Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.További információ 
Ár:
6.900 Ft
Menny.:

Megoldásközpontú coaching gyermekekkel és fiatalokkal

Ár:
6.900 Ft
Menny.:
Gyártó: Z-Press Kiadó
Elérhetőség: Azonnal, raktárról
Várható szállítás: 2023. december 05.

Újra rendelhető!


✓ Hatékony, innovatív coachingtechnikák a gyermeknevelésben 
✓ Elméleti tudás és gyakorlati módszertan, praktikus, zsargonmentes esetpéldákkal
✓ Letölthető online segédanyagok: listák, űrlapok, coachingkártyák, elmetérkép, bizonyítványok
✓ Változásközpontú megközelítés, mely lehetővé teszi a kliensnek, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megtalálja saját megoldását

Könyvismertető

Megoldásközpontú coaching gyermekekkel és fiatalokkal
A brief megközelítés 

Innovatív módszer a coachingban, pedagógiában és a gyermeknevelésben


A megoldásközpontú coaching elméleti háttere és gyakorlati módszertana iskolás gyermekek, serdülők, tinédzserek, fiatalok korcsoportjára kidolgozva. Gyakorlatias és célratörő technikák, tudásanyag - középpontban a megoldások.

A brief módszer egy önálló modell: képessé teszi a fiatal klienseket arra, hogy rövid idő alatt megtalálják saját megoldásaikat, összpontosítsanak az elérni kívánt célokra, kevésbé fókuszálva az őket terhelő probléma részleteire.
 
A leírt technikák a hétköznapi szituációkban is alkalmazhatók → pl. az iskolai tanórákon, otthoni beszélgetésekben éppúgy, mint szakemberként a coachingüléseken, terápiában, tanácsadás során. Számos praktikus, zsargonmentes esetpélda, melyek a szerzők különböző coachingüléseiről származnak.

A klasszikus coachingülésekre és a valós idejű szituációkra vonatkoznak a leírt módszerek, ám a megoldásközpontú brief coaching további kommunikációs formák esetében is alkalmazható, pl. e-mailben, telefonon vagy Skype-on.

​A könyv célcsoportjai:

► Coachok, gyermek- és családterapeuták, tanácsadók 
► Tanárok, pedagógusok, mentorok
► Szociális munkások, gyermekvédelmi szakemberek
► Szülők, nevelőszülők, egyéb gondozók

+ Letölthető online segédanyagok: listák, skálák, űrlapok, coachingkártyák, elmetérkép, bizonyítványok stb.

A szóbeli kommunikációs eszközök egyéb alternatívái: képek értelmezése, fizikai aktivitás, a feltárás és önkifejezés további formái. Ezekkel a coachingülések, egyéb tanácsadói, nevelési helyzetek megoldásának hatékonysága tovább emelhető. Egyes gyermekek, serdülők, tinédzserek számára nehéz helyzet a beszélgetés, különösen ha partnerük felnőtt, szakember vagy a családi és baráti körön kívül eső személy. Mások csak rövid ideig képesek összpontosítani, ezért a beszélgetés számukra unalmassá vagy nehézkessé válik. Vannak, akik az átlagosnál több energiával rendelkeznek, így a kommunikáció alternatív formái segíthetnek nekik a koncentrációban. 

SZERZŐK

Harvey Ratner 
A BRIEF társalapítója (E. van George és Chris Iveson, London, 1989), mely  a megoldásközpontú (Solution Focused, SF) modell gyakorlatára és oktatására specializálódott független szakmai szervezet. Korábban egy NHS családterápiás klinikán praktizált a szociális szférában, jelenleg iskolákban dolgozik a diákokkal és családjaikkal brief szemléletű coachként. Jelentős publikációs tevékenységet folytat, többek között társszerzője a Solution Focused Brief Therapy c. szakmai könyvnek is.

Denise Yusuf 
Londoni coach és szupervizor, a szociális munka és menedzsment területén nagy szakmai múlttal rendelkezik. Megoldásközpontú (Solution Focused, SF) gyakorlati végzettségét a BRIEF-nél szerezte, s kitüntetéssel diplomázott a Life Coaching Institute-ban. Jelenleg szabadúszó coachként dolgozik több iskolában, ifjúsági szervezetekben, valamint önkéntesként és a magánpraxisában.

Belelapozás

Vélemények

5.00
6 értékelés
5
(6)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 15.
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 10.
A könyvben címében megfogalmazott módszertan jól érthető formában íródott, követhető logikájú, sőt a módszertan fejlődéstörténete is érdekes adalékokkal szolgál a megértéshez. A leírtakat elkezdtem alkalmazni a saját praxisomban. A könyvhöz digitális tartalmak is elérhetőek, amelyekből ötleteket a saját rendszerembe is átvettem.
Várok még hasonló módszertani útmutatókat a témában. Ez a 6. Z-Press könyvem volt.
Köszönet a kiadónak!
Kaiser János
dipl. üzleti coach, tréner, educoach
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 10.
Az utóbbi időben nagyon sok könyvet rendeltem Önöktől. Van, amit már a barátaimnak is megrendeltem.
Az egyik ilyen kötet: Harvey Ratner és Denise Yusuf, Megoldásközpontú coaching gyermekekkel és fiatalokkal.
A brief coaching szemléletmódját és eszközeit pedagógusi munkámban szeretném felhasználni. A problémákkal való foglalkozás helyett a megoldások keresése, a vágyott jövő felé fordulás, az erőforrások megtalálása, a valódi motiváció erejének felfedezése!
Ebben a teljesen más megközelítésben nyújtott nagy támogatást ez a könyv. Tetszenek az online letölthető anyagok is!
Tóth Ildikó Katalin
Kecskemét
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 10.
Nagyon hasznos, kiváló példákat szolgáltatnak számomra a könyvben leírt esetek. A mindennapi munkám során remekül tudom hasznosítani a benne leírtakat.
Takács Gabriella, Káptalanfa
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 10.
Nagyszerű és hiánypótló könyv a magyar piacon. A Kiadótól megszokott igényes kivitelezésben, áttekinthető, olvasmányos formában jelent meg - számomra külön tetszett a betűtípus és betűméret is. Az online letölthető anyag 24-24 oldalban ad támogatást, számomra pedig mintát is nyújt önálló kivitelezésű segédletek létrehozásához. A szemlélete miatt nem csak pedagógusoknak és nem csak coachoknak ajánlom, hanem mindenkinek, aki gyerekekkel és serdülőkkel kapcsolatba kerül(t) valaha.
Dr. Szarka Emese, Vác
Coach, Educator, VIG trainer and Researcher
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 10.
Szociális munkásként számomra a leghasznosabb a Megoldásközpontú coaching gyermekekkel és fiatalokkal: a brief megközelítés, de a csoportfoglalkozások tematikáinak összeállításánál a tréning könyveknek is nagy hasznát veszem.
Kántor Sándor, Jászapáti