Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.További információ 

GESTALT-COACHING | Könyvajánló

Gestalt-coaching
30 egyedi jellemző az elméletben és gyakorlatban

 

Miről szól a könyv?

Peter Bluckert különleges dologra vállalkozott, amikor felkérték ennek a könyvnek megírására. Közérthető és letisztult stílusban mutatja be a Gestalt-féle coachingszemlélet 30 sajátos jellemzőjét. Bizton állíthatjuk: kiváló munkát végzett!

A szerző hozzáférhetővé teszi a Gestalt alapelveit, értékeit és filozófiáját a különféle háttérrel rendelkező coachok számára, és elmagyarázza, hogyan alkalmazzák ezeket a gyakorlatban. A 30 egyedi jellemző bemutatását két csoportra bontotta Bluckert: 15 elméleti és 15 gyakorlati sajátosságot ismertet röviden, világosan és átfogóan, megragadva a megközelítés finomságát.

15 egyedi elméleti jellemző a Gestalt-coachingban

A könyv tömör, de világos összefoglalást ad az olyan alapfogalmakról, mint a tudatosság és kontaktus, a befejezetlen helyzetek természete és ereje, az egészséges önszabályozás és kreatív alkalmazkodás, az alak-háttér folyamat, a mezőszemlélet, a fenomenológiai megközelítés, a Gestalt tapasztalati ciklusa, valamint a stratégiai és bizalmi interakciók természete. 

15 egyedi gyakorlati jellemző a Gestalt-coachingban

A gyakorlati részben számos témát érint a szerző: megtudhatjuk mik az alapelvek a gyakorlatban; mit jelent a kapcsolati fókusz és a dialógus iránti elkötelezettség, illetve a szakértői jelenlét; hogyan néz ki a gyakorlatban a kreatív kísérletezés és improvizáció; milyenek az egyénre fókuszált, illetve csoport- és csapatkontextusban végzett Gestalt-kísérletek; milyen strukturált tudatosságfejlesztő folyamatok vannak a Gestalt-coachingban; a támogatás, kihívás és komplexitás kezelése a folyamatban; továbbá hogyan épülnek fel a Gestalt-alapú vertikális vezetőfejlesztő programok.

Gestalt-coaching

Irányelvek, esetpéldák

Bluckert gyakorlati irányelveket és figyelmeztetéseket ad a Gestalt-coachok számára, információkat nyújt a képzésről és a fejlesztésről, emellett számos esetpéldát ír le, mellyel életre kelti a megközelítést. Fókuszban a személyes növekedés és fejlődés, valamint az együttműködés, a párbeszéd és a kapcsolatok javítása áll.

Mit tud adni a Gestalt-megközelítés a coachnak?

  • Alapvető elméletet és gyakorlatot, amely megvilágítja, hogyan történik a személyes növekedés és fejlődés, és hogyan segíthet ebben a munkájával.
  • Olyan megközelítést, amely segít tudatosabb, figyelmesebb életet teremteni önmaga és ügyfelei számára.
  • Olyan munkamódszert, amely magában foglalja az egyéni fejlesztést, de nem korlátozódik arra.
  • A Gestalt-megközelítés sokat kínál az együttműködési képességek, a kapcsolati készségek, az érzelmi- és egoérettség, valamint a dialógus képességének fejlesztésében bárki számára, ami oly fontos az üzleti életben, a politikában és a tágabb értelemben vett életben is.

Hol alkalmazható?

A Gestalt-coaching feltárja, hogyan használható ez a megközelítés az egyéni fejlesztésben, például a vezetői coachingban, csoportokkal és csapatokkal, valamint szélesebb társadalmi és politikai kontextusokban. A Gestalt-szemlélet jelentős hatással van a szervezetfejlesztésre, a vezetőfejlesztő programokra és a coachingra.

Kinek ajánljuk?

Tekintettel az alkalmazások széles skálájára, ez a szakkönyv releváns tartalmat biztosít a következő szakemberek számára: képzett és kezdő coachok, ill. coaching hallgatók; csapatcoachok és facilitátorok; vezetői trénerek; belső tehetségkutatók; tanulási és fejlesztési szakemberek, oktatók; üzleti tanácsadók; vezetők és menedzserek, akik szeretnék jobban megérteni magukat és kollégáikat; Gestalt-terapeuták, akik áttérnek a szervezeti coachingra; továbbá mindazoknak, akik szeretnének többet megtudni arról, hogyan alkalmazhatják a Gestalt-elveket személyes és szakmai életükben.

Forrás → Gestalt-coaching  ©Z-Press Kiadó  ©Peter Bluckert