Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ  Rendben

Humánerőforrás és a Gamification

2013. 10. 31. 11:30:00
Humánerőforrás és a Gamification

Gamification, a forradalmi újdonság!

Annyira új, hogy a magyar szóhasználatban még alig találkoztunk vele. Viszont szinte biztos, hogy a gyakorlatban használtuk, de nem tudtuk, hogy gamifikációról van szó. De mi ez az újdonság? 

 

Gamification = Játékosítás 

Definíció: A gamifikáció az a folyamat, amikor játékmechanizmusokat és stratégiákat alkalmazunk játékon kívüli szituációkban, területeken. Leginkább számítógépes, online megoldásokra kell gondolnunk, amely az üzleti és civil szféra minden területén alkalmazható. Ezzel olyan élményeket tudunk nyújtani, amelyek beépített ösztönzésül szolgálnak az alkalmazottaknak és a vevőknek. 

Humánerőforrás és a Gamification
A HR, tréner, coach szakma már réges-rég felismerte, hogy a munkahelyi szituációk játékos környezetbe helyezésével, egy-egy tréningjáték segítségével a készségfejlesztés, problémamegoldás sokkal sikeresebb. 
A munkahelyi gamification felhasználása is szárnyal, a hagyományos módszereket felváltja az új technológiás alkalmazás például ezen a területeken: 
- Szórakoztatóvá tehetjük a toborzást.
- Motiválhatjuk az alkamazottakat.
- Erősíthetjük a munkavállalói hűséget.
- Vállalati képzéseket játékosíthatjuk.

Gamification HR példái: 

Multipoly innovatív toborzás - PricewaterhouseCoopers
(készítette: http://gamesforbusiness.hu) 


   

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
Oldalsáv