Story Processing Coaching© Kártya

Story Processing Coaching© Kártya Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
50.800 Ft

Legyen még professzionálisabb coach! 

Leírás és Paraméterek

Szállítási idő: 1-3 munkanap

A coachingeszköz szett a következőket tartalmazza:

300 darab kártyalap: 
   •  75 üzenet (történetek és idézetek) kártya 
   •  75 konstruktív szó kártya 
   •  75 kérdés kártya 
   •  75 befejezetlen mondat kártya

12 coaching-gyakorlat leírása 
1 darab folyamat-nézőtábla 
1 darab folyamat-tábla egyéni, team, csoportos valamint selfcoachinghoz 
játékkönyv, amely az SPC Cards használatát segíti

* * * * * 

Döntési helyzetek, elakadások, munkahelyi vagy magánéleti krízisek, bizalomépítés, selfbranding, stb. – megannyi aktuális élethelyzet, amikor jól jön a segítség. A Story Processing Coaching© Cards (SPC Cards) a bennünk lévő történetek feldolgozásában segít, hogy az adott élethelyzetből kimozduljunk. Új gondolatokat, megközelítést, aspektust kínál. 
A kártyákon egy-egy konstruktív szó, kérdés, üzenet vagy egy befejezetlen mondat található, a coachee ezekből húz, majd a saját képzelőereje hasznosításával, az úgynevezett szabad asszociációi révén továbbgondolja – mindezt az adott téma, dilemma, élethelyzet nézőpontjából. A munkát az 5M folyamat (Megismerés-Megértés-Mélyítés-Mozdulás-Mérföldkő) segíti.

Ki és milyen formában használhatja a kártyát?

  • Coach (segítő) és coachee (témagazda) – egyéni coaching
  • Coach és coacheek – csoportos-, és team coaching
  • Bárki – egyedül, játékosan, selfcoaching során

A kártyák pszichológiai háttere

Agyunkat rengeteg különböző hatás éri, ezekből és mintákból építkezik, kiválaszt, elraktároz dolgokat, majd a megfelelő pillanatban előszedi azokat és párosítja más emlékekkel, korábbi élményekkel. Lényeges az is, hogy ami a fejünkben már rendelkezésünkre áll, az határozza meg, hogyan asszimiláljuk az új történéseket és tapasztalatokat, illetve az dönti el, hogy miképp reagálunk azokra. Ha a komfortzónánkból kimozdító esemény történik velünk, olyan, mintha több láda dokumentumot kapnánk, de fogalmunk sem lenne róla, hogyan lehetne vagy kellene az anyagot elrendezni. Az elrendezés folyamatát az SPC Cards-ok katalizátorként segítik, az úgynevezett szabad asszociáció lehetőségét teremtik meg.

A latin eredetű asszociáció szó, egyesítést, képzettársítást jelent, egy olyan folyamatra utal, amikor képzeteket, gondolatokat, ingereket, szavakat kapcsolunk össze egymással. A folyamatnak fontos szerepe van az életünkben, a megismerésben, a tanulásban, az önismeretünk fejlődésében. A szabad asszociáció módszerét alkalmazta a pszichoanalízis és a pszichoterápia területén Freud és Jung, egy-egy ingerszót kimondva a páciensben előhívott válasz-szavak tartalma és válaszideje alapján következtettek a szavak mögött rejlő indulati elemekre.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

A hónap könyve