Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ 
Ár:
6.400 Ft
Menny.:

A bántalmazáskezelésen túl - Megoldásfókuszú iskolák

Ár:
6.400 Ft
Menny.:
Gyártó: SolutionSurfers Magyarország Kft.
Várható szállítás: 2024. június 18.

Az iskolai zaklatás a mai Magyarországon is aktuális kérdés... Ez a könyv iskolai életből vett konkrét példákon keresztül mutat be egy olyan új megközelítést, amely útmutatóként szolgálhat a pozitív változások felé. Alapelvek és stratégiák, valamint esetleírások szolgálnak gyakorlati útmutatóként.

Könyvismertető

Megoldásfókuszú iskolák 
A bántalmazáskezelésen túl

 

Az iskolai zaklatás a mai Magyarországon is aktuális kérdés, számos publikáció, kutatás, film dolgozza fel a témát. Ez a könyv iskolai életből vett konkrét példákon keresztül mutat be egy olyan új megközelítést, amely útmutatóként szolgálhat a pozitív változások felé.

A könyvben ismertetett kutatási eredmények és esetleírások különösen hasznosak és figyelemre méltóak mindazok számára, akik fontosnak tartják, hogy az iskola támogató, barátságos és biztonságos közege legyen gyermekeinknek.

Az ismertetett alapelvek és stratégiák átalakíthatják és eredményesebbé tehetik az iskolai zaklatás kezelésére eddig alkalmazott megközelítéseket, az esetleírások pedig konkrét gyakorlati útmutatóként szolgálhatnak pedagógusok és más, gyermekekkel foglalkozó szakemberek számára az iskolai zaklatás kezeléséhez. 

SZERZŐ 

Sue Young
Megoldásfókuszú szemlélettel dolgozó független tanácsadó. Húszévnyi tanári gyakorlat után az 1990-es évek közepén lett a bántalmazási ügyek koordinátora és a viselkedéskezelési osztály vezetője az észak-angliai Kingston upon Hill-ben. A barátságos osztálylégkör kialakítására irányuló programjáról írtak az országos neveléstudományi folyóiratokban és az UNESCO oktatási hírlevelében is. A támogatócsoport módszere pedig szerepelt az angol kormány iskoláknak tett ajánlásai között és azóta is sikerrel alkalmazzák világszerte.