Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ 
Ár:
10.500 Ft
8.500 Ft
Kedvezmény: 2.000 Ft
Menny.:

KONFLIKTUSKEZELÉSI TRÉNINGGYAKORLATOK

Ár:
10.500 Ft
8.500 Ft
Kedvezmény: 2.000 Ft
Menny.:
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2019. december 17.

Komplett forgatókönyvek tréningvezetőknek

Leírás

Thomas Schmidt

KONFLIKTUSKEZELÉSI TRÉNINGGYAKORLATOK
Komplett forgatókönyvek

3 napos komplett tréningek • 80 tréninggyakorlat • Gazdag flipchart illusztráció

******

Részletes és azonnal alkalmazható elméleti és módszertani anyag
KONFLIKTUSKEZELÉSI TRÉNINGEKRE SPECIALIZÁLVA
A könyvben "útitervek" találhatók a tréning levezetéséhez az alábbiak szerint:

 • Munkatársak konfliktuskezelési tréningje - 1. útiterv (3 napos forgatókönyv időbeosztással)
 • Vezetői tréning - 2. útiterv (3 napos forgatókönyv időbeosztással)
 • Kiegészítő tréningmodulok - Tranzakció-analízis (elmélet+gyakorlat → én-állapotok és játszmák)

Milyen módszereket talál a könyvben?

Szociometria – metafóra-technika – moderációs módszerek – kiscsoportos foglalkozások – reflexiós gyakorlatok – élményközpontú tanulási projektek – reflecting team/visszaigazoló csapat – actstorming/cselekvési ötletek – ülőmunka – belső csoport – kollegiális tanácsadás – storytelling/mesélés – case-studies/eseti vizsgálatok – pszichodramatikus technikák – önértékelő tesztek – csoportdinamikai gyakorlatok – aktivizáló gyakorlatok – szerepjátékok – metakommunikáció – improvizációs színház – fórumszínház

Milyen tartalmakat talál a könyvben?

Konfliktus fajták és -megoldások – konfliktusdiagnosztika konfliktusdinamika – konfliktusok cirkulációja – konstruktív konfliktuskezelés – azonosulás a vitapartnerrel – aktív hallgatás – Harvard-koncepció – vitabeszélgetések vezetése – érzelmi intelligencia – A Belső Csoport – intervenció – tranzakció-elemzés – konfliktus-megelőzés – erőszakmentes kommunikáció stb.

Kinek szól a könyv?

 • Trénereknek komplett tréningprogramok felépítéséhez, vagy konfliktuskezelő modulok beépítéséhez
 • Gyakorlott konfliktuskezelő trénereknek módszertani repertoárjuk bővítésére
 • Vezetőknek és projektmenedzsereknek, akik a konfliktustréning egy-egy módszerét szeretnék kiragadni, és csoportjukban alkalmazni
 • Személyzetfejlesztőknek
 • HR szakembereknek
 • Coachoknak
 • Szupervizoroknak
 • Pedagógusoknak, oktatóknak, akik munkájukba a konfliktus legyőzésének egyes elemeit szeretnék beépíteni

A tréninggyakorlatok leírása jól nyomon követhető, többoldalas részletes instrukciót és ismeretanyagot tartalmaznak (flipchart mintákkal, tervekkel). A gyakorlatok külön-külön vagy kombinálva, kis és nagycsoportban és különböző összetétellel (munkatársak, vezetők, diákok) is eredményesen használhatók. A könyvben kizárólag már bevált eljárási módok vannak az egyes lépések pontos és precíz leírásával.

A szerző
Thomas Schmidt pszichológus, szabadúszó tréner, coach és tanácsadó, több bestseller szerzője Németországban. Személyzetfejlesztési mesteroktató a stuttgarti Moreno Intézetben (2007-). Kutatási területei: emberi erőforrás fejlesztés, szervezetfejlesztés, tréning és coaching. Tréningjeit kommunikáció, konfliktuskezelés és vezetés témakörben vezeti, továbbá munkájának súlypontját képezik a vezetői munkaerő-fejlesztés, a potenciál-analízis, a coaching és nem utolsósorban a csapatépítés is. Húsz éve (1996-) vezet konfliktusmenedzsment tréningeket, és a jelen kötethez szükséges tapasztalatait több, mint száz megtartott tréning alapján értékelte ki: Saját praxisából származó legfontosabb témákat, leghatékonyabb módszereket és legértékesebb instrukciókat a munkatársaknak és vezetőknek szóló tréning-útiterveken találhatjuk meg.

„Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem, engedd, hogy csináljam, és megértem” (Konfucius)

Belelapozás

Vélemények

5.00
5 értékelés
5
(5)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 10.
Jól felépített, gyakorlatorientált, de elméletileg is kellően megalapozott ismeretanyag. Már tartottam is a könyv alapján tréninget belőle a kollégáimnak.
Csak ajánlani tudom minden a téma iránt érdeklődőnek!
Takács Tiborné, Kaposvár
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 10.
Thomas Schmidt könyve nagyon áttekinthető módon, tematikus bontásban és nagyszerű felépítéssel kínál ötletes gyakorlatokat a hatékony konfliktuskezelést fókuszba állító tréningekhez. Tananyagfejlesztőként is azt gondolom, hogy a szerkesztési mód, az ajánlott szakirodalmak (értelemszerűen német hivatkozások) széles spektrumát fogják be a téma sokszínű körüljárásának. A hazai könyvpiacon is számos szakkönyv fellelhető konfliktuskezelési témában, de érdekes módon a német nyelvű fordításokból igen kevés van. Schmidt könyve mindenképpen hiánypótló, a Z-Press Kiadónak egy nagyon jó választása volt.
Dr. Szarka Emese, Vác
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 10.
Konfliktuskezelés gyakorlatban többször használtam a konyvet ami nagy erőssége hogy közérthető logikus és áttekinthető . Fokozatosan építi fel a gyakorlatokat ami egymásra épülve de külön-külön is be emelhetnek egy tréningre ,sőt egyéni tanácsadásra is.
Az önkitöltős tesztek hasznosak és visszacsatolást adnak míg a gyakorlatok kis csoportban is alkalmazhatóak.
Bognar-Nickl Gabriella, Dunaújváros
| 5 / 5 csillag!
2010. 12. 08.
Szerintem gyakorlott trénerek (és itt a gyakorlott szónak nagy jelentősége van!) remekül tudják alkalmazni akár komplett tréninganyagként. Alapos, áttekinthető, sokat lehet belőle tanulni (vagyis én sokat tanultam belőle). Ami a legfontosabb: kipróbáltam a gyakorlatban és bevált!
| 5 / 5 csillag!
2010. 11. 11.
Az egyik kedvenc könyvem lett... Még csak átfutottam, ismerkedtem a könyvvel, amikor egy tréningre menet bedobtam a táskámba. Gondoltam esti olvasmánynak jó lesz... A tréning nem konfliktuskezelésről szólt, de a társaság nagyon belegabalyodott ebbe a témába. Ekkor villant be az egyik kép a könyvből, amit föl is rajzoltam, a hallgatóság csillogó szemmel figyelt. Úgy döntöttem, hogy a szünet után konfliktuskezeléssel folytatjuk, végül a nap hátralévő részét itt töltöttük... Izgultam, hogy a könyv mély ismerete nélkül hogy fogok segíteni hallgatóságomnak a téma teljes kibogozásában, de a rutinon kívül segítségemre voltak a könyv egyértelmű ábrái, az egymásra épülő tematika, a feladatok változatossága és a könyv által kínált variációs lehetőségek.