Hátat fordítani a fájdalomnak

Hátat fordítani a fájdalomnak Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.180 Ft
1.500 Ft
Kedvezmény: 680 Ft
Leírás és Paraméterek

Bölcs megoldás a hátfájás leküzdésére 
A Feldenkrais módszer gyakorlati alkalmazásaHátfájás kínozza? Mondták már önnek, hogy rossz a tartása? Fel kellett hagynia emiatt kedvenc időtöltésével, esetleg hivatása gyakorlásában is korlátozza? Már mindent kipróbált? - Akkor ez a könyv épp önnek szól. Megtudhatja belőle, miként lehet egészséges háttal élni. 

A nemzetközileg elismert Feldenkrais-oktató, a mozgást tudományos szinten vizsgáló fizioterapeuta Roger Russell eredeti, szórakoztató módon ismerteti hátunk fejlődését. Leírja korunk "keresztjét", és gyakorlati megoldásokat kínál egészségünk, életminőségünk megőrzéséhez. Gyakorlatait érdemes kipróbálni. 

E könyv segítségével
- rádöbbenhetünk, milyen könnyen tudjuk mozgatni a hátunkat
- megértjük, hogyan alakult ki hátunk az evolúciós fejlődés folyamán
- ráébredünk, miként tanultuk meg kisgyermekkorunkban, hogyan mozgassuk a gerincünket
- megismerhetjük gerincoszlopunk legfontosabb mozgásait - gyermekkorunktól napjainkig
- e fontos mozgásokat jobban tudjuk koordinálni a Feldenkrais-leckék alkalmazásával
- mindjárt ki is próbálhatjuk a Feldenkrais-módszert

Mi történik, ha a hátfájással küszködő emberek nem találnak megoldást? Erőfeszítéseik tetemes költségráfordítással járnak. A hátfájás mint népbetegség a társadalomra nézve is következményekkel jár - kudarc éri őket a munka világában, az emberek egymás mellett élése terén, életminőségükben és teljesítőképességük is csorbát szenved. Ha az érintettek sorsát végigkísérjük, egyre sürgetőbbé válik a kérdés: Mit lehet tenni? Természetesen továbbra is orvoshoz és terápiára kell járniuk. Ez a könyv azonban arról szól, miként segíthetnek önmagukon, és mit tehetnek saját egészségükért. 

Ez a könyv megmutatta, miként javíthatjuk mozgáskoordinációnkat a kényelmesebb élet reményében. Láthattuk, hogy tanulási képességünket finomítani lehet, és ez hátunknak is jót tesz. Azt is megtapasztalhattuk, mindezt miként sajátíthatjuk el. A tanultakat az élet más területein is alkalmazhatjuk. Arra a kérdésre, vajon hogyan működik e módszer, egyszerű a válasz: csak el kell határoznunk, hogy minden cselekedetünket kíváncsian hajtjuk végre. A kreatív ember egyik jellemző tulajdonsága az a képesség, amellyel a régi dolgokat új látásmóddal szemléli. Erre mi is képesek vagyunk, ha figyelmünk fókuszpontján és irányán változtatva minden lehetséges variációval kísérletezünk, mert így némi leleményességgel új összefüggéseket fedezhetünk fel.

A Feldenkrais leckék segítségével nemcsak azt tanulhatjuk meg, hogyan mozgathatjuk ismét könnyen a gerincoszlopunkat, de testünk észlelését is finomítjuk. Rájövünk, hogy az erőlködés csökkentésével mozgásérzékünket finomíthatjuk. Az új mozgásvariációkról agyunkhoz érkező visszajelzések precízebbé teszik testünk észlelését, és pontosabban érezzük, hogyan mozogjunk.

Gondolt-e már valaha a kedves olvasó arra, hogy mindenki olyan, amilyennek ismeri, hiszi magát? Honnan tudjuk, önmagunkkal állunk szemben, amikor reggelente felébredünk? Az emberi lét kulcsfontosságú kérdése így hangzik: "Ki vagyok?" A pszichoterápiai és fejlődéspszichológiai kutatások bebizonyították, hogy szellemi és érzelmi életünk alapját testünk érzékelése képezi.

A szerző:
Roger Russell a könyv megálmodója és szerzője. Ama felismerések szintézisét adja közre, amelyekre tanulmányai és pszichoterapeutaként végzett tevékenysége, valamint az ember mozgásfejlődését kutató munkája, és nem utolsó sorban a Feldenkrais módszer 25 évi alkalmazása során jutott. 1975 és 1982 között Dr. Moshé Feldenkrais-nél tanult az Egyesült államokban és Izraelben. A mozgástudományok és a testnevelés mestere. 1989 és 1993. között kutatómunkát végzett a Német Szklerózis Multiplex Társaságnál (Deutsche Multiple Sklerose Gesellschaft); azt vizsgálta, miként hat a Feldenkrais módszer az érintettekre. Született amerikai létére 20 esztendeje Németországban él. A Feldenkrais módszer oktatásának nemzetközileg elismert szakembere, Európában és az Egyesült államokban tanít.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

A hónap könyve