Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ 
Ár:
9.900 Ft
Menny.:

Burnout. - A kiégés megelőzése 12 lépésben

Ár:
9.900 Ft
Menny.:
Gyártó: Z-Press Kiadó
Várható szállítás: 2024. június 18.

Új, átdolgozott, újrafordított, bővített kiadás!


✓ 12 lépéses program a kiégés megelőzésére – átdolgozott és bővített kiadásban.
✓ 89 gyakorlat, 28 teszt, 18 ábra és 29 táblázat segíti a gyakorlati feltárást és az új perspektívák felfedezését.
✓ A kiégés tüneteinek azonosítása, burnout-diagnózis felállítása, stratégiák a kiégés elkerülésére és sikeres leküzdésére.
✓ „Személyes coachként” is használható, és kiemelten gyakorlati megközelítésével nem hiányozhat a fejlesztő szakemberek (coachok, trénerek, vezetők, HR-esek) eszköztárából sem.

Könyvismertető

BURNOUT

A kiégés megelőzése 12 lépésben

89 gyakorlattal és 28 teszttel

 

Ne adjunk esélyt a kiégésre!

Thomas Bergner könyve a kiégéssel veszélyeztetett emberek számára nyújt támogatást. A számos teszttel és gyakorlattal az olvasó személyre szabott lehetőségeket kap a kiégés elkerülésére – méghozzá olyan lehetőségeket, amelyet saját maga képes befolyásolni. Mindamellett a könyv nagyszerű segítség fejlesztő szakemberek, pszichológusok, trénerek, coachok, vezetők, HR-szakemberek számára is, hiszen a szerző kiemelten gyakorlati megközelítést alkalmaz.

A kiégés bárkivel előfordulhat

A könyv a burnout megelőzésének 12 fő útját mutatja be:

  • A tipikus kiégéses tünetek részletes leírása lehetővé teszi az olvasó számára saját burnout-diagnózisa felállítását.
  • A 12 szintre tagolódó megelőző program számos stratégiát nyújt a kiégés elkerülésére és sikeres leküzdésére.
  • 89 gyakorlat, 28 teszt, 18 ábra és 29 táblázat segíti a saját életkörülmények gyakorlati feltárását, valamint az új perspektívák felfedezését. Mindezt a következő szellemben teszi: „A leghatásosabbak azok a változások, amelyeket önmagunk idézünk elő.”

 

A szerző az aktuális tudományos ismereteket, valamint a burnout betegekkel szerzett több évtizedes tapasztalatát dolgozza fel, a való életben ténylegesen alkalmazható szakmai anyag formájában. A jelentősen átdolgozott és javított kiadásban az előnyös szerkezeti változásokon kívül külön részeket kapott két olyan módszer, mely mostanában gyakran kerül előtérbe a kiégés kezelésére: az egyik a mindfulness (tudatos jelenlét, éber figyelem) és pozitív hatásai, a másik az ún. embodiment (testesülés, megtestesülés), amely a mentális betegségek kialakulásában és kezelésében a test szerepére koncentrál.


Dr. Füredi Júlia, a könyv szakmai lektora:

„Thomas Bergner mély szakmaisága pszichológiai kutatásokon és több évtizedes, a saját pácienseivel való foglalkozás tapasztalatain alapszik, és ezért a könyvének legnagyobb értéke, hogy gyakorlatorientált. Az író pontosan tisztában van azzal, hogy a szakmai alaposság mellett a legfontosabb, hogy kézzelfogható, eredményre vezető módszertant adjon olvasói kezébe.”


Kik a legjobban VESZÉLYEZTETETTEK?

Bármely foglalkozásnál előfordulhat kiégés, főként azoknál, akik emberekkel foglalkoznak. Már akkor is veszélyeztet a burnout, ha tisztán magánjellegű kapcsolatokban merül ki valaki. Pl. hozzátartozók hosszas ápolása, GYES stb.

Rizikócsoportok:
Egészségügyi dolgozók – orvosok, ápolók, mentőorvosok
Pedagógusok, tanárok, képző-kiképző foglalkozásúak
Szociális munkások – család-, beteg-, hajléktalan- és idősgondozók
Rendvédelmi és büntetés-végrehajtási dolgozók
Igazságügyi dolgozók – bírók, ügyészek
Menedzserek, cégvezetők
Trénerek, coachok, fejlesztő szakemberek
Pszichoterapeuták
Banki alkalmazottak, adószakértők
Informatikai szakemberek
Papok és lelkészek
Újságírók, előadóművészek

A szakmai kiégést nehéz FELISMERNI, de még nehezebb BEISMERNI. A megelőzésre kevesen gondolnak, pedig lehetséges!

A BURNOUT könyv „személyes coachként” is használható, emellett nem hiányozhat szakmai könyvtárából, ha Ön coach, tréner, vezetési tanácsadó, HR-szakember, cégvezető, vagy a fenti rizikócsoportok tagja.


Szerző

Dr. Thomas M. H. Bergner
A németországi Kasselben született 1960-ban. Orvostudományi tanulmányait Erlangenben és Münchenben végezte. Szakorvosi képesítését a Müncheni Egyetemi Kórház Bőrgyógyászati osztályán szerezte meg. Részt vett katatim-imaginatív pszichoterápiás képzésben, majd nagy jártasságot szerzett különböző cégek szervezeti- és strukturális felépítésének tanulmányozásában. 1994-től vállalkozói, vezetői coach, valamint nemzetközi cégek tanácsadója. Számos szakmai könyv szerzője, jelentős kompetenciája a témában vitathatatlan.