Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ  Rendben
Ön itt jár: > >

Blog

2019. 05. 20. 13:18:25

Mi az a láthatatlan, megfoghatatlan belső hajtóerő, melynek birtokában előre haladunk? Honnan jön az a kitartás, mely továbbhaladásra ösztönöz, amikor már épp feladnánk? Mi is mozgat minket tulajdonképpen? Ez a mélyre ható, láthatatlan láncszem: a motiváció.

2019. 04. 09. 13:29:52

A folyamatosan változó és átalakuló világunk nemcsak magán-, de üzleti életünkre is markáns hatást fejt ki. A keletkező új irányzatok a vezetőktől szintén új készségeket kívánnak meg. A coaching eszközök vezetői körben való alkalmazása mára már elterjedt szemlélet, mellyel a vezetők jobbá tehetik a mindennapi munkát és kedvezően befolyásolhatják pl. a munkavállalói elégedettséget is. A coaching technikák jó használhatók célkitűzések megfogalmazásában, karriertervezésben, munkatársak motivációjáról való beszélgetésben, teljesítménynövelésben, továbbá számos olyan területen, melyben a vezető fejlesztő szakemberként is fellép.

2018. 01. 12. 09:27:39

Kiégett állapotba (burnout) számos dolog miatt kerülhetünk. A legfontosabb viszont, hogy felismerjük, és időben tegyünk ellene, sőt, előzzük meg, ha tapasztalunk magunkon egy-két kiégésre utaló jelet. Az egyik kulcsfontosságú lépés a körülöttünk, bennünk kialakult káosz rendezésére a megfelelő időgazdálkodás. A prioritások felállítása valószínűleg senkinek nem újdonság, ám a mindennapok taposómalmában könnyen elveszíthetjük az ösztönös rangsorolás képességét, így nem árt néha kicsit felülvizsgálni, hogyan is osztjuk be az időnket valójában.  
Burnout - A kiégés megelőzése 12 lépésben című könyvünk így vezet végig a prioritásokon: 

2016. 06. 17. 12:29:39

A szerzők: Az 1949-ben született Ulrich Dehner pszichológus, tapasztalt tréner, coach. 1986-ban alapította a Konstanzer Seminare-t, mely tréningeket szervez, coaching szolgáltatást nyújt cégvezetőknek, valamint képzéseket szervez PR munkatársak, cégvezetők és coachok számára. Ulrich Dehner alapítója és elnökségi tagja a Deutscher Bundesverband Coaching-nak (Németországi Coachok Szövetségének). Renate Dehner 1953-ban született személyiségfejlesztő tréner, coach. Kezdetektől ő is aktív tagja a Konstanzer Seminare-nek, az intézet PR csapatát vezeti. Emellett az utóbbi időben már csak az írásnak szenteli ideje fennmaradó részét. Férjével együtt több pszichológiai és management témájú könyv szerzője. 1971 óta házasok, három felnőtt gyermekük van.

2016. 06. 14. 00:00:00

A provokatív terápia, coaching vagy mediáció elnevezés óhatatlanul az ügyfél földbe döngölését, sokkolását, megszégyenítését juttatja eszünkbe. Legalábbis a hazai gyakorlatból ítélve a legtöbben könnyen erre asszociálnak. Pedig a könyvből kiderül, hogy egészen másról van szó. Felszabadító nevetésről, önkorlátozó szokásaink, rögzült sémáink felismeréséről.  

2016. 01. 14. 00:00:00

Coachok, trénerek, terapeuták, pedagógusok hosszú ideje használnak képeket azért, hogy elősegítsék a változást, a tanulást vagy éppen az ügyfél önismeretét.
2015. 11. 12. 11:15:00

MOBBING - a munkahelyi pszichoterror című szakkönyvünk azoknak a segítőknek szól, akik a mobbing áldozatoknak szeretnének megoldást nyújtani. Ajánljuk pszichológusoknak, pszichoterapeutáknak, tanácsadóknak, szociális munkásoknak és szociálpedagógusoknak, trénereknek, coachoknak - akik munkájuk során szeretnék felismerni a mobbing áldozatokat és számukra segítő megoldást nyújtani. A kiragadott részlettel szeretnénk megcsillantani a könyv értékes szakmai mivoltát.

2015. 11. 04. 08:00:00

Az ügyfél, K. vonzó, dinamikus és vidám nő. Meg  van róla győződve, hogy bizonyos kor fölött  egyes dolgok már nem mennek olyan könnyen...  Példája  világosan mutatja,  hogy ha nem lép fel külső szükségszerűség, az ember milyen nagy akadályokat képes saját maga elé  gördíteni. 

2015. 11. 02. 00:00:00

A gyermekekkel és fiatalokkal dolgozók körében is – annyi önfeláldozás és hivatástudat ellenére – szűkösek az erőforrások: kevés idő alatt rengeteg, a keretekből és a saját elköteleződésből eredő elvárásnak próbálunk megfelelni. Különösen jól jöhet ezért ebben a környezetben (is) a megoldásfókuszú brief coaching felhatalmazó szemlélete, az a következetes hozzáállás és eljárásmód, hogy a segítés legfőbb szakértője az ügyfél maga. 

2015. 09. 18. 09:56:47

A megszokottól eltérő tanácsadási módszerével robbant be a köztudatba a német nyelvterületen óriási elismerésnek örvendő pszichológusnő, Dr. E. Noni Höfner. Az utóbbi években olyan terápiás módszerek bukkantak fel, melyek kimutathatóan gyorsan és tartósan hatnak, de a szakmában felbolydulást keltenek, mert hatásukat a jelenlegi modellekkel nehéz megmagyarázni. Ide tartozik a provokatív terápia és az ebből kifejlesztett provokatív stílus is.

Oldalsáv