Konfliktuskezelési tréninggyakorlatok

Konfliktuskezelési tréninggyakorlatok Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
10.500 Ft
9.000 Ft
Kedvezmény: 1.500 Ft

 

Könyvcsomagban is rendelhető, részletek itt>>

 

 

 

Leírás

Komplett forgatókönyvek tréningvezetőknek

2 komplett, 3 napos tréning forgatókönyve! 80 tréninggyakorlat módszertani- és elméleti leírása, a résztvevők üdvözlésétől a búcsúzásig, 480 oldalon gazdag flipchart illusztrációval!

A könyv egy kézzelfogható és azonnal alkalmazható módszertani gyűjtemény, sikeres konfliktuskezelési tréninggyakorlatok vezetéséhez. A kötet részletes elméleti és módszertani elemeket tartalmaz a tréningvezetéshez, olyan tudásbázis, amely elengedhetetlen minden kezdő és tapasztalt tréner számára, nem csak konfliktuskezelési tréningek során. 

A könyv 3 fő részből áll:

- munkatársaknak szóló konfliktuskezelési tréning (3 nap forgatókönyve időbeosztással)

- vezetői konfliktuskezelési tréning (3 nap komplett forgatókönyve)

- kiegészítő tréningmodul, bevált gyakorlatok a szerző praxisából

A tréninggyakorlatok leírása jól nyomon követhető, több oldalas részletes instrukciót és ismeretanyagot tartalmaznak (flipchart mintákkal, tervekkel). Így azok is jól tudják majd használni, akik még nem vezettek konfliktuskezelési tréningeket. A gyakorlatok külön-külön vagy kombinálva, kis és nagycsoportban és különböző összetétellel (munkatársak, vezetők, diákok) is eredményesen használhatók. A könyvben kizárólag már bevált eljárási módok vannak az egyes lépések pontos és precíz leírásával, hiszen gyakran fordulnak elő olyan finom kis momentumokkal, melyek a tréningmodulok sikerét vagy sikertelenségét döntően meghatározzák.

Kinek szól a könyv?

- Tapasztalt trénereknek, módszertani tárházuk bővítésére

- Kezdő trénereknek, komplett tréningprogramok felépítéséhez

- Coachoknak és szupervízoroknak.

- Személyzetfejlesztőknek, HR szakembereknek.

- Pedagógusoknak, oktatóknak, akik munkájukba a konfliktus legyőzésének egyes elemeit szeretnék beépíteni.

- Vezetőknek és projektmenedzsereknek, akik a konfliktustréning egy-egy módszerét szeretnék kiragadni, és csoportjukban véghezvinni. 

A szerző

Thomas Schmidt szabadúszóként tréner, coach és tanácsadó. Tréningjeit kommunikáció, konfliktuskezelés és vezetés témakörében vezeti, továbbá munkájának súlypontját képezik az olyan területek is, mint a vezetői munkaerő-fejlesztés, a potenciál-analízis, a coaching és nem utolsó sorban a csapatépítés is. Okleveles pszichológus és okleveles pedagógus, és továbbképzéseken vett részt kommunikációs tanácsadás, békítés, coaching, pszichodráma vezető és szervezetfejlesztő témakörökben is. 1996 óta vezet konfliktusmenedzsment tréningeket, és az ehhez a könyvhöz szükséges tapasztalatait több mint száz megtartott tréning alapján értékelte ki: a saját praxisából származó legfontosabb témákat, leghatékonyabb módszereket és legértékesebb instrukciókat a munkatársaknak és vezetőknek szóló tréning-útitervekben találhatjuk meg.

Vélemények
| 5 / 5 csillag!
2010. 12. 08.

Szerintem gyakorlott trénerek (és itt a gyakorlott szónak nagy jelentősége van!) remekül tudják alkalmazni akár komplett tréninganyagként. Alapos, áttekinthető, sokat lehet belőle tanulni (vagyis én sokat tanultam belőle). Ami a legfontosabb: kipróbáltam a gyakorlatban és bevált!
| 5 / 5 csillag!
2010. 11. 11.

Az egyik kedvenc könyvem lett... Még csak átfutottam, ismerkedtem a könyvvel, amikor egy tréningre menet bedobtam a táskámba. Gondoltam esti olvasmánynak jó lesz... A tréning nem konfliktuskezelésről szólt, de a társaság nagyon belegabalyodott ebbe a témába. Ekkor villant be az egyik kép a könyvből, amit föl is rajzoltam, a hallgatóság csillogó szemmel figyelt. Úgy döntöttem, hogy a szünet után konfliktuskezeléssel folytatjuk, végül a nap hátralévő részét itt töltöttük... Izgultam, hogy a könyv mély ismerete nélkül hogy fogok segíteni hallgatóságomnak a téma teljes kibogozásában, de a rutinon kívül segítségemre voltak a könyv egyértelmű ábrái, az egymásra épülő tematika, a feladatok változatossága és a könyv által kínált variációs lehetőségek.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő