Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ  Rendben

FELVILÁGOSÍTÓ KÖNYV tiniknek

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.800 Ft
2.500 Ft
Kedvezmény: 300 Ft
Kedvezmény: 11%
Várható szállítás: 2019. október 22.

Szállítási díj: GLS futárral 990 Ft, Csomagpontra 790 Ft

Leírás és Paraméterek

FELVILÁGOSÍTÓ KÖNYV TINIKNEK

Gazdagon illusztrált kézikönyv a testi és lelki szerelemről

 

A méhecskés és gólyás történetek helyett...

A gyerekeknek mindig ezer kérdésük akad, hiszen mindent pontosan tudni szeretnének. Emiatt a szülők olykor egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben. Főleg, ha a gyerekek már nem is annyira kicsik, és a lányok hirtelen ifjú nővé, a fiúk pedig egycsapásra férfivá serdülnek. Azért készült ez a könyv, hogy a fiatalokat és a szülőket is elkísérje a felnőtté válás rögös útján. Segítséget nyújt mindkét félnek abban, hogy akár együtt, akár a fiatalok önállóan fedezhessék fel lépésről lépésre ezt a sok kalandot ígérő új világot.

Kedves Anya és Apa!

Ugye egyetérthetünk abban, hogy egy szülőnek kínos lehet gyermekével erről a témáról beszélni?
​Pedig nem lehet elég korán elkezdeni, ezt több felmérés és a tapasztalat is igazolja. A mai gyerekek már óvodás, kisiskolás korukban találkozhatnak vele. Ahogy növekednek, egyre több kérdésük akad. A megfelelő válaszoknak pedig egyre nagyobb a tétje.

       

Ön hogyan tervezi ezt a beszélgetést gyermekével?
A szülőknek gyakran eltérő a véleményük a felvilágosítással kapcsolatban. Vannak akik a nyílt és őszinte megbeszélést részesítik előnyben, de vannak olyan családok is, ahol egyáltalán nem kerül szóba a téma, egyszerűen a gyermekre bízzák az ismeretek megszerzését. Nehéz eldönteni melyik a legjobb megoldás a gyermek szempontjából. Az tény, hogy felelősek vagyunk a gyermek egészséges testi és lelki fejlődéséért, amihez természetesen a testi szerelem területe is hozzátartozik. Ha választani lehet az információk átadásában, talán még mindig jobb, az egyenes és őszinte beszéd, mint azok a sokszor téves információk, amelyet a kiskamaszok és tinik a barátoktól esetleg az internetről gyűjtenek be.

A KÖNYVRŐL

Őszintén, tabuk nélkül, a fiatalok szemszögéből - a test és lélek változásai a felnőtté válás során...
Gazdagon és színesen illusztrált kézikönyv sok humorral, élvezetes stílusban

A könyv átfogó gyűjtemény a felvilágosítás témakörében:

Testi változások és helyes testápolás ● Szerelem - közeledés, érintés, csók ● A szeretkezés és ami közben történik ● Fogamzásgátlás típusai és leírása ● Az orvosi vizsgálat ● Terhességről és szülésről

"Kevés igazán kamaszoknak való kiadvány létezik, ami nevén nevezi a dolgokat, próbálja a félreértéseket tisztázni, az információkat korrektül közölni. Jörg Müller könyve kamaszoknak szól, a nyelvezete illik a megcélzott korosztályhoz. A grafika humorosan oldja a tabu témákat, ugyanakkor segít rögzíteni a közölt információkat. Az első részt akár már 8-10 éves gyerekeknek is a kezébe lehet adni, a szeretkezésről szóló fejezetek, a kamaszok érdeklődésének felel meg. Ajánlom, hogy a szülők is olvassák el a könyvet, és így a saját gyereküket jól ismerve eldönthetik, mikor adják a kezükbe. A könyvet nagyon hasznosnak tartom, kamaszoknak és szüleiknek is ajánlom!" 
Bede Zsuzsanna - a könyv szakmai lektora, klinikai szakpszichológus

 

Vélemények

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2018. 11. 02.
Nehéz jó felvilágosító könyvet találni kiskamasznak. Szerintem ezeket a könyveket 2 kötetben is ki lehetne adni. Az első kötet 9-10 éves kortól, a második 14 éves kortól lapozható. Vannak dolgok, amiket már fiatalabb korban el lehet mondani, de a szexualitás még korai egy 10 évesnek.
Oldalsáv