Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.További információ 
Ár:
4.900 Ft
Menny.:

Erőforrások aktiválása a coachingban

Ár:
4.900 Ft
Menny.:
Gyártó: Z-Press Kiadó
Elérhetőség: Azonnal, raktárról
Várható szállítás: 2023. december 05.

✓ Útmutató coachok, tanácsadók és trénerek számára
✓ Erőforrások azonosítása, aktiválása, kiértékelése, megélése
✓ Erőforrás-aktiválás nehéz helyzetekben és a csoportban
✓ Online is letölthető munkalapok és erőforráskártya minták 

Az erőforrás-aktiválás segít a testi és lelki egészség elérésében a teljes életünket figyelembe véve. A könyvből sok gyakorlatot megismerhet, melyek mind arra irányulnak, hogy felismerje saját és kliensei erőforrásait.

A könyv a kártyacsomag nélkül is használható, de együtt még hatékonyabb lehet a gyakorlati alkalmazása. 

Könyvismertető

Erőforrások aktiválása a coachingban
Útmutató coachok, tanácsadók és trénerek számára

 

Konkrét témáik mellett a kliensek rengeteg látható és nyilvánvaló, illetve rejtett erőforrást hoznak be a coaching folyamatába. Az erőforrás-orientált coaching arra irányul, hogy konkrét módszerek útján hozzáférjen ezekhez az erőforrásokhoz, bevonja őket a coaching folyamatába és segítségükkel beindítsa a változási folyamatokat.

Az erőforrások aktiválása jelentősen hozzájárul a testi és lelki alapszükségletek kiegyensúlyozott kielégítéséhez, valamint a jóllét erősítéséhez, és összességében fejleszti a megküzdési folyamatokat. Éppen a hosszan tartó, magas elvárásokkal és terheléssel járó időszakokban fontos szem előtt tartanunk saját erőforrásaink aktiválását annak érdekében, hogy egészségesek maradjunk.

A könyv az erőforrás-aktiválásra vonatkozó tudományos ismereteken túl számos olyan módszert is bemutat coachok, tanácsadók és trénerek számára, amely segítségével a kliensek rendelkezésre álló és rejtett erőforrásai felismerhetők és a közös munka során hasznosíthatók. A bemutatott gyakorlatok elősegítik a megszokott és bejáratott minták megszakítását, alaphangulatunk javítását, a hétköznapi rutinból való kilépést és ezáltal a tudatos döntések meghozásának támogatását, valamint nem utolsósorban azt, hogyan tanulhatjuk meg saját erőforrásaink felismerését.

A coachinggyakorlatból vett példák szemléltetik az eljárás menetét. A klienseket képessé kell tenni arra, hogy meglévő erőforrás-potenciáljukat optimálisan hasznosítsák, és célzottan bevessék őket a hétköznapok, illetve a munka kihívást jelentő helyzeteiben. Végül szenteltünk egy fejezetet a csoportos környezetben történő erőforrás-aktiválásnak, például csoportos coaching vagy tréning keretében.

A gyakorlatorientált kézikönyvből a következő technikákat, módszereket ismerheti meg részletesen:

► erőforrás-kísérlet
► testi és lelki alapszükségletekkel kapcsolatos erőforrások felismerése
► erőforrásturbó 
► erőforrástérkép
► erőforrás-orientált problémaelemzés
► csoportban történő erőforrás-aktiválás
► és még számos erőforrás-aktiváló technika

A könyvet kiegészíti a „100 kártya az erőforrás-aktiváló coachinghoz” kártyacsomag, amely nemcsak képekkel illusztrált, hanem erőforrás-aktiváló kérdéseket tartalmazó kártyákat is magában foglal. Ezeket a kártyákat használhatjuk a gyakorlatok során, és segítenek abban, hogy a coaching folyamatát még hatásosabbá tegyük.

SZERZŐK

Dr. Miriam Deubner-Böhme
Pszichoterapeuta, coach. Workshopokat és tréningeket tart erőforrás-aktiválás, burnout-megelőzés, aktív figyelem és stresszkezelés témakörében. Docensként dolgozik pszichoterapeuta képzésben és továbbképzésben.

Dr. Uta Deppe-Schmitz
Pszichoterapeuta, coach. Workshopokat és tréningeket tart erőforrás-aktiválás, burnout-megelőzés, aktív figyelem és stresszkezelés témakörében. Coachként dolgozik, üzleti környezetben, fókuszterülete az egyének és csoportok egészségmegőrzése és -fejlesztése.

Belelapozás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!