Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ 
Ár:
7.600 Ft
Menny.:

Karrier-tanácsadás 4.0

Ár:
7.600 Ft
Menny.:
Gyártó: Z-Press Kiadó
Elérhetőség: Azonnal, raktárról
Várható szállítás: 2024. május 31.

Kinek ajánljuk ezt a könyvet?

 • Akik azt tervezik, hogy tanácsadóként, trénerként, coachként, személyzetfejlesztéssel foglalkozó szakemberként pályatanácsadást is végeznek.  
 • Azoknak a szakembereknek, akik épp pályamódosítást terveznek és a saját karrierváltásukhoz szeretnének segítséget kapni. 
 • Pálya- és karrier-tanácsadással, életpálya-tanácsadással, karrier-coachinggal foglalkozó szakembereknek tudásbővítéshez.
 • Mindenkinek, aki szakmai életútját a járvány miatt vagy más okból át szeretné gondolni, tudatosabban tervezni.

Könyvismertető

KARRIER-TANÁCSADÁS 4.0
Ismeretek és eszközök a foglalkozási és karrier-tanácsadáshoz
Pályatanácsadás átfogóan és agilisan

„A kliensek sokszor nincsenek tudatában, hogy egyre inkább önmaguknak kell gondoskodniuk foglalkoztathatóságukról, 
mivel ezzel a követelménnyel eddigi szakmai életútjuk során sohasem szembesültek.”

A pályatanácsadáson azokat a kompetenciákat közvetítjük, melyek segítségével a szakmai átmenetek kezelhetők és lehetővé válik az új irány kijelölése. A kliensek megtanulják, hogyan alakítsák ki és tartsák meg foglalkoztathatóságukat. Arra bátorítjuk őket, hogy az aktuális életszakaszuknak és saját feltételeiknek megfelelő szakmai identitáson dolgozzanak.

Martina Nohl pályatanácsadó és képző szakember, könyvében a pályatanácsadással kapcsolatos elméleti alapokat és gyakorlati ismereteket mutatja be. Munkájában a hangsúlyt főleg a Zürich–mainzi pályatanácsadási modellre helyezi (ZML): ez ötvözi a pszichológiai tanácsadás alapelveit a szakmai tapasztalatokkal és speciális eszközökkel.

 • 36 eszközt – diagnosztikai tesztekkel, irányított reflexiókkal, történetek elmeséltetésével és hatásos vizualizációkkal – mutat be szemléletesen, konkrét eseteken keresztül.
 • A könyvhöz készült 18 kiegészítő online anyag munkalap formájában azonnal letölthető és kinyomtatható.
 • A fontos forrásokhoz és egyéb online elérhető segédeszközökhöz nyújtott információk teszik teljessé ezt a pályatanácsadás területébe betekintést nyújtó szakszerű munkát.
 • Témák: agilis pályatanácsadás, milyen az agilis munkavállaló, pályatanácsadás élettervezéssel (Life-Designing) és tervezői gondolkodással (Design Thinking), kompetenciafejlesztés a pályatanácsadás során.

 

A könyv témái

 • Az első fejezetben megismerjük, mit foglal magába a „pályatanácsadás”, miben határolódik az el a tanácsadás és a coaching más formáitól, hol kerül rá sor vagy hol kellene történnie, melyek a követelményei és milyen kihívásokkal jár. Mivel ezek a követelmények szorosan összekapcsolódnak a munka világának fejlődésével, ebben a fejezetben bemutatjuk a munka újszerű világát és rátekintünk a kirajzolódó fejlődési tendenciákra is.
 • Aki vizsgálat alá szeretné venni saját kompetenciáit és (jövőbeli) helyzetét pályatanácsadóként, az a második fejezetben megteheti ezt. Itt vetünk egy pillantást a tanácsadó szerepére. Ezenfelül bemutatjuk a képzés helyzetét és a pályatanácsadás különböző elképzeléseit.
 • A pályatanácsadás legaktuálisabb gyakorlati módszere a Zürich–mainzi pályatanácsadási modell (ZML). A harmadik fejezetben bemutatjuk ennek elméleti alapjait és módszereit.
 • A negyedik fejezet bevezet minket a gyakorlatba. Lépésről lépésre, példákon keresztül és háttérinformációk segítségével kerül sor a ZML alapján felépülő karrierfolyamat egyes elemeinek ismertetésére és reflexiójára. Ebben a fejezetben találjuk a folyamat első részének, a „befelé vezető útnak”, mint részletes helyzetelemzésnek a bemutatását.
 • Az ötödik fejezet a folyamat második részével, a „kifelé vezető úttal” foglalkozik. A megvalósítás útja gyakran hosszabb, mint ahogy azt a kliensek elképzelik. Ennek a célirányos folyamatnak a módszeres támogatása ebben a fejezetben lépésről lépésre tárul fel előttünk.
 • A záró Függelékben kitekintést találunk további fejlődési lehetőségekre a pályatanácsadás területén, fellelhetjük a képzési lehetőségekkel kapcsolatos gyakorlati információkat, valamint egyéb információs forrásokat. Itt kapott helyet egy szójegyzék is, melynek segítségével célzottan kereshetünk ki tartalmakat a könyvből.
 • Minden fejezetben tömören megfogalmazott eszközöket és mikro-inputokat találunk. Eszközöket ahhoz, hogy a tanácsadási folyamat egyes lépéseit aktívan használhassuk, reflektálhassunk ezekre és feldolgozhassuk azokat a klienssel, és mikro-inputokat ahhoz, hogy az ismereteket a háttérinformációk segítségével pontról pontra elmélyíthessük.

 

ONLINE LETÖLTHETŐ ANYAG A KÖNYV MELLÉ

A könyvben bemutatott segédanyagok (munkalapok, eszközök, mikro-inputok) közül néhány PDF formátumban letölthető a könyv vásárlói részére. Így lehetőségük nyílik a mintákat a saját munkájához szükséges példányszámban, jó minőségben kinyomtatni. A letölthető anyagok ugyanolyan jogvédelem alatt állnak, mint a teljes könyv. A letöltési link a könyvben található. 

 

SZERZŐ

Dr. Martina Nohl, szakmapedagógus, pályatanácsadó (ZML), coach és szupervizor (DGSv). Több szakmaváltással, pályamódosítással és változáscoachinggal kapcsolatos tanácsadó könyv és munkafüzet szerzője. Barbara Willmrothtal közösen vezeti a Pályatanácsadó Továbbképzési Központot (Fortbildungszentrum Laufbahnberatung; Neckargemünd, Németország – a fordító megjegyzése), ahol a Zürich–mainzi pályatanácsadási modell (ZML) alapján nyújtanak pályatanácsadást. Ezenkívül Változáscoaching Akadémiáján (Akademie für Veränderungscoaching) szemináriumok keretében adja át coachoknak és tanácsadó szakembereknek a tanácsadással és coachinggal kapcsolatos ismereteit. Tevékenysége középpontjában jelenleg a változáscoach továbbképzések, a vizuális coaching, az intuitív coaching és a munkatársak változási tréningjei állnak.

Belelapozás

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 12. 11.
Nekem nagyon bejött a könyv, mind a nyelvezete, mind a struktúrája, mind a tartalma. Elégedett vagyok, hogy a Jézuska hamarabb hozta.