Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.További információ 
Ár:
3.900 Ft
Menny.:

Virtuális megbeszélések vezetése

Ár:
3.900 Ft
Menny.:
Gyártó: Z-Press Kiadó
Elérhetőség: Azonnal, raktárról
Várható szállítás: 2023. december 05.

Online meetingek útmutatója facilitátoroknak és vezetőknek


✓ Technikák, ötletek a gördülékenyebb virtuális megbeszélések facilitálásához.
✓ Bevált módszertani tippek az online meetingek minőségének javításához.
✓ Praktikus gyakorlati eszközök, melyek támogatják az eredményes és hatékony együttműködést távoli munkavégzés (remote) esetén.
✓ A technikák az alkalmazott facilitálás, team coaching módszerek és az agilis keretrendszer eljárásait kombinálják.

Könyvismertető

Virtuális megbeszélések vezetése
Online meetingek útmutatója facilitátoroknak és vezetőknek

 

Unalom, csalódottság, visszavonulás. A virtuális meetingek gyakori jellemzői... 
Sokan küszködnek az online megbeszéléseken: a különböző tényezők – technikai korlátok, láthatatlan csoportnormák – elegye megnöveli a bizonytalanságot, valamint kockázatot jelent az együttműködés és az ötletek megosztásának amúgy is sérülékeny folyamatában. Ha egy virtuális megbeszélés rosszul zajlik, akkor az tényleg nagyon rosszat jelent. Kevés olyan helyzet van, mely annyira magányos és fenyegető, mint egy képernyőhöz beszélni, amelyről csendes, rezzenéstelen arcok néznek vissza ránk. 

De lehet ezt másképp is csinálni! 
Ez az útmutató segít javítani a virtuális megbeszélések minőségét. Kapcsolatot teremt a facilitálás, a szervezeti eredményesség és a távoli helyszíneken történő munkavégzés között. Egy kis odafigyeléssel, előkészítéssel és némi tapasztalattal a távoli helyszínek összekapcsolásával zajló megbeszélések eredményes, a résztvevők bevonását lehetővé tevő munkahelyi együttműködés erőteljes eszközei lehetnek.

Kinek szól a könyv?

► Mindenkinek, aki több értéket akar teremteni a virtuális megbeszéléseken.
► Bárkinek, aki javítani kíván az online meetingek minőségén, és olyan eszközökkel szeretne gazdagodni, melyek eredményes és hatékony együttműködést tesznek lehetővé.
► Azoknak, akik keresik a módját annak, hogy a remote megbeszélések olyan gördülékenyek és könnyűek legyenek, mint a személyes meetingek.
► Bármilyen területen tevékenykedő vezetőknek, akik azt szeretnék, hogy a csapatuk jobban élvezze a virtuális megbeszéléseket.

A könyv felépítése:

  • Miért nehéz távolról együttműködni? ► Az online megbeszélések legáltalánosabb kihívásai, és azoknak a tényezőknek a tudatosítása, amelyek bonyolulttá tehetik a távoli helyszínek közötti interakciókat.
  • Mi a facilitátor szerepe? ► A facilitátor a tér egészére koncentrál, irányítja az interakciókat, és alapvetően az a dolga, hogy a csoport mint egész, eljusson valahová.
  • 1. alapelv: Az egyenlő esélyek megteremtése ► Ha a facilitátor a megbeszélés tervezésekor és lebonyolításakor figyel az egyenlő esélyek megteremtésére (mind a részvétel, mind a hozzájárulás tekintetében), azzal biztosítja az eredmény minőségét.
  • 2. alapelv: A gördülékenység biztosítása ► A facilitátor rendelkezik olyan eszközökkel, amelyek segítenek az online meetingek szükségtelen elakadásait megelőzni, és a megbeszélések gördülékenységét biztosítani annak érdekében, hogy a tervezett eredmény megszülethessen.
  • 3. alapelv: Vizuális segédeszközök használata ► A vizuális segédeszközök értelemszerű és következetes használatával a megbeszélések minősége számottevően javítható, mivel a korlátozott kapacitású homloklebeny inkább a problémamegoldásra fókuszálhat, ahelyett, hogy emlékek után kutatna.
  • 4. alapelv: A személyes kapcsolatok ápolása ► Fontos, hogy a megbeszéléseken olyan körülményeket teremtsünk, amelyek lehetővé teszik, hogy a résztvevők a legjobb teljesítményt nyújtsák. A jó minőségű kapcsolatok megteremtése a legfontosabb összetevője a sikeres megbeszélésnek.
  • 5. alapelv: A játékos tanulás feltételeinek megteremtése ► A modern munkahelyi környezet egyre stresszesebbé válik. A facilitátornak ebben a környezetben olyan feltételek megteremtése a feladata, amelyek nem félelmet keltenek, hanem a játékos tanulásra ösztönöznek, így esélyt adnak a kreatív és eredményes működés megvalósítására. 
  • 6. alapelv: Az eszközök tökéletesítése ► Az a facilitátor, aki nem érti az általa használt eszközöket kockáztatja a megbeszélés sikerét. A célnak megfelelő, könnyen elérhető és biztonságos eszközökkel végzett munka minősége messze felülmúlja a divatos, de nem teljes biztonsággal használt eszközökkel elért végeredményt.
  • Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot a hívás befejezése után ► Az online meetingek befejezése utáni időszakokat úgy lehet hasznosabbá tenni, ha folyamatosan emlékeztetünk a megbeszélésen elért eredményre, valamint az együttműködés kultúráját és gyakorlatát tovább erősítjük.

 

SZERZŐK

Kirsten Clacey & Jay-Allen Morris 
Fokvárosban, Dél-Afrikában élnek, és szenvedélyük a virtuális térben történő együttműködés javítása. Specialitásuk az egymástól távol eső helyszíneken dolgozó csapatok teljesítményének növelése. 
Tevékenységük során az alkalmazott facilitálás, team coaching módszerek és az agilis keretrendszer eljárásait kombinálják. Előadnak konferenciákon, tanácsadást végeznek csapatok és szervezetek számára, valamint létrehoztak egy közösséget, amelyben nemzetközi szinten működő, online megbeszéléseket facilitáló szakemberek közösen tanulhatnak.

Belelapozás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!