Érzelmi intelligencia

Érzelmi intelligencia Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
4.900 Ft
4.000 Ft
Kedvezmény: 900 Ft

Érzelmi intelligencia a  szervezetben és a képzésben - 29 gyakorlattal trénereknek, coachoknak és tanároknak

Leírás és Paraméterek

 

Magabiztosság, önbecsülés, önmegvalósítás, empátia, felelősségvállalás, stressztűrés, rugalmasság, problémamegoldás, optimizmus... Tudja, hogy ezen készségek fejlesztése miért és mennyire fontos? 

Az érzelmi intelligencia egyaránt fontos munkában és a magánszférában is, gyakorlatilag az egész életünket meghatározza és a fejlesztése kisgyermekkortól életünk végéig tart. 

Jelentősen előmozdítja a munka hatékonyságát, a személyes kapcsolatok minőségét, a munkahely és a magánszféra egyensúlyának kialakítását, megőrzését. Fontos szerepe tölt be a mindennapi kihívásokkal való megküzdésben. 

A könyv részletesen vázolja az érzelmi intelligencia elméletét, melynek gyakorlati alkalmazásához a 29 gyakorlatból álló gyűjtemény egészít ki. A gyakorlatok gazdag instrukciókkal, űrlapokkal segítik az egyéni és csoportos felhasználást. 

  • Trénerként, coachként, pedagógusként, vezetőként miért kell az érzelmi intelligenciával foglalkozni? 
  • A munkatársak, tréning résztvevők hogyan tudnak profitálni az érzelmi intelligencia fejlesztéséből? 
  • Milyen hatással van mindez a munkavégzésre, a tanulásra, a vezetésre?  
A könyvből ezekre a kérdésekre is választ kaphat, sőt nemcsak az érzelmi intelligencia gazdag elméletét ismerheti meg, hanem egy 29 gyakorlatból álló gyűjteményt is talál a könyvben űrlapokkal, feladatlakokkal, melynek segítségével akár össze is állíthatja saját érzelmi intelligencia fejlesztő programját/tréningjét. 
 
Éltünk minden mozzanatát áthatják érzelmeink és hangulati változásaink. A mindennapi emberekre éppen úgy hatással vannak, mint a vezetőkre. Rengeteg energiát pazarolunk arra, hogy elrejtsük, leplezzük a környezetünk előtt érzelmeinket, hiszen gyermekkorunktól kezdve metanultuk, hogy a megfelelő helyen a megfelelő érzelmeket szabad vagy nem szabad kimutatni. Az érzelmek irányítása, azok elnyomása, nem megfelelő kezelése sok "fölösleges" energától szabadít meg bennünket - különösen a munkahelyünkön. Ezeknek a folyamatoknak a tudatosításával és irányításának elősegítésével járulunk hozzá az alapvető készségek és képességek fejlesztéséhez. 
 

Kinek szól az Érzelmi intelligencia könyv?

  • Trénereknek, coachoknak

Az érzelmi intelligencia a sikeres és hatékony tréning, coaching alapja. A könyv alkalmas a saját kompetenciák javítása és a tréningrésztvevők érzelmi intelligenciájának fejlesztésére.

  • Tanároknak

Az érzelmi intelligencia megléte és fejlesztése a tanárok munkájában is fontos, hiszen az érzelmileg intelligens oktató hozzájárul a diákok érzelmi intelligenciájának fejlesztéséhez.

  • Vezetőknek, HR szakembereknek

A szervezet bármely szintjén, vezetői pozícióban lévők munkakörükből adódóan magas érzelmi intelligenciával kell rendelkezniük ahhoz, hogy a meglévő és újonnan szerzett kapcsolatokat, kollégákat megfelelően tudják kezelni, és akár a gyakorlatok segítségével is fejlesszenek.  

A könyv szerzője

Balázs László  szervezetpszichológus, kommunikációs szakértő, tréner. Több felsőoktatási intézmény oktatója. Tréningjeit érzelmi intelligencia, kommunikáció és konfliktuskezelés témakörben vezeti.    

LAPOZZON BELE A KÖNYVBE 

 
Vélemények
| 5 / 5 csillag!
2014. 06. 09.

Fantasztikus a könyv! Ha csak a saját magam fejlesztésemre használnám fel, már akkor is megérte, de hatalmas lehetőséget kínál széles körben is!
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

A hónap könyve