Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ 
Ár:
8.900 Ft
Menny.:

Változásmenedzsment a szervezetekben

Ár:
8.900 Ft
Menny.:
Gyártó: Z-Press Kiadó
Várható szállítás: 2024. július 23.

Újra rendelhető! Megújult borítóval, változatlan beltartalommal. 


✓ Workshop-gyakorlatok a szervezeti változások profi kezelésére
✓ Alkalmazásorientált gyakorlati kézikönyv, 38 gyakorlattal, a változás személyi oldalára fókuszálva
✓ Közvetlenül alkalmazható eszköztár a szervezeti változások szakmai kezelésének különböző fázisaira
✓ Hatékony műhely-intervenciók, komplex módszerek, strukturált tartalom összesítő táblázatokkal

Könyvismertető

VÁLTOZÁSMENEDZSMENT A SZERVEZETEKBEN
Alkalmazásorientált gyakorlati kézikönyv

Műhelytitkok szervezetfejlesztők, facilitátorok, projektmenedzserek, rendszerszemléletű trénerek, tanácsadók, vezetők számára

38 BEVÁLT TRÉNINGGYAKORLAT

Közvetlenül alkalmazható eszköztár a szervezeti változások szakmai kezelésének különböző fázisaira.

A könyvben részletesen, érthető módon bemutatott gyakorlatok szerzői hatékony műhely-intervenciókat osztanak meg az olvasóval a saját gyakorlatukból merítve, ezzel izgalmas betekintést nyújtanak a folyamatmoderáció módszertani sokszínűségébe. A bemutatott gyakorlatok közül sok eddig még egyáltalán nem jelent meg nyomtatásban! 

A módszerek többsége komplex, körültekintő végrehajtást igényel annak érdekében, hogy megbízhatóan és sikerrel dolgozzon velük a szakember a csoportfolyamatok moderációja során. Akár több száz fős tréningeken is eredményesen alkalmazhatók éppúgy, mint kisebb munkahelyi csoportok, teamek esetében.

Tartalmilag a változás személyi oldalát ragadja meg szakmai és érzelmi szempontból egyaránt, az eszközök alkalmazása főként erre irányul.

A könyv felépítése

A változáskezelés négy fázisának megfelelően a könyv 4 nagy fejezetből áll:

Bemelegítés - a résztvevők ráhangolása a workshop, tréning témájára, első "aha-élmények"
Orientáció - közös szemléletmód kialakítása, ellenállások kezelése, a változás elfogadása
Kidolgozás - megoldási opciók kidolgozása, értékelése, döntéshozatal, a szükséges intézkedések meghatározása
Lezárás - a workshop kiértékelése, a változás gyakorlati megvalósulásának támogatása, konszenzus

STRUKTURÁLT TARTALOM 

Az eszközök leírása egyértelmű, egységes formai logikát követ: a fejezetek elején található összesítő táblázatok pontosan feltüntetik az adott eszköz alkalmazási területeit, illetve a szerző által leginkább preferált felhasználási területet.

Ezek a következők: PROJEKTMUNKA | PROBLÉMAMEGOLDÁS | CÉLMEGHATÁROZÁS | STRATÉGIA KIDOLGOZÁSA | STRATÉGIA VÉGREHAJTÁSA | FOLYAMATOPTIMALIZÁLÁS | STRUKTURÁLIS FEJLESZTÉS | CSAPATÉPÍTÉS | KONFLIKTUSTISZTÁZÁS

Az eszközök alkalmazásában egy dolog közös: mindegyik a kliensek öndiagnózisának támogatását szolgálja annak érdekében, hogy megtalálják saját megoldásaikat az adott változás lebonyolítása, illetve érzelmi feldolgozása során.

SZERZŐK

A kötet szerkesztője ARMIN ROHM (1959-) szervezetfejlesztési szaktekintély Németországban. 1994 óta önállóan tevékenykedik mint tréner, coach és folyamattanácsadó. A szervezeti változások kezelésének szakértője, nagyobb csoportoknak, szervezeti osztályoknak tart rendszeresen folyamatmoderációs tréningeket, aktívan foglalkozik az élményorientált vezetői tréninggel, több változáskezelő tréningmetodika kidolgozója és licenctulajdonosa.

A kötetben szereplő gyakorlatok 36 szerző tollából származnak, akik szintén a szakma neves képviselői. Elérhetőségük és adott esetben weboldaluk címe fel van tüntetve a könyvben.

Belelapozás