Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.További információ 
Ár:
6.500 Ft
Menny.:

Reziliencia tréning

Ár:
6.500 Ft
Menny.:
Elérhetőség: Azonnal, raktárról
Várható szállítás: 2023. december 05.

Tréninggyakorlatok a rugalmas érzelmi ellenálló képesség fejlesztésére és a pszichés immunrendszer erősítésére


✓ Reziliencia elméleti háttere, tréning 10 lépésben
✓ Konkrét megoldási javaslatok a reziliencia fejlesztésére
✓ Módszertani útmutatás fejlesztő szakemberek számára
✓ Praktikus gyakorlatok, egyensúlyteremtés, aktív változáskezelés

Könyvismertető

REZILIENCIA TRÉNING
A csapat pszichikai ellenálló képességének fejlesztésére

TRÉNEREK – COACHOK – VEZETŐK – HR SZAKEMBEREK – TANÁCSADÓK számára

 

Mi a REZILIENCIA?

A reziliencia általános értelemben rugalmas ellenállási képesség, azaz valamely rendszernek – legyen az egy egyén, egy szervezet, egy ökoszisztéma vagy éppen egy anyagfajta – azon reaktív képessége, hogy erőteljes, meg-megújuló, vagy akár sokkszerű külső hatásokhoz sikeresen adaptálódjék. A pszichológiában – noha vannak öröklött tényezői is – azt a fejleszthető képességet jelöli (egyéni, csoportos és szervezeti szinten), hogy a terhelő élethelyzetek ellenére is képesek legyünk megőrizni belső egyensúlyunkat, és a krízishelyzetekből is fel tudjunk állni, újra teljes életet tudjunk élni – mintegy pszichikai immunrendszer.

A REZILIENS SZEMÉLYISÉG ÉS SZERVEZET pozitívan gondolkodik, és az erőforrásokra koncentrál a hiányosságok helyett.

„A szerző tréningje 10 lépésben széleskörűen és mélyrehatóan mutatja be a reziliencia elméleti hátterét, és konkrét megoldási javaslatokat nyújt annak fejlesztésére, nemcsak egyének, hanem teamek, vezetők és szervezetek számára is. A könyvben nem csak azok lelnek értékes kincsestárra, akik személyes rezilienciájukat kívánják fejleszteni. Fontos módszertani útmutatást tartalmaz trénerek, coachok, vezetők és HR-szakemberek számára is.” (részlet Dr. Bodó Péter ajánlásából)

A reziliencia tréning 10 lépése:

► Reziliencia-mérés a személyiségben és a szervezetben
► Személyes és szervezeti „energiaháztartás”
► A reziliencia-tényezők erősítése
► A korlátok kiterjesztése a személyiségben és a csapatban
► A burnout – pszichikai kiégés
► Teambuilding – a teherbíró csapat kiépítése
► Felelősségvállalás, differenciálás, őszinteség
► Intuíció és döntéshozatal
► Aktív és kreatív változásmenedzsment
► Hitelesség – önreflexió – változás és állandóság helyes aránya

Mikor van szükség reziliencia tréningre?

Ha egyéni vagy szervezeti szinten érzékelhetőek a DESTABILITÁS ÉS TELJESÍTMÉNYROMLÁS TÜNETEI.

Néhány jel, amire érdemes figyelni:

► Burnout: érzelmi kimerültség, teljesítménycsökkenés, testi tünetek
► Mobbing: kirekesztés, zaklatás, szabályszegések, testi tünetek
► Depresszió: állandósult negatív attitűd, hangulatzavar, fáradékonyság, passzivitás
► Átmeneti vagy hosszabb távú átalakulás a szervezetben
► Cégszinten kiható magánéleti vagy környezeti változás vagy krízis

Milyen célcsoportnak ajánlott?

Vezetőknek, HR szakembereknek, trénereknek, coachoknak és tanácsadóknak, akik pszichikailag ellenálló, hosszú távon működőképes csapatot kívánnak építeni, ennek nyomán stabil szervezetet létrehozni, mely ellenáll a külső és belső destabilizáló tényezők fokozódó nyomásának.

A reziliens vezetők, beosztottak, kollégák és ügyfélkapcsolati munkatársak képesek a változásokat teljesítménycsökkenés és jelentősebb stressz nélkül gördülékenyen kezelni, a kialakult új helyzetekhez gyorsabban alkalmazkodni, az ügyfelek folyamatosan változó igényeihez dinamikusan adaptálódni.

SZERZŐ

Sylvia Kéré Wellensiek 

Diplomás belsőépítész, pszichoterapeuta, tréner, coach, több szakmai könyv szerzője, képzési és oktatási intézményt vezet Németországban. Örömmel és szenvedéllyel segíti a vállalatokat, teameket és vezető személyiségeket az üzleti és a profi sport területéről a személyi és szervezeti reziliencia, a vállalati kultúra, vezetés, kommunikáció, a munka és magánélet közötti egyensúly és a személyes kiválóság témában. Munkáját tudatosság-képzésnek tekinti, melynek középpontjában a test, az érzések, az elme és a lélek következetes megfigyelését és kapcsolatát helyezi. 

A könyv magyar nyelvű kiadása Dr. Bodó Péter (management-tréner, ECA képző-master Coach, az európai Coaching Szövetség alelnöke) előszavával és ajánlásával jelent meg.  

Belelapozás

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 10.
Emberi Erőforrás Tanácsadó mesterszakos hallgatóként (is) nagyon fontossá vált az az eszköz ami a folyamatos krízishelyzetekből ki tudja emelni az embereket, munkavállalókat. Annyit reklámoztam, idézgettem a fb oldalamon a könyvet, hogy amikor a Tanárnőnek gyakorlati feladatokat kellett adni számomra, legnagyobb meglepetésemre a "Reziliencia a munkahelyen" címmel kérte a feladatot. Akkor megijedtem és azonnal megrendeltem a könyvüket, hiszen sehol máshol érdemi anyagot erről a témáról nem találtam. Érdekes módon a két éves tanulmányi idő alatt sem esett róla szó a HR tantárgyak között sem. Nagyon örültem, és büszke voltam, hogy erről a témáról az Önök anyaga alapján írni tudtam.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 27.
Szerintem a reziliencia egyszerűen állóképesség. Nem az az ember, aki adja, hanem, aki állja. Ehhez szükség van a testi, lelki és szellemi állóképességre egyaránt. Tehát önmagában a reziliencia állóképesség, de ez egyben azt is jelenti, hogy a teljes testi, lelki és szellemi felkészültség és alkalmazkodóképesség szükséges ahhoz, hogy megőrizzük és megtartsuk általános állóképességünket. Ez vonatkozik minden ökoszisztémára, azaz szerves rendszerre.