Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.További információ 
Ár:
6.900 Ft
Menny.:

A test szerepe a coaching és tréning során

Ár:
6.900 Ft
Menny.:
Gyártó: Z-Press Kiadó
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Elérhetőség: Azonnal, raktárról
Várható szállítás: 2022. május 18.

Bevezetés a testesült facilitálásba: az embodiment módszertana


✓  A szerző, Mark Walsh, az embodiment világszerte elismert vezető szakértője és gyakorlója.
✓  Ez a könyv egy olyan elméleti és gyakorlati útmutatót, amelynek birtokában eredményesebben dolgozhat a testtel a coaching, a tréning vagy a facilitálás során.

Könyvismertető

A TEST SZEREPE A COACHING ÉS TRÉNING SORÁN
Bevezetés a testesült facilitálásba:
az embodiment módszertana

 

„A testünk ismeri a múltunkat, létrehozza a jövőnket, és rajta keresztül kapcsolódunk a jelenhez.” – Mark Walsh

 

Ön coach vagy tréner, és az után kutat, hogyan dolgozhatna többet a testtel? Biztonságosan akar dolgozni és segíteni szeretné a kliensei mélyebbre nyúló változásait? Tudja, hogy a testnek szerepe van a facilitálásban is, ám nem biztos abban, hogyan tudná a munkájának ezt az aspektusát fejleszteni? Ez a könyv ismerteti az elméletet, és a kiválósághoz vezető, a mindennapokban alkalmazható eszközökhöz juttatja a testesült facilitálás területén. Több mint 50 egyszerű gyakorlatot ír le, amelyet világos, pragmatikus keretbe foglal, annak érdekében, hogy elmélyíthesse a tapasztalatát és fejleszthesse a képességeit.


Az olyan központjában álló technikák révén, mint az éber figyelem, a központosítás és a testesült hallgatás fejlesztésére szolgáló gyakorlatok, megtanulhatja azt, hogyan segítsen klienseinek az alábbi coachingproblémákban és területeken:
► Vezetés
► Magabiztosság
► Magasabb rendű cél megtalálása
► Stresszkezelés
► Kommunikációs képességek


Mark Walsh szókimondó megközelítése, a kliensekkel azonnal alkalmazható technikákon túlmenően, a témakör megértéséhez alkalmas keretrendszert is ad. A trauma feldolgozásától a stresszes helyzetekben megvalósítható központosításig, a könyv komoly forrás bármilyen, a testtel többet dolgozni akaró, bármely témára fókuszáló coach, facilitátor vagy tanár számára. A személyiségünknek a test hatalmas része, ezt mégis nagyon gyakran figyelmen kívül hagyjuk. Ez a könyv azt mutatja meg, hogyan lehet a testet biztonságosan, képességek birtokában és erőteljesen bevonni a munkába.

 

Mit kap ettől a könyvtől?Mark Walsh szavaival

„Egy olyan útmutatót, amelynek birtokában eredményesebben dolgozhat a testtel a coaching, a tréning vagy a facilitálás során. Ez a könyv a legfontosabb elméleti és gyakorlati elemeit tartalmazza annak a megközelítésnek, amelynek értelmében a facilitáláskor a teljes testet bevonjuk a munkába. Végigvezeti az olvasót azon az úton, amelynek eredménye a saját, teljes testével kifejezett jelenléte, javasol a tárgy megértéséhez vezető keretrendszert, és olyan gyakorlati ötletekkel látja el, amelyeket azonnal használhat a klienseivel végzett munkájában. Noha a könyvet elsősorban trénereknek, coachoknak és facilitátoroknak javasoljuk használni – akikre én a továbbiakban az egyszerűség kedvéért facilitátorként hivatkozok –, ám fantasztikus forrásnak gondoljuk tanárok, változások megvalósításában dolgozók számára, és minden olyan embertársunknak, aki másokkal a testének teljes tudatában és használatával szeretne együtt dolgozni.”

 

SZERZŐ

Mark Walsh a testesült facilitálás (embodied facilitation) világszerte elismert vezető szakértője és gyakorlója. Az Embodied Facilitator Course és az Embodied Yoga Principles alapítója, a The Embodiment Podcast nevű csatorna házigazdája, az online látogatottsági rekordot megdöntő Embodiment Conference vezetője és az Integration Training (UK) nevű tréningcég igazgatója. Fekete öves aikido mester, kitüntetéssel végzett pszichológus, és van egy kitűzője, mely azt bizonyítja, hogy képes 50 métert úszni.

♦ ♦ ♦ 

Ez a könyv a coach és kliensének mély, kölcsönös kapcsolatáról szól, valamint arról, hogy ez a kapcsolat miképpen támogatja a klienseket az önmagukká válás összetett folyamatában.” –  David Clutterbuck, coach, az EMCC társalapítója; a Henley Business School, a Sheffield Hallam, az Oxford Brookes és a York St John egyetemek meghívott professzora

„Ezt a könyvet ugyan coachoknak és trénereknek ajánlják, de én azt mondanám: ha bármilyen formában emberekkel dolgozik, akkor mindenképpen olvassa el. Mark tapasztalata nagyon gazdag, és ezt olyan mélyrehatóan, ugyanakkor könnyed nagylelkűséggel és intelligenciával adja át, hogy azonnal az az érzése, ez az ember tudja, miről beszél. Már akkor több példányt fog ajándékozni a barátainak és a kollégáinak, amikor még csak a felénél tart az olvasásban.” – Adam Barley, a ZeroOne mozdulatgyakorlás alapítója

Ez a mű elismeri és felismeri a test jogos szerepét a segítő beszélgetések és a coaching során. Világosan mutatja meg a test és a psziché közötti kapcsolatot, annak energiáját és a megjelenő érzelmeket is. A szerző a testtudatosságot nemcsak mint egy húsból és csontokból álló fizikai objektum észlelését vizsgálja, hanem élő organizmusként, amely az emberi tapasztalat minden aspektusában jelen van. Ez az élő, lüktető organizmus mély tapasztalataihoz megteremtett, könnyen hozzáférhető kapcsolat nem hagyható figyelmen kívül az olyan szakemberek esetében, akik az embereknek történő segítségnyújtásnak szentelik magukat. Az olvasót a psziché, az érzések és a fizikai egyensúly megteremtésének útján vezeti végig, amely elengedhetetlen az emberi létezéshez.” – David Berceli, alapító és fejlesztő, Tension & Trauma Releasing Exercises – TRE (A feszültség és trauma oldására szolgáló gyakorlatok)

Belelapozás

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 09. 03.
Minden élményünknek és tapasztalatunknak van lenyomata a testünkben. Azonban az esetek többségében ezekhez nem férünk hozzá, nem értjük őket jól, ezért nem tudjuk használni az életünk könnyebbé tételére. Mark Walsh könyve a hozzáférés feltételének, az éber figyelemnek a fejlesztésében ad felbecsülhetetlen segítséget azzal, hogy számtalan hasznos gyakorlatot javasol a testben rögzült élményeink felszínre hozásához, megértéséhez és annak elfogadásához, hogy rendszeres gyakorlással még a fájdalmasakat is az életünk jobbításának szolgálatába állíthatjuk. Coachok, segítő szakemberek és vezetők számára nélkülözhetetlen mű.