be, mit és hogyan tanulhat bármely vezető, menedzser, szervezet vagy munkavállaló olyan pozitív és értékfeltáró elképzelésekből, mint például az egyéni erősségek kiaknázása, a jó közérzet megteremtése, a társadalmi tőke felhalmozása, a pozitív késztetések erősítése, a hiteles vezetés, a változás feltételeinek megteremtése, a szókimondó beszélgetés, vagy akár a boldog csapatépítés.

— Rövid, praktikus és a témához illeszkedő gyakorlati koncepciók egyedülálló gyűjteménye a pozitív pszichológiai meglátások és elvek üzleti és munkahelyi alkalmazásáról.
— Bemutatja, hogyan fokozható az egyén, a csapat és a szervezet hatékonysága a társadalmi tőke értékének felismerésével és a munkatársak jóllétének elősegítésével.
— Összekapcsolja a pozitív pszichológia vívmányait az erősségeken alapuló irányítás és az értékfeltáró elemzés törekvéseivel, valamint a párbeszéd alapú szervezeti vezetés és a változás eszközeivel.
— Az általa tárgyalt témák sorában megtalálható az erősségeken alapuló fejlesztés, a pozitív cégkultúra kialakítása, a vezetői hála és az értékfeltáró meghallgatás képessége, valamint a remény, a rugalmasság és a „flow” megteremtése.

Ízelítő a főbb témákból: az értékfeltáró elemzés sajátosságai, működése és alkalmazása; pozitív pszichológia a változásmenedzsmentben; módszerek a hatékonyság és a reziliencia fokozására változások idején; pozitív és értékfeltáró vezetés; hasznos vezetői tippek a pozitív és elismerő szervezetek kialakításához; pozitív teljesítménymenedzsment; pozitív csoport- és csapatpszichológia; a pozitív érzelmek fontossága a munkahelyi környezetben; a boldog dolgozó hatékonyabb munkaerő; hogyan vágjunk bele az erősségalapú fejlesztésbe és még sok más izgalmas téma...


KINEK SZÓL A KÖNYV?

Mindazok számára hasznos lehet, akik érdeklődnek a pozitív pszichológia azonnali munkahelyi alkalmazhatósága iránt: vagyis vezetőknek, menedzsereknek, HR-szakembereknek, szervezetpszichológusoknak és különféle szervezetek belső vagy külső munkatársaiként dolgozó változásmenedzsereknek a kereskedelmi, szociális és nonprofit szféra bármely szegmensében. Trénerek, tanácsadók, coachok és szervezetfejlesztési szakemberek számára is sokszínű eszköztárat kínál.


SZERZŐRŐL 

Sarah Lewis az Appreciating Change pozitív pszichológiai tanácsadóiroda alapítója, amely a pozitív pszichológia tudományos bizonyítékokon alapuló módszereit alkalmazza dinamikus munkahelyi változások elérése érdekében, egyéni, csapat- és szervezeti szinten. Önálló praxisa 1993-as kialakítása óta, Sarah hatalmas gyakorlati tapasztalatra tett szert pszichológusként, előadóként és íróként egyaránt. A British Psychological Society (Brit Pszichológiai Társaság) tudományos munkatársa, az Association of Business Psychologists (Üzleti Pszichológusok Egyesületének) alapító tagja, továbbá az Anglia Ruskin Egyetem posztgraduális oktatója.