Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.További információ 

Bepillantás ► Agilis és sikeres vezetés

»Rövid összefoglaló«

Részlet Katrin Greßer & Renate Freisler: Agilis és sikeres vezetés c. könyvből


Minden változásban van: az is, ahogyan és ahol dolgozunk. Az internet és a digitális technológia, az adatok és információk mobil használata nemcsak a mindennapokat alakítják át, hanem gyökeres változást hoznak a gazdaságban és a vállalati környezetben is.

A digitalizációval új útjai nyílnak a személyközi kommunikációnak, de ugyanígy az adatok világa és a fizikai környezet is megváltozik.

A társadalom és a szervezetek változása kölcsönhatásban áll a szervezetben lévő ember változásával. A munkahely sokhelyütt egyúttal az ember életterévé vált, ahol a dolgozó megszokott szabadságáról nem szeretne már lemondani.

– Bertelsmann-Stiftung –


Éppen most indul karrierje vagy még új az ön számára a vezetői szerep? Szakmájában kiváló szakembernek számít, így jó lehetőségei vannak? Vagy fiatal vállalkozó, esetleg tapasztalt üzletvezető? Szeretné vezetői szerepét újragondolni vagy másképp alakítani? Esetleg éppen vezetői továbbképzésen vesz részt?

Ez a könyv segítségére lehet, hogy vezetőként sikeres legyen a mindennapi munkája során. Akadályozó mintákra ismer abban, ahogyan ösztönözni, dolgokat megmozgatni, alakítani kíván? A zavaros helyzetekben és változás idején bizonytalannak érzi magát – olykor kételkedik önmagában? Esetleg fel is teszi a kérdést magának: „Képes vagyok rá?”

Könyvünkben olyan módszereket, eszközöket talál, melyeket a vezetői gyakorlatban önmaga és kollégái erősítése érdekében azonnal alkalmazni kezdhet. Tippeket és ismereteket fedezhet fel a Scrum, a változás, az agilitás, az önszerveződés, a vezetés és irányítás témáihoz. A reflektív kérdések segítenek saját helyzetét felülvizsgálni, a megszokott gondolkodásmenetből kiszállni. Hiszen egy vezető személyiségfejlődésében – és mindenekelőtt az önreflexióban – látjuk a siker kulcsát.

Reméljük, hogy belső motiváció vezette az agilis és sikeres vezetés témáihoz. Akkor profitál a leginkább, ha nyitottan, bátran lát neki az új kipróbálásának és bizalommal tapasztalatai gazdagításának. Járjon elöl a fejlődésben, és kollégái követni fogják. A sikeres vezetők azzal és azon dolgoznak, hogy változást hozzanak a világba. Esetleg hagyatkozzon Mahatma Gandhira: „Légy Te magad a változás, amit a világnak kívánsz.”

Ezzel a könyvvel a vezető szerep vállalásához szeretnénk kedvet csinálni. Továbbá meg vagyunk győződve róla, hogy a vezetés szórakoztat, örömet szerez és értelmet ad. Engedje meg, hogy inspiráljuk. Mi magunk is agilis szemléletben dolgozunk, mindig új utakat találunk, és minden nap tanulunk valami újat. Legyen szó akár egy összetett projektről, akár bármilyen aktuális témáról. Csapatként dolgozunk, s egész tudásunkat így használjuk, annak érdekében, hogy emberi léptékű vállalatfejlesztés jöhessen létre, s klienseinkkel közösen találjuk meg a számukra optimális megoldásokat. Vezetni mindig izgalmas feladat.

Sok sikert és örömet kívánunk önnek vezetői feladatai gyakorlásában, illetve személyes fejlődése útján. Találja meg az ön számára hatékony működést és az önszerveződésben való fejlődését biztosító keretfeltételeket. Kívánunk önnek motivált, mindent beleadó kollégákat, továbbá lelkes klienseket, akik örömmel dolgoznak együtt önnel.

©Katrin Greßer   ©Renate Freisler   ©Z-Press Kiadó