Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.További információ 
Ár:
2.800 Ft
2.500 Ft
Kedvezmény: 300 Ft
Kedvezmény: 11%
Menny.:

FELVILÁGOSÍTÓ KÖNYV tiniknek

Ár:
2.800 Ft
2.500 Ft
Kedvezmény: 300 Ft
Kedvezmény: 11%
Menny.:
Gyártó: Z-Press Kiadó
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (1)
Elérhetőség: Azonnal, raktárról
Várható szállítás: 2022. január 19.

Szállítási díj: ►GLS futárral 990 Ft  ►Csomagpontra 790 Ft


Ha van 8 - 14 év közötti gyermeke, akkor erre a könyvajánlóra érdemes pár percet áldoznia! A felvilágosítás az egyik legkényesebb próbatétel egy szülő életében. Sok fiatal teljesen kimarad a felvilágosításból, vagy a barátaitól informálódik, esetleg az internetet használja erre. Nem ritkán téves információik vannak, amelyek később bajt okozhatnak. Szülőként nem várhatja mástól a megoldást! Olvasson tovább, hogyan segíthet ez a páratlan kiadvány gyermeke tudásszomján, és az Ön zavarán! 

Könyvismertető

FELVILÁGOSÍTÓ KÖNYV TINIKNEK
Gazdagon illusztrált kézikönyv a testi és lelki szerelemről

 

A méhecskés és gólyás történetek helyett...

A gyerekeknek mindig ezer kérdésük akad, hiszen mindent pontosan tudni szeretnének. Emiatt a szülők olykor egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben. Főleg, ha a gyerekek már nem is annyira kicsik, és a lányok hirtelen ifjú nővé, a fiúk pedig egycsapásra férfivá serdülnek. Azért készült ez a könyv, hogy a fiatalokat és a szülőket is elkísérje a felnőtté válás rögös útján. Segítséget nyújt mindkét félnek abban, hogy akár együtt, akár a fiatalok önállóan fedezhessék fel lépésről lépésre ezt a sok kalandot ígérő új világot.

Kedves Anya és Apa!

Ugye egyetérthetünk abban, hogy egy szülőnek kínos lehet gyermekével erről a témáról beszélni?
​Pedig nem lehet elég korán elkezdeni, ezt több felmérés és a tapasztalat is igazolja. A mai gyerekek már óvodás, kisiskolás korukban találkozhatnak vele. Ahogy növekednek, egyre több kérdésük akad. A megfelelő válaszoknak pedig egyre nagyobb a tétje.

Ön hogyan tervezi ezt a beszélgetést gyermekével?

A szülőknek gyakran eltérő a véleményük a felvilágosítással kapcsolatban. Vannak, akik a nyílt és őszinte megbeszélést részesítik előnyben, de vannak olyan családok is, ahol egyáltalán nem kerül szóba a téma, egyszerűen a gyermekre bízzák az ismeretek megszerzését. Nehéz eldönteni melyik a legjobb megoldás a gyermek szempontjából. Az tény, hogy felelősek vagyunk a gyermek egészséges testi és lelki fejlődéséért, amihez természetesen a testi szerelem területe is hozzátartozik. Ha választani lehet az információk átadásában, talán még mindig jobb, az egyenes és őszinte beszéd, mint azok a sokszor téves információk, amelyet a kiskamaszok és tinik a barátoktól esetleg az internetről gyűjtenek be.

A KÖNYVRŐL

► Őszintén, tabuk nélkül, a fiatalok szemszögéből - a test és lélek változásai a felnőtté válás során...
► Gazdagon és színesen illusztrált kézikönyv, sok humorral, élvezetes stílusban.

A könyv átfogó gyűjtemény a felvilágosítás témakörében:

► Testi változások és helyes testápolás 
► Szerelem - közeledés, érintés, csók 
► A szeretkezés és ami közben történik 
► Fogamzásgátlás típusai és leírása 
► Az orvosi vizsgálat 
► Terhességről és szülésről

Bede Zsuzsanna - a könyv szakmai lektora, klinikai szakpszichológus

"Kevés igazán kamaszoknak való kiadvány létezik, ami nevén nevezi a dolgokat, próbálja a félreértéseket tisztázni, az információkat korrektül közölni. Jörg Müller könyve kamaszoknak szól, a nyelvezete illik a megcélzott korosztályhoz. A grafika humorosan oldja a tabutémákat, ugyanakkor segít rögzíteni a közölt információkat. Az első részt akár már 8-10 éves gyerekeknek is a kezébe lehet adni, a szeretkezésről szóló fejezetek, a kamaszok érdeklődésének felelnek meg. Ajánlom, hogy a szülők is olvassák el a könyvet, és így a saját gyereküket jól ismerve eldönthetik, mikor adják a kezükbe. A könyvet nagyon hasznosnak tartom, kamaszoknak és szüleiknek is ajánlom!"

Belelapozás

Vélemények

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2018. 11. 02.
Nehéz jó felvilágosító könyvet találni kiskamasznak. Szerintem ezeket a könyveket 2 kötetben is ki lehetne adni. Az első kötet 9-10 éves kortól, a második 14 éves kortól lapozható. Vannak dolgok, amiket már fiatalabb korban el lehet mondani, de a szexualitás még korai egy 10 évesnek.