Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ 
Ár:
3.300 Ft
Menny.:

Bevezetés a csoportdinamikába

Ár:
3.300 Ft
Menny.:
Gyártó: In Dynamics Consulting Kft.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: ÁTMENETILEG NEM KAPHATÓ
Várható szállítás: 2021. április 20.

A csoportdinamikai tréning módszer és a T-csoport Magyarországon


A könyv magyarázatot keres és ad a csoportműködés sokszor olyan nehezen érthető jelenségeire, amelyek a csoport tagjait vagy vezetőit frusztráló érzésekkel telíthetik. A szerzők mindezt logikusan követhető módon, elméleti megalapozottsággal és nagy tapasztalattal teszik.

Könyvismertető

Bevezetés a csoportdinamikába

 

A csoportdinamikai tréning módszer és a T-csoport Magyarországon

Karl Schattenhofer és Oliver König csoportdinamikáról szóló alapműve a hazai pszichológia, ezen belül csoportokkal szakszerűen foglalkozó kiadványok lényeges és meghatározó írása lehet. Az ebben a témakörben megjelent irodalom egyelőre nélkülözi az átfogó, tematikus, elméletileg is alapos és gyakorlatilag is hasznos írásokat - ilyen szempontból ez a mű hiánypótló. 

A könyv magyarázatot keres és ad a csoportműködés sokszor olyan nehezen érthető jelenségeire, amelyek a csoport tagjait vagy vezetőit frusztráló érzésekkel telíthetik. Csoportokban a résztvevők egyéni beállítódásai és elvárásai félelmet, haragot, irritációt, felháborodást, szorongást vagy türelmetlenséget keltenek. A szerzők e jelenségeket logikusan követhető módon, elméleti megalapozottsággal és nagy tapasztalattal teszik az olvasó számára nemcsak érthetővé, hanem az is világossá válik, hogy e folyamatok hogyan állíthatóak az egyének és a csoportok fejlődésének szolgálatába. 

Goda Gyula pszichológus
"Ajánlom a könyvet minden csoporttal igényesen foglalkozni akaró szakembernek, azért, hogy az egyébként nehéz pillanatok jó vezetéssel a tudatos változások vivőanyagává válhassanak. A könyv tudatformáló hatású lehet az emberi működés iránt érdeklődő laikus számára is." 

Belelapozás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
| 0 / 5 csillag!
2016. 01. 21.
A Magyar Coachszemle 2015/3. számának 73. oldalán recenzió olvasható a kiadványról:
http://coachszemle.hu/lapszamletoltes/finish/1-pdf/968-tudasalapu-tarsadalom-magyar-coachszemle-2015-3