FELVILÁGOSÍTÓ KÖNYV tiniknek szexről és szerelemről

FELVILÁGOSÍTÓ KÖNYV tiniknek szexről és szerelemről Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.800 Ft
2.200 Ft
Kedvezmény: 600 Ft

Minden, amit a lányoknak és fiúknak
tudniuk kell a SZEXRŐL és SZERELEMRŐL

Leírás és Paraméterek

FELVILÁGOSÍTÓ KÖNYV TINIKNEK
Gazdagon illusztrált kézikönyv a szexről és szerelemről

A méhecskés és gólyás történetek helyett...

A gyerekeknek mindig ezer kérdésük akad, hiszen mindent pontosan tudni szeretnének. Emiatt a szülők olykor egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben. Főleg, ha a gyerekek már nem is annyira kicsik, és a lányok hirtelen ifjú nővé, a fiúk pedig egycsapásra férfivá serdülnek. Azért készült ez a könyv, hogy a fiatalokat és a szülőket is elkísérje a felnőtté válás rögös útján. Segítséget nyújt mindkét félnek abban, hogy akár együtt, akár a fiatalok önállóan fedezhessék fel lépésről lépésre ezt a sok kalandot ígérő új világot.

Néhány szó a szülőkhöz

Ugye Ön is egyetért abban, hogy egy szülőnek sokszor kínos gyermekével a szexről beszélni?
​Pedig 
nem lehet elég korán elkezdeni, ezt több felmérés és a tapasztalat is igazolja. A mai gyerekek már kisiskolás, sőt óvodás korukban találkoznak valamilyen formában a szexualitással, és ahogy egyre nagyobbak egyre több kérdésük akad. A megfelelő válaszoknak pedig egyre nagyobb a tétje.

Ön hogyan tervezi ezt a beszélgetést gyermekével?
A szülőknek gyakran eltérő a véleményük a szexuális felvilágosítással kapcsolatban. Vannak akik a nyílt és őszinte megbeszélést részesítik előnyben, de vannak olyan családok is, ahol egyáltalán nem kerül szóba a szexualitás, egyszerűen a gyermekre bízzák az ismeretek megszerzését. Nehéz eldönteni melyik a legjobb megoldás a gyermek szempontjából. Az tény, hogy felelősek vagyunk a gyermek egészséges testi és lelki fejlődéséért, amihez természetesen a szexualitás is hozzátartozik. Ha választani lehet az információk átadásában, talán még mindig jobb, az egyenes és őszinte beszéd, mint azok a sokszor téves információk, amelyet a kiskamaszok és tinik a barátoktól esetleg az internetről gyűjtenek be.

A könyvről

  • Őszintén, tabuk nélkül, a fiatalok szemszögéből mutatja be, amit minden lánynak és fiúnak tudnia kell a saját és a másik neméről, a testükben végbemenő változásokról, melyek a felnőtté válásához vezetnek.
  • Gazdagon és színesen illusztrált kézikönyv sok humorral, élvezetes stílusban
  • Testi változások és helyes testápolás
  • Szerelem - közeledés, érintés, csók
  • A szeretkezés és ami közben történik
  • Fogamzásgátlás típusai és leírása
  • Az orvosi vizsgálat
  • Terhességről és szülésről


 

"Kevés igazán kamaszoknak való kiadvány létezik, ami nevén nevezi a dolgokat, próbálja a félreértéseket tisztázni, a szex körüli információkat korrektül közölni. Jörg Müller könyve kamaszoknak szól, a nyelvezete illik a megcélzott korosztálynak. A grafika humorosan oldja a tabu témákat, ugyanakkor segít rögzíteni a közölt információkat. Az első részt akár már 10 éves gyerekeknek is a kezébe lehet adni, a szeretkezésről szóló fejezetek, 14–18 éves kamaszok érdeklődésének felel meg. Ajánlom, hogy a szülők is olvassák el a könyvet, és így a saját gyereküket jól ismerve eldönthetik, mikor adják a kezükbe. A könyvet nagyon hasznosnak tartom, kamaszoknak és szüleiknek is ajánlom!" 
Bede Zsuzsanna - a könyv szakmai lektora, klinikai szakpszichológus, szexuálpszichológus

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

A hónap könyve