Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.További információ 
Menny.:

Észtország útikönyv

Menny.:
Gyártó: Z-Press Kiadó
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Azonnal, raktárról
Várható szállítás: 2021. július 29.

A Balti-tenger partján fekvő Észtországba utazik, vagy érdeklődik az ország iránt, esetleg származása köti hozzá? Szeretne még többet megtudni az ország tájairól, városairól, népszokásairól, kultúrájáról, gazdaságáról?

Könyvismertető

Észtország útikönyv

 

Hiánypótló útikönyvünket mintegy 500 látványos fénykép és több tucat színes, nagy precizitású térkép teszi teljessé. Szerzője a Tallinnban élő író, újságíró Bereczki Urmas, aki a helyi Magyar Intézet igazgatójaként is dolgozott. Ő volt a szerzője az 1983-ban megjelent, első Észtország útikalauznak is.

A magyar turisták zöme évtizedeken át a napsütés, a tenger, az évszázados művészeti értékek vonzásában, érthetően délnek vagy nyugatnak tartott. Ma azonban egyre többen vannak, akik szabadságuk alatt, új élményeket keresve, más, eddigi kevésbé ismert úti célok felé indulnak. Számukra válhat kedvelt célponttá a Balti-tenger keleti partvidéke. 
 
Észtországban találunk régi várakat, templomokat, kastélyokat; a főváros Tallin óvárosa a gótikus építészet európai gyöngyszemei közé tartozik. Különleges látványt nyújt az érintetlen természet, a csörgedező patakok, vízesések, mocsarak, tőzeglápok és hatalmas erdőségek. 

A 25 fok körüli kellemes északi nyár és a 22-25 fokos tenger pedig a kánikulai meleget nem igazán kedvelőknek nyújt igazi nyaralást. 

Észtországi utazásokhoz ajánljuk útikönyvünket, amely magyar szemmel és magyar szempontból, hitelesen és pontosan megírt, hiszen a szerzője Bereczki Urmas félig magyar, félig észt származású. 

A terjedelmes, 288 oldalas útikönyv csodálatos színes képekkel illusztrálva gondos részletességgel mutatja az országot. Külön fejezet szól történelméről, kultúrájáról, éghajlatáról, természeti adottságairól; a főváros és környékéről, az ország, északi, déli, nyugati és keleti részéről is. A tájékozódást pedig részletgazdag térképek segítik.

A könyvből rövid bepillantás kapunk a észt konyhába és a hagyományokba is, sőt néhány étel kipróbálásához még receptet is kap az olvasó és elkészítheti például az észt savanyúkáposzta-levest. 

Az útikönyv végén pedig praktikus tudnivalók találhatók az utazáshoz, valamint egy észt-magyar kisszótárt.

Ez az útikönyv nemcsak az utazók számára nélkülözhetetlen útitárs, hanem azok számára is kellemes kikapcsolódás, akik szeretnék a távolból megismerni Észtországot.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!