Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ 
Ár:
3.300 Ft
Menny.:

Bevezetés a konfliktus rendszerelméletébe

Ár:
3.300 Ft
Menny.:
Gyártó: In Dynamics Consulting Kft.
Elérhetőség: Azonnal, raktárról
Várható szállítás: 2024. május 31.

A szerző mostani könyvében rendszerelméleti szempontból vizsgálja a különféle konfliktusokat, és azt igyekszik megvilágítani, milyen logikát követnek a pszichés és szociális folyamatok a konfliktusok során.

Könyvismertető

Bevezetés a konfliktus rendszerelméletébe és a konfliktusmegoldásba

 

Mik azok a konfliktusok?

A kérdést sokkal nehezebb megválaszolni, mint ahogy az első látásra tűnhet. Pedig elég csak kézbe venni egy napilapot, és máris válaszok garmadája kínálkozik, amelyek a konfliktus fogalmát nemzetek és népcsoportok közötti összetűzésekkel, évekig vagy akár évtizedekig elhúzódó háborúkkal, katonai büntetőakciókkal, tárgyalásokkal hozzák kapcsolatba. Igen ám, de az egyének csoportjai közötti nézeteltérések is konfliktusoknak számítanak, például amikor a munkaadó és a szakszervezetek vitába keverednek egy bértárgyaláson.

Rendszerelméleti szempontból a konfliktus a kommunikáció egy bizonyos formája, amely önálló rendszerként jön létre.

Fritz B. Simon ebben a könyvében rendszerelméleti szempontból vizsgálja a különféle konfliktusokat, és azt igyekszik megvilágítani, milyen logikát követnek a pszichés és szociális folyamatok a konfliktusok során.

A konfliktus okainak, funkciójának és megoldásának kérdése nem csupán a konfliktusok rendezéséhez visz közelebb, de segítséget is nyújt a résztvevőknek eldönteni, mitévők legyenek. A kívülálló tanácsadó vagy közvetítő számára pedig szintén áttekinthetőbbé és könnyebben megoldhatóvá teszi a konfliktusokat.

A könyv célja, hogy útmutatót és tanácsokat adjon, hogyan vethetünk véget a konfliktusoknak.

Belelapozás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!