Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.További információ 
Ár:
4.990 Ft
Menny.:

DISC - A mindennapi kommunikáció és viselkedés titka

Ár:
4.990 Ft
Menny.:
Gyártó: Psidium Onlinetesztek Kft.
Elérhetőség: Azonnal, raktárról
Várható szállítás: 2023. szeptember 26.

• Hogyan ismerjük fel saját stílusunkat és másokét?
• Hogyan kommunikáljunk a különböző stílusokkal?
• Stílusok találkozása - hatékony együttműködés, de hogyan?
• Mikortól beszélhetünk munkahelyi stresszállapotról és mik a jelei?
• Milyen a DISC alapú vezetés - motiválás, delegálás, döntéshozatal?

Könyvismertető

DISC - A mindennapi kommunikáció és viselkedés titka
Módszertan és esettanulmányok a DISC alkalmazási területeiről

 

→ domináns
→ befolyásoló
→ kitartó
→ szabálytisztelő

Mi a DISC?

Egy séma, amely segítségével az emberek közötti viselkedésbeli különbségek jól leírhatók, magyarázhatók és kezelhetők. A DISC az emberi viszonyoknak olyan közös nyelve, melyet bárki könnyen megtanulhat, sőt alkalmazhat, "folyékonyan" beszélhet.  A DISC modell legfőbb haszna abban áll, hogy rámutat az egyén természetéből fakadó viselkedési hajlamaira, és olyan ismereteket biztosít, amelyek segítségével tudatos alkalmazkodásra lesz képes az adott helyzet igényeinek megfelelően. Aki ismeri önmagát, tisztában van erősségeivel és gyengeségeivel, képes arra, hogy felismerje az egyes helyzetek sajátosságait, és viselkedését ezekhez igazítja, így sokkal hatékonyabban tud működni.

"Nagyon valószínűtlen, hogy meg tudnánk változtatni egy ember személyiségét pusztán azokon a dolgokon keresztül, amiket mi nem szeretünk. Senkit nem tudunk megváltoztatni. Az egyetlen mód, hogy hassunk az emberi viselkedésre, hogy beindítsuk és irányítsuk azt, ha megismerjük az embereket, és a rájuk jellemző viselkedési stílushoz igazodva közeledünk hozzájuk."  Dr. Tom Haggai

Vélemények a könyvről

Mihalovits Tamás | Spotify
„A legtöbben két csoportra osztják a világot: azokra, akikkel jól kijönnek és azokra, akikkel nem. Az utóbbi csoporttal 'valami gond van'. A DISC segített megváltoztatni ezt a képet és bebizonyítani, hogy mindenkivel jól ki lehet jönni és hatékonyan együttműködni, ha értjük, mit csinál és miért. A DISC legnagyobb értéke számunkra ez a használati útmutató, amit mindenki könnyen, gyorsan és egyszerűen tud alkalmazni.”

Semmel Miklós | Corvin Update
„Volt szerencsém részt venni Orsi és Attila két napos DISC tanfolyamán. Fantasztikus élmény volt! Megdöbbentem, és megértettem, hogy miért viselkedek úgy, ahogy viselkedek, miért hozom azokat a döntéseket, de még megdöbbentőbb volt, hogy megértettem, amit én tisztán világosan értek és elmagyarázok, bizonyos emberek miért nem értik, miért nem tudjuk egymást megérteni. Nem értem ezt miért nem tanítják az iskolákban. Azóta furcsán néznek az emberek rám, ha olyanokat mondok: 'tudom, hogy most pirosból le fogod üvölteni a fejem, de megmondom neked....' vagy 'sárgaként ne magyarázd meg miért nem értél ide időben, úgy is tudom' és sorolhatnám még a példákat, néha ki tudom használni, hogy kire mivel tudok hatni. Most végre itt van ez a könyv, amivel mások is megismerhetik önmagukat és környezetüket. Ha valakit kék, zöld, piros, vagy sárga színűnek nevezek, megmutathatom, hogy valójában mire is gondoltam. Szeretnék még mélyebben elmélyülni a DISC rendszerbe, és ha elolvasod ezt a könyvet, szerintem te is!”

Pongor-Juhász Attila
„A DISC a pszichológiai hadviselés eszköze. Használom és alkalmazom naponta az értékesítésben ügyfeleim kiismerésére, csapatom fejlesztésére, munkatársaim hatékonyabb irányítására, sőt még gyermekeim nevelése során is. Ha tudod, hogy mikre figyelj, akkor nagyon könnyen kiismerhető bárki, akivel kommunikálni akarsz.”

Zaharia Gabriella | HR vezető, TATA Consultancy Services
„Több mint 10 éve ismerkedtem meg a DISC rendszerrel. Már kezdetben is sokat használtuk a csapatunkban, mert nagyon hasznosnak találtuk, hogy nem csak a saját viselkedési és kommunikációs preferált stílusunkkal szembesít, hanem a csapat többi tagjának a kommunikációs és viselkedési stílusát is segít megismerni. Sőt, a megértésen túl a hatékony együttműködés elősegítésére is hasznos, jól alkalmazható tippeket kaptunk, mikor és hogyan változtassunk tudatosan a saját viselkedésünkön. Ráadásul ezt a módszert nemcsak a közvetlen csapatomban tudom alkalmazni, hanem akár újonnan megismert kollégák, üzleti partnerek kommunikációs és viselkedési stílusával kapcsolatban is hasznát veszem.”

