Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ  Rendben

Megoldásközpontú coaching gyermekekkel és fiatalokkal: a brief megközelítés

Megoldásközpontú coaching gyermekekkel és fiatalokkal: a brief megközelítés Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
5.900 Ft
5.600 Ft (5.333 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 300 Ft

Hatékony coaching technikák a gyermeknevelésben 
+ INGYENES ONLINE SEGÉDANYAGOK

→ PEDAGÓGUS könyvcsomagban is rendelhető!

Mennyiségi kedvezmény
2 - 5 db vásárlása esetén
5.200 Ft / db
6 - 10 db vásárlása esetén
5.000 Ft / db
11 db felett
4.600 Ft / db

Leírás és Paraméterek

Harvey Ratner és Denise Yusuf

Megoldásközpontú coaching gyermekekkel és fiatalokkal
A brief megközelítés 

Innovatív módszer a coachingban, pedagógiában  és a gyermeknevelésben

  • A megoldásközpontú coaching elméleti háttere és gyakorlati módszertana iskolás gyermekek, serdülők, tinédzserek, fiatalok korcsoportjára kidolgozva
  • A brief módszer egy önálló modell: képessé teszi a fiatal klienseket arra, hogy rövid idő alatt megtalálják saját megoldásaikat, összpontosítsanak az elérni kívánt célokra, kevésbé fókuszálva az őket terhelő probléma részleteire.
  • Gyakorlatias és célratörő technikák, tudásanyag - középpontban a megoldások 
  • A leírt technikák a hétköznapi szituációkban is alkalmazhatók - pl. az iskolai tanórákon, otthoni beszélgetésekben éppúgy, mint a szakember a coachingüléseken, terápiában, tanácsadás során.
  • Számos praktikus, zsargonmentes esetpélda, melyek a szerzők különböző coaching üléseiről származnak. 
  • A klasszikus coaching ülésekre és a valós idejű szituációkra vonatkoznak a leírt módszerek, ám a megoldásközpontú brief coaching további kommunikációs formák esetében is alkalmazható, pl. e-mailben, telefonon vagy Skype-on.

A könyv célcsoportjai:

  • Coachok, gyermek- és családterapeuták, tanácsadók 
  • Tanárok, pedagógusok, mentorok
  • Szociális munkások, gyermekvédelmi szakemberek
  • Szülők, nevelőszülők, egyéb gondozók
+ Letölthető online segédanyagok
A szóbeli kommunikációs eszközök egyéb alternatívái: képek értelmezése, fizikai aktivitás, a feltárás és önkifejezés további formái. Ezekkel a coaching ülések, egyéb tanácsadói, nevelési helyzetek megoldásának hatékonysága tovább emelhető. 
​Egyes gyermekek, serdülők, tinédzserek számára nehéz helyzet a beszélgetés, különösen ha partnerük felnőtt, szakember, vagy a családi és baráti körön kívül eső személy. Mások csak rövid ideig képesek összpontosítani, ezért a beszélgetés számukra unalmassá vagy nehézkessé válik. Vannak, akik az átlagosnál több energiával rendelkeznek, így a kommunikáció alternatív formái segíthetnek nekik a koncentrációban. 

A szerzőkről
Harvey Ratner a BRIEF társalapítója  (E van George és Chris Iveson, London, 1989), mely  a megoldásközpontú (Solution Focused, SF) modell gyakorlatára és oktatására specializálódott független szakmai szervezet. Korábban egy NHS családterápiás klinikán praktizált a szociális szférában, jelenleg iskolákban dolgozik a diákokkal és családjaikkal brief szemléletű coachként. Jelentős publikációs tevékenységet folytat, többek között társszerzője a Solution Focused Brief Therapy c. szakmai könyvnek is.

Denise Yusuf londoni coach és szupervizor, a szociális munka és menedzsment területén nagy szakmai múlttal rendelkezik. Megoldásközpontú (Solution Focused, SF) gyakorlati végzettségét a BRIEF-nél szerezte, s kitüntetéssel diplomázott a Life Coaching Instituteban. Jelenleg szabadúszó coachként dolgozik több iskolában, ifjúsági szervezetekben, valamint önkéntesként és a magánpraxisában.

Oldalsáv