Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.További információ 
Ár:
8.900 Ft
Menny.:

Érzelmi intelligencia gyakorlatgyűjtemény

Ár:
8.900 Ft
Menny.:
Gyártó: Z-Press Kiadó
Elérhetőség: Azonnal, raktárról
Várható szállítás: 2023. szeptember 26.

✓ Tekintélyes méretű és terjedelmű: 266 oldal, 50 új szemléletű gyakorlattal
✓ Az EQ öt kulcsterületéről 26 kompetenciát vesz célba, egyéni és csoportos felhasználásra
✓ Fejlesztési területek: vezetői képesség, projektmenedzsment, ügyfélszolgálat, csapatmunka, értékesítés stb.
✓ Részletes gyakorlatleírások, táblázatok és űrlapok segítik a tréner és coach munkáját 

Könyvismertető

Érzelmi intelligencia gyakorlatgyűjtemény

50 hatásos gyakorlat az EQ fejlesztésére 
Trénereknek, coachoknak, fejlesztő szakembereknek

 

Az érzelmi intelligencia „az a képesség, hogy kezelni tudjuk önmagunk érzelmeit és a másokkal való kapcsolatunkat annak érdekében, hogy a szándékaink szerint élhessünk és céljainkat elérhessük.” (Adele B. Lynn).

A nagy érzelmi intelligenciával rendelkező emberek nemcsak a kellemesebb és együttműködőbb munkahelyi környezethez járulnak hozzá. Az EQ közvetlenül kihat az üzleti eredményességre is. Ha tudjuk, hogyan kezeljük az érzelmeinket, hogyan érezzünk együtt a különböző nézőpontokkal, hogyan alakítsunk ki tartalmas kapcsolatokat, miként vezessünk és inspiráljunk másokat, akkor azokhoz a készségekhez jutunk el, amelyek megnövelik az eredménykimutatás legalsó sorának értékét. A kimutatható összefüggés olyan szoros, hogy az EQ-t még a korábbi szkeptikusok is a teljesítménymutatók hatásos javítási módjának tekintik.

Most a trénerek a szervezeten belül mindenkinek fellendíthetik az érzelmi intelligenciáját. Kezdve azzal a vezetővel, aki legszívesebben ki sem megy az irodájából, … egészen a „mindentudóig”, aki ezzel bosszantja a kollégáit, … folytatva az ügyfélszolgálatos munkatárssal, aki nem tud konfliktust kezelni.

Az Érzelmi intelligencia gyakorlatgyűjtemény a problémás viselkedést veszi célba és a közönséges emberi gyengéket javítja ki.

50 új szemléletű gyakorlat teszi lehetővé az önismereten, empátián, társas készségeken, személyes befolyáson és a céltudatosságon való közös munkát. A könyv az EQ öt kulcsterületéről 26 kompetenciát vesz célba – melyek mindegyike a vezetői képesség, a projektmenedzsment, az ügyfélszolgálat, a csapatmunka, az értékesítés, és több más terület javítására irányul.

A coach és tréner szakemberek számára ez az egybeszerkesztett EQ-növelő gyűjtemény egyszerre biztosítja a gyakorlatok gyors megvalósításához szükséges ismeretet, valamint az eszközöket, beleértve:
► az EQ – pozitív és hiányának negatív – hatását bemutató kutatási eredményeket,
► a napjainkban elérhető legjobb tréning és felnőttképzési gyakorlatokat,
► útmutatást az 50 gyakorlat előkészítéséhez és elvégzéséhez,
► gondolatébresztő és a tanulságokra rávilágító megbeszélő kérdéseket,
► a résztvevők számára szükséges munkalapokat, a kihangsúlyozandó kulcskérdéseket, és további információt.

A vállalatoknál sok értelmes ember szenvedi meg az EQ hiányát. A káros kihatások a kapcsolatokban, az elkötelezettségben, a lojalitásban és a munkahelyi légkörben jelentkeznek. Az Érzelmi intelligencia gyakorlatgyűjtemény hatására a munkatársak felfedezik az önismeretet és felismerik, hogy szükségük van az összetartó együttműködésre, amelynek révén sikerre vihetik a szervezetet.

SZERZŐK

Adele B. Lynn
Vezető tanácsadó és coach, érzelmi intelligencia specialista, ebben a témában 7 könyve jelent meg, amit már 15 nyelvre lefordítottak. Többek között a Quick Emotional Intelligence Activities for Busy Managers (Gyors érzelmi intelligencia gyakorlatok elfoglalt vezetőknek), valamint a The EQ Difference (AZ EQ Különbség) című könyv szerzője. Belle Vernonban, Pennsylvaniában él.

Janele R. Lynn
A Lynn Leadership Group LLC. tulajdonosa. Vezetőfejlesztéssel és EQ növeléssel foglalkozik az egész világra kiterjedő ügyfélkörében. Annandaleben, Virginiában él.

Belelapozás

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 07.
Örömmel olvastam Adele B. Lynn és Janier R. Lynn Érzelmi Intelligencia c. könyvét, annál is inkább, mert egy olyan munkát tartottam a kezemben, amely egy praktikus,kiváló struktúrával elkészített gyakorlatgyűjtemény. Egy olyan munkával találkoztam, ami remek gyakorlati segédlet lehet fejlesztő szakemberek számára. A szerzők szerint a könyv célja, hogy gyakorlati módszert nyújtson ahhoz, hogyan segítsünk másokat EQ-juk fejlesztésében. A könyv 50 feladatot mutat be. Részletes leírásuk után csoportosítja azokat kompetenciák, megcélzott fejlesztendő terület és nehézségi fok szerinti, de például külön csoportba gyűjti a coachinghoz alkalmas gyakorlatok is.

Az érzelmi intelligencia tehát fejleszthető. Ez izgalmas kihívást jelent minden fejlesztő szakember számára, a könyv pedig kitűnő eszköztárat ad ilyen tréninghez, coachinghoz.