Kissné András Klára PhD | HR szakértő, Fővárosi Gázművek Zrt.
„Miért szeretem a DISC kommunikációs és viselkedési stílus tesztet? Mert szeretek tükörbe nézni, mint minden nő. Miért nem szeretem? Mert ez a tükör azt mutatja meg kíméletlenül, ami van, photoshop nélkül. Nem könnyű szembenézni azzal, hogy az, aki vagyok, és az, akinek látszani szeretnék, nem mindig ugyanaz. Első nekifutásra nem kellemes a maszkunk mögé látni, de a DISC megteszi ezt. Mögé lát. Persze, aki sokáig maszkot visel, az előbb utóbb nem lesz harmóniában sem önmagával, sem a környezetével, miközben érzi a jeleket, érzi a bajt. És akkor jön a DISC, lehámozza rólunk a maszkot, elénk tárja a valódi énünket, és pár óra alatt helyrebillenti a lelkünket. Megmutatja nekünk a maszk nélküli világ napos oldalát. Akkor nem volt könnyű. De most? Nagyon jól vagyok. És nem kell maszk és photoshop. ÉN VAGYOK, és köszönöm, jól! :)”

Tátrainé Szilágyi Ágnes | CaliVita International magyarországi igazgató
„Ha DISC-et megismered, megértesz mindent. A legfontosabb, hogy még jobban megismered önmagad. Ráébredsz, hogy a te viselkedésed váltja ki a másik ember reakcióját, legyen az kellemes vagy kellemetlen számodra. Megvilágosodik, hogy miért más az emberek motivációja, habitusa, és viselkedése. Mindezek fényében rögtön megérted, hogy mások nem azért viselkednek másként, hogy Téged idegesítsenek, hanem azért, mert 'nem vagyunk egyformák'. Nem lesz szükséged vitákra, harcokra, hogy bebizonyítsd, neked van igazad. Másképp fogsz tekinteni az emberekre, és sokkal boldogabb és sikeresebb leszel. Ez a könyv egy lámpás új életed felé!”

Szirtes Hajnalka | pszichológus, ügyvezető, IPS Services
„Ez a könyv nemcsak könnyed és szórakoztató, hanem hasznos tanácsokkal lát el bennünket, hogy tudatosabban irányítsuk életünket, legyen szó munka vagy akár magánéleti történésekről. Így a legnagyobb szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki többet akar megtudni saját magáról és ezen keresztül a világról is.”

Dr. Piczkó Katalin | pszichiáter, ügyvezető, Tolerance Training
„Pszichiáterként, trénerként, coachként egyaránt az egyik legpraktikusabb, legjobban használható rendszer, amely segítségével valamennyien gyors felismerésekhez, belátásokhoz juthatunk az emberi kapcsolatok útvesztőjében. Ajánlom vezetőknek egymáshoz, beosztott kollégáikkal való hatékonyabb kommunikációhoz. Értékesítőknek igazi kulcsként ügyfeleik megnyeréséhez. Magánéletben pedig önmagunk és társunk mélyebb megértéséhez.”

Martin Hajdu György
„Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki szeretne minél többet kihozni magából és másokkal való kapcsolataiból. Remek olvasmány, ami értékes tudást, izgalmas felismeréseket, és azonnal alkalmazható eszközöket ígér.”

Jobb Gyula | JobbCar Kft.
„A DISC segít megismerni önmagadat, társadat, gyermekeidet, üzlettársaidat, olyan, mint amikor a titkok könyvét kinyitod. De amikor ezt okosan használni is tudod, már meg is van a te sikered titka. Én ezt tettem, és nagyon megérte. Hálásan köszönöm!”

Berey Zita | Garda Consulting Kft.
„Több mint egy évtizeddel ezelőtt találkoztam először a DISC kérdőívvel és azonnal rajongója lettem. A DISC nagyszerűsége ugyanis az egyszerűségében rejlik. A DISC nem akar más lenni, mint ami. Útmutató a mindennapi kommunikációhoz, az emberi viselkedés természetes és felvett megnyilvánulásához. Teszi mindezt tiszta és érthető módon. A DISC mindenkihez szól. Használom top menedzserek tréningjén éppen úgy, mint munkanélküli álláskeresők körében. A siker mindig garantált. Hiszen mindannyian ugyanarra vágyunk: értsenek meg minket és értsünk meg másokat. A Psidium kiváló szakemberei most még közelebb hozzák nekünk ezt a lehetőséget. Biztos vagyok benne, hogy a könyv tovább növeli a DISC híveinek táborát. Akik még nem ismerik a rendszert, azok most végre maguk is kipróbálhatják, a tapasztaltak pedig új távlatokat kaphatnak."

Belelapozás

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 31.
A DISC a pszichológiai hadviselés eszköze. Használom és alkalmazom naponta az értékesítésben ügyfeleim kiismerésére, csapatom fejlesztésére, munkatársaim hatékonyabb irányítására, sőt még gyermekeim nevelése során is. Ha tudod, hogy mikre figyelj, akkor nagyon könnyen kiismerhető bárki, akivel kommunikálni akarsz.