Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ  Rendben

A CSAPATÉPÍTÉS NAGYKÖNYVE

A CSAPATÉPÍTÉS NAGYKÖNYVE Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
10.000 Ft
8.000 Ft
Kedvezmény: 2.000 Ft

65 csapatépítő tréninggyakorlat és módszertan 
+ CD melléklet (nyomtatható feladatlapok)

→ Konfliktuskezelés + Csapatépítés csomagban: 7.500 Ft

Leírás és Paraméterek

Manfred Gellert • Claus Nowak

A CSAPATÉPÍTÉS NAGYKÖNYVE
Csapatmunka • Csapatépítés • Csoporttanácsadás 
Gazdag elméleti anyag + 65 tréninggyakorlat

Csoportos együttlét vagy CSAPATÉPÍTÉS? 

Tágabb értelemben csapatépítésnek (teambuilding) neveznek minden közösen eltöltött időt, akár céges partyról, wellnessről, futóversenyről vagy bármi másról legyen szó. Egy jó hangulatú csoportos esemény azonban önmagában nem képes a csoportfolyamatokra kellő mértékben hatni.
A valódi csapatépítésnek minden esetben célja, küldetése van, igazodik a vállalati stratégiához, aktuális kihívásokhoz, közös problémákhoz. A csapatépítési programok értékeket képviselnek, ahol világos, hogy mit miért csinálunk. Legfontosabb célja, hogy fókuszáljon a csapatmunkáraerősítse az egymás közötti bizalmat és kötődést, hasson az egymás közötti kommunikációra és az együttműködésre. Kézzelfogható eredménye pedig az lehet, hogy a csapatépítés következtében valóban növekszik a csapat teljesítménye és megoldódnak a problémák. Ennek gyakorlati megvalósításáról szól a könyv, melyben többek között az alábbi témákkal találkozhat az olvasó:

A csapatmunka jellemzői, fajtái és fázisai 
 Szerepek a csapatban - szerepdiagnózis és rangdinamika
 A vezető
• A hatékony csapatmegbeszélés
Kulturális különbségek a csapatban
 A csapatépítéssel szembeni ellenállás kezelése
A csoport szerepe a szervezetben 
• A csoportok tipikus fejlődési fázisai - csoportdinamika

Csoporttanácsadás • Konfliktusmenedzsment • Krízis-intervenció
Gyakori, hogy a csoport már csak akkor vesz részt csoporttréningen, ha „nyakig ül a pácban”. Ilyenkor egyértelművé válik, hogy a munkavégzés nem elég hatékony, a csapat tagjainak teljesítménye romlik, mert energiájukat a konfliktusok és súrlódások feldolgozására pazarolják. Sok esetben a mobbing tünetei is tapasztalhatók. Az érintettek, főként a vezető számára világossá válik, hogy változásra van szükség. Ebben az esetben a csoportfejlesztést meg kell előznie a csoporttanácsadásnak, illetve krízis-beavatkozás keretében fel kell dolgozni a történteket. Ezt követően nyer értelmet a csoportfejlesztési folyamat levezetése. 

Mikor szükséges a csoporttanácsadás? • Szervezetfejlesztés kontra csoporttanácsadás 
A csoportszituáció diagnózisa • 
Csoportigények és csoportkultúra
 Beavatkozási koncepció • Konfliktusmenedzsment
A virtuális csoportok vezetése  • Motiváció és bizalom 

A szerzőkről
Manfred Gellert (1947-) elismert szervezetfejlesztő tréner, csapatépítő specialista, pszichodráma szupervizor (Európai Pszichodráma Intézet), szociológus és a Concepta Team Consulting GbR (1992-) valamint a Concepta Team Academy (2010-) nevű cégek ügyvezetője Németországban. 
Prof. Dr. Claus Nowak coach, szaktanácsadó, a személyiség- és szervezetfejlesztés tiszteletbeli professzora a Hamburgi Egyetemen. Szakmai tevékenységének középpontjában a csapatépítés, konfliktusmenedzsment, vezetői coaching, szervezet és egyén tranzakcióanalízise állnak.

A magyar kiadás Dr. Bodó Péter ajánlásával jelent meg
/management-tréner, ECA képző-master Coach, az európai Coaching Szövetség alelnöke - www.bodo-coaching.eu /

„ ... A teammé érés egy folyamat, amelyet vezetőik tudatosan, körültekintően, módszeresen és a team tagjainak egyéni érdekeit is figyelembe véve motiválóan befolyásolhatnak.  A könyv ehhez ad nagyon értékes, szakmailag megalapozott támogatást. Egyrészt széles elméleti háttértudást, rálátást biztosít a témára, ugyanakkor tartalmazza a team alakításhoz és a konstruktív team folyamatok befolyásolásához szükséges gyakorlati eszköztárat. Végigkíséri az olvasót a team alakítás fázisain, a team kérdések sarkalatos témáin, mint például a teameken belüli szerepek jelentősége, a team értekezletek hatékonyságának növelése, együttműködés a teamekben stb. ami a könyvet egy újra meg újra fellapozható gyakorlati eszköztárrá teszi. Az elméleti információ terjedelmét és mélységét kellemesnek jól adagoltnak és nagyon gyakorlatinak éreztem. Külön értéke a könyvnek a „szerszámos láda”, amely egyes gyakorlatokat ír le a szükséges metodikai pontossággal, és így lehetőséget ad az érdeklődő szakembernek saját „szerszámos ládájának” gazdagítására. A bőséges ismeretanyag ugyanakkor lehetővé teszi azt, hogy a „szerszámokat” a szakember helyénvalóan, rendeltetésének megfelelően, felelősséggel tudja alkalmazni. Ajánlani tudom a könyvet felelős vezetőknek és HR szakembereknek ugyanúgy, mint gyakorló szervezetfejlesztőknek, trénereknek, coachoknak és olyanoknak, akik gyakorló szakemberekké kívánnak válni.”

 

Vélemények
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 10.

A csapatépítés nagykönyvét trénerként rendszeresen használom. Kifejezetten olyan könyvet kerestem, amely nem csak tréninggyakorlat leírásokat tartalmaz, hanem a csoportok működéséről ad átfogó képet, elméleti hátteret. A könyvben ezek az ismeretek áttekinthetően, rendszerezetten vannak jelen. Így folyamatosan használható gyors inspirációként, gondolatébresztőként tréningfolyamatok tervezésekor is. Kiválóan alkalmas a tréneri eszköztár gazdagítására.
Lencsés Brigitta, Nyíregyháza
| 5 / 5 csillag!
2012. 02. 07.

Elsősorban hasznos gyakorlatokat vártam a könyvtől. Ennél sokkal többet nyújtott a csoportok működésének és a különböző beavatkozási formák összefoglalásával.
| 5 / 5 csillag!
2011. 05. 08.

A csapatépítés nagykönyve számomra, mint felnőttoktató s mint tréner számára nagyon jól használható. Az elméleti részeket az oktatásban tudtam jól hasznosítani, a gyakorlatokat pedig a tréningek során alkalmazhatom. Különösen pozitívan értékelem a CD anyagát, amely megkönnyíti a gyakorlati munkát.
| 5 / 5 csillag!
2011. 02. 05.

A Csapatépítés nagykönyvét jónak tartom. A gyakorlatban is alkalmaztam már, érthetőek az elméleti részek, s bár első olvasásra kissé átláthatatlannak tűnt a felosztás, később rájöttem a logikájára és arra, mennyire könnyen alkalmazható. Különösen megkönnyíti a gyakorlati munkát a CD melléklet. Ezen néhány rövid elméleti összefoglaló is szerepelhetne, ki lehetne vetíteni előadás közben.
Köszönöm, nem bántam meg, sőt örülök, hogy megvettem Sokat tanultam/tanulok belőle...
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Oldalsáv