Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ 
Ár:
6.000 Ft
Menny.:

Az emberi tényező - The Human Element

Ár:
6.000 Ft
Menny.:
Gyártó: Synalorg Kft. (Dr. Barlai Róbert)
Várható szállítás: 2024. június 18.

✓ Human Element modell az egyéni és a csapatpotenciál maximalizálása.

Könyvismertető

The Human Element - Az emberi tényező
Teljesítmény • Önbecsülés, és ami mögötte van

 

"Van néhány könyv és számos gondolat, amit minden embernek egyformán ismernie kellene. Most nem a "szent" könyvekre gondolok. Inkább olyan gondolatok és kategóriák rednszerbe foglalására van szükségünk, mint hogy "hogyan segíthetjük embertársainkat abban, hogy örömet és harmóniát találjanak és teremtsenek az életükben". Vagy szervezeti szinten hogyan tudjuk egységes rendszerbe foglalni a csoportmunka fejlesztését, a személyes hatékonyság növelését, a vezetés javítását, a szervezeti együttműködés elősegítését, a pozitív énkép kialakítását és az önbecsülés megtartását a munka világában." részlet a könyv előszavából, Dr. Barlai Róbert szakszichológustól, a könyv kiadójától. 

Mit jelent a Human Element megközelítés? 

A modell jól tesztelt elméletet és olyan módszereket tartalmaz, melyek célja az én-tudatosság, önelfogadás, és az önértékelés növelése, hogy ezáltal kibontakozhassanak egy emberben rejlő lehetőségek, mind egyénileg, mind pedig csoporttagként. Ha nyitottá válsz a Human Element gondolatokra és gyakorlatokra, és azokat alkalmazod a szervezetedben, olyan struktúrák és feltételek kialakulását segíted elő, melyek által a következő dolgok történhetnek: 

A csapatok kapacitásuk szerint működnek, mert tagjai önmaguk teljesebb megismerése és kifejezése mellett döntenek, előidézve ezáltal egy olyan struktúra kialakítását, mely kiváltja mindegyikük hozzájárulását a közös munkához. 
► Mindenki őszinte. 
► Mindenki vállalja a teljes felelősséget a viselkedéséért és érzéseiért. 

Ha ezek a célok teljes mértékben megvalósulnak, a csapatok hatékonyabbak, a szervezetek termelékenyebbek, és az egyének jártasabbak lesznek. 

Kinek szól a könyv? 

Vezetők és menedzserek, önvezérelt csapatok, szakértők, a téma iránt érdeklődők számára. 

Tartalom

Új mód önmagunk és kapcsolataink érzékelésére: Bevonódás, Kontroll és Nyitottság
► A személyes és a szakmai hatékonyság alapjai: Énkép és Önbecsülés
► Human Element a munkában: Nyitott csapatmunka: egy összeillő és teljesítő csapat építése
Optimális egyéni teljesítmény: A teljesítmény növelése és a kreativitás felszabadítása
► A konkordancia módszere a döntéshozásban: Hogyan hozzunk olyan döntéseket, melyeket mindenki támogat? 
A vezetés újradefiniálása, és egy Human Element szervezet létrehozása

A szerző

Will Schultz az emberi kapcsolatok területével foglalkozó szakemberek legtiszteltebb vezetőinek egyike. A FIRO-B kérdőíve nemzetközileg ismert, és a terület egyik legszéleskörűbben használt eszköze. A Human Elementnek, egy integrált modulsorozatnak szerzője ls kifejlesztője, mely a szervezetfejlesztés minden szakaszával foglalkozik.