Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ 
Ár:
6.400 Ft
Menny.:

Megoldások nyomában

Ár:
6.400 Ft
Menny.:
Gyártó: SolutionSurfers Magyarország Kft.
Elérhetőség: Azonnal, raktárról
Várható szállítás: 2024. május 31.

Hatékony vezetés megoldásfókusszal


A könyv gyakorlatorientáltan mutatja be a megoldásközpontú vezetést, nemcsak háttér- és eszközmagyarázatokat talál az olvasó, hanem sok példát és vezetési ötletet is, amelyeket azonnal meg is valósíthat a saját vezetői gyakorlatában. 

Könyvismertető

Megoldások nyomában
Hatékony vezetés megoldásfókusszal

 

A megoldásfókuszú brief megközelítés figyelemre méltó alternatívává nőtte ki magát Magyarországon és a szervezetfejlesztésen, coachingon túl egyre több szakterületen kísérleteznek vele itthon is innovatív szakemberek. Így vezetők is. Ha rövidebb idő alatt könnyebben, jobb hangulatban kívánja elér üzleti céljait – ha kilátástalannak tűnő helyzeteket kell csapatával nagy nyomás alatt megfordítaniuk –, ha mindössze elkötelezettebb és felelősebb emberekkel kíván együtt dolgozni –, akkor érdemes beállítania a megoldásfókuszt. Ebben a könyvben eszközöket és példákat talál hozzá, máris kezdheti.

Hankovszky Katalin a magyar kiadás utószavában:
“A helyzetek, melyekben a megoldásfókusz befolyásolhatja a vezetést, lehetnek nagyon hétköznapiak, de rendkívüli helyzetek is, mint egy egész országra szóló bizniszkatasztrófa. Steve de Shazerrel szólva: A 'megoldások' sokkal jobban hasonlítanak egymásra, mint a 'problémákra'. Dominik Godat könyvét az teszi számomra különlegessé – és remélem, a magyar célközönség számára kedvessé és hasznossá –, hogy pragmatikus, egyszerű nyelven útikönyvszerűen használható szöveget ad a kíváncsi vezető kezébe. A vezetőkébe, mert tőlük úgyis ellesik a beosztottak, amit tényleg jól csinálnak." 

Dominik Godat
“Ez a könyv egy útmutató, és arra invitálja önt, hogy megismerje a megoldásközpontú vezetés világát. A kompakt áttekintésen kívül gyakorlati beavatkozásokat és sikertörténeteket is kínál már jól bevált módszerekből, amelyek segítenek a hatékonyabb vezetésben.”

"Kedves Olvasó! Jöjjön el velem egy utazásra a megoldásközpontú vezetés világába! Ismerje meg egy hatásosan működő vezetési stílust, mely a munkatársaiban rejlő minden lehetőséget hasznosítja, és segítségével nagyon hatékonyan tud majd jó eredményeket felmutatni. Fedezzen fel egy olyan megközelítést, amely mind a hatékony eredményességet, mind pedig magukat a munkatársakat állítja elismerően középpontba. Tartson velem, induljunk a megoldások nyomába!" 

A vezetés egyre komplexebb és egyre többet követel. A bevett vezetési módszerek azonban ezt a dinamikát aligha szolgálják ki. A megoldásközpontú vezetés más: kifejezetten a mai dinamikus világhoz adaptálódik. Ez a vezetési stílus láthatóan hatékony, mivel egyrészt konzekvensen a vágyott jövőre fókuszál, másrészt a munkatársakban rejlő összes potenciált bevonja a megoldás megalkotásába. Gyakran nemcsak a dolgozók elköteleződését növeli jelentősen, hanem tartós jó megoldásokhoz is vezet. Azok a vezetők, akik eszerint dolgoznak, arról számolnak be, hogy jobb eredményeket érnek el, munkatársaik motiváltabbak és elkötelezettebbek, sőt ők mint vezetők összességében jobban érzik magukat a vezetői szerepükben. Habár a vezetésnek ezt a fajtáját világszerte sikeresen alkalmazzák, a szakirodalom mind ez idáig még alig fedezte fel. 

SZERZŐ

Dominik Godat 
Éveken át HR-vezetőként dolgozott a svájci Coopnál, majd 2009 óta vezetéstudományt és coachingszemléletű vezetést oktat, miközben rendszeresen ad elő nemzetközi konferenciákon és szemléletformáló tréningeket tart multinacionális vállalatok topmenedzsmentjének. 

Belelapozás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek