Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.További információ 
Ár:
6.900 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-05-18

50 Kreatív coaching ötlet

Ár:
6.900 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-05-18
Gyártó: Z-Press Kiadó

Elfogyott. 


✓ Kreatív és aktív coachingtechnikák
✓ Ötletek és szerepjátékok gyűjteménye
✓ Alternatív coachinghelyszínek és marketingötletek
✓ Strukturált felépítés, online letölthető útmutatók

Könyvismertető

50 KREATÍV COACHING ÖTLET
Profi coachok gyakorlati kézikönyve 

Kreatív coachingmódszerek - ötletek és szerepjátékok gyűjteménye

„A coaching folyó, melynek két partja van, és a coachnak választania kell közülük.
Állhat a komoly, józan és méltóságteljes oldalra, vagy fordulhat a játékos, gyermeki és spontán part felé.
Ám mi történik, ha a folyó szélessége megengedi, hogy egyszerre mindkét parton megvesse a lábát?”
(Martin Wehrle)

Miért hasznosak a kreatív megoldások a coachingban?

Aki a józan komolyság útját választja, kockáztat egyfajta ismétlődést az ügyfél gondolati sémái között, mely a probléma diadalához vezethet. Ha az ügyfél ugyanabban a hangulatban (tehát komolyan) elmélkedik ugyanazokról a kérdésekről (amelyek tehát komolyak és hagyományosak), ahogyan a coaching előtt, miért is jutna új felismerésekre?

„A problémák sosem oldhatók meg ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amely megteremtette őket.” (Albert Einstein)

A coachingban – hasonlóan a művészethez – a szórakoztató és a komoly tartalom nem választható szét élesen. A tartalmi mélység szórakoztató formát igényel, hogy elérje az embereket. Így van ez a coachingban is. A kreativitás-kutatás tudja, hogy a legeredetibb gondolatok nem készakarva születnek, hanem váratlan pillanatokban: ha a strandon szunyókálunk, az erdőben kocogunk, vagy éjjel az üres autópályán vezetünk. Gyakran problémával fekszünk – és megoldással ébredünk…

Ez a kötet a business coaching (üzleti coaching) illetve a life coaching (személyes életvezetési coaching) területén egyaránt sikerrel használható, ha személyiségfejlesztés, az ügyfél megszokott gondolati sémáinak áttörése és új attitűd kialakítása a szakember célja.

Középpontban a gyakorlat – hogyan épül fel a kötet?

1. rész: A kreatív coaching – ahogyan működik!

► 35 különböző kreatív coachinggyakorlat
► esetleírások
► lehetséges alkalmazási változatok
► szakértői tippek
► lehetséges kockázatok

2. rész: Új coachinghelyszínek és marketingötletek

10 új coachinghelyszín: futás, városnézés, repülőtér, erdei séta, kávézó, vásár, vonat, irodalmi séta, állatkert, játszótér
► 5 marketingötlet: Hogyan törhet coachként az élre?

Letölthető online segédanyagok: útmutatók és megoldási javaslatok számos gyakorlathoz.

SZERZŐ

Martin Wehrle 
A leggyakrabban idézett coaching- és karrierszakértők közé tartozik Németországban. Több évtizedes pályafutása alatt számtalan német nagyvállalat vezetőivel dolgozott  együtt coachként. Saját és ügyfelei vezetői tapasztalataira építve 2007-ben megalapította "Karriereberater-Akademie" elnevezésű coach- és karrier-tanácsadói iskoláját Hamburgban. 25 könyve jelent meg eddig 12 nyelven, ebből fél tucat Spiegel-bestseller, pl. kínálatunkban A 100 legjobb COACHING GYAKORLAT c. szakkönyv.

Belelapozás

Vélemények

5.00
5 értékelés
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2022. 11. 06.
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 10.
Martin Wehrle stílus megunhatatlan. Esetleírásai, példái feledhetetlenek, mindehhez pedig kedvezően hozzájárul a könyv szerkesztése mind a tördeléssel, mind pedig a piktogramokkal. A Z-Press Kiadó nyomtatási, helyesírási minősége itt is magas színvonalat hoz (egy kivétel, kitétel: a 2015-ös kiadás 30. oldalán van egy elírás az 5. pontnál a TEL szóból nem a T-re, hanem az L-re szeretne a coach választ kapni). Nagyon szeretem a kiadó könyveinek lap-minőségét, ám Wehrle könyvénél mégis zavart. Wehrle számomra feladatokat ad (van is hely a fejezetekhez írni), szívesen teszek aláhúzásokat is a könyvben, de ezen műveletekhez nem ez a papír a legmegfelelőbb számomra. Ezek ellenére hálás vagyok a kiadásért! Minden coach asztalán illik ott lennie :)
Dr. Szarka Emese, Vác
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 10.
A könyv telitalálatnak bizonyult a coching és szupervizori munkámhoz, mivel számtalan kreatív helyzetmegoldást és ötletet tudtam meríteni belőle.
Tetszik a szerző gyakorlatias megközelítése, valamint az, hogy meginvitálja az olvasót, hogy írja le, gondolja át, hogy milyen helyzetekben fogja tudni véleménye szerint az adott gyakorlatot sikerrel alkalmazni.
Bízom benne, hogy még sok hasonló stílusban és színvonalon íródott könyvet lesz módom megvásárolni a Z-Press kiadón keresztül a jövőben.
| 5 / 5 csillag!
2016. 04. 12.
Valóban nagyon jól használható a mindennapi munka során. Inspirálóak a kreatív coaching helyszínek, különösen a különböző séták - frissítőleg hatott a megszokott technikáim között. Köszönöm!
| 0 / 5 csillag!
2015. 04. 01.
Van kogníció alfa nélkül is.