Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.További információ 

Mérhető-e a motiváció?

A motiváció valójában energia: az üzemanyag ahhoz, hogy megtegyük azokat a dolgokat, amiket szeretnénk. Enélkül hogyan is indulhatnánk el a céljaink felé, hogyan használhatnánk ki a bennünk rejlő lehetőségeket, tudásunkat, készségeinket? Könnyen beláthatjuk, hogy a motiváció kulcsfontosságú, és csak mi tudjuk magunkat motiválni. A coaching segítségünkre lehet akár teljesítménynövelésről, akár személyes fejlődésről legyen szó.

A coach munkája során számos módszert, technikát használ. A James Sale által megalkotott Motivációs Térkép egy új, innovatív eszköz a motiváció feltérképezésére, használatával felgyorsíthatjuk a coachingfolyamatot. A Motivációs Térkép egyedi nyelvezetével és mérési módszerével a motiváció leírhatóvá, mérhetővé, monitorozhatóvá és maximalizálhatóvá válik.

James Sale és társszerzője Bevis Moynan A motiváció feltérképezése a coachingban c. könyvükben gyakorlati útmutatót adnak a motiváció megértéséhez, alkalmat kínálnak arra, hogy a coach jobb coach legyen, és lehetőséget teremtenek az öncoacholásra is. A könyv középpontjában az egyén áll, a személyes fejlődési folyamat. Mivel a szerzők a könyv vásárlói részére ingyenes Motiváció Térkép kitöltési lehetőséget kínáltak, a 15 oldalas (angol nyelvű) riport birtokában a könyvben lévő gyakorlatok azonnal kipróbálhatók, elvégezhetők, tesztelhetők, így az egyén elindulhat a motiváció mélyebb megértésének az útján. Az olvasó megismerkedhet a kilenc motivátorral, a riportból megtudhatja mi az ő saját három fő motivátora, a fejlesztést gyakorlatok és esetpéldák segítik, és még a célkitűzések is teljesen más megvilágításba kerülnek.

Az NLP-vel dolgozó coach számára is rendkívül hasznos a Motivációs Térkép, hiszen könnyebben, gyorsabban feltárható például a kliens személyes élettörténete. A könyv számos gyakorlati elemet, kérdezéstippet rejt ebben a témában is: a coach jól megválasztott kérdéseivel segíti, támogatja ügyfelét a fejlődés útján.

Az önfejlesztés folyamatában felismerhetjük miként léteznek blokkjaink és hogyan akadályozzák meg céljaink beteljesülését. Felszínre kerül a három legfőbb tényező, mely megakadályozza (vagy megakadályozhatja) a sikert; kitölthetjük a Stop-Start táblázatot, így kiderülhet mi az, ami valójában fontos, majd ezek szerint priorizálhatunk, ekképpen növelve a motivációt; az ABCDE modellt használhatjuk a negatív hiedelmek átírásában, segítségével újragondolhatunk pl. egy akadályt és ráébredhetünk, hogy az akadályhoz társított hiedelmeink sokkal károsabbak, mint maga a blokk. Motivációnk növelésére alkalmazhatunk jutalomstratégiákat is a magas energiaszintért: sokkal vonzóbbá válunk mások szemében, ha energiaszintünk magas és sokkal reziliensebbek leszünk.

A könyvből az is kiderül, miért van nagy segítségünkre a Motivációs Térkép a karriercoaching során. Saját profilunkból ugyanis pontosan megtudhatjuk jelenleg mi motivál bennünket karrierutunkon, mostani munkahelyünkön miként teljesülnek motivációs szükségleteink, és várhatóan milyen módon változnak majd az értékeink a közeljövőben.

Ne feledjünk: a motiváció is olyan, mint az egészség és a fitnesz, folyamatosan és rendszeresen foglalkoznunk kell vele, és karban kell tartanunk. Ön mit tesz azért, hogy motivációs szintje magas maradjon